Gică Hagi / Foto: captură Digi Sport

De la ”interese meschine”, la ”club imens”. Gică Hagi și-a schimbat radical discursul după ce Ianis a revenit la Rangers

articol scris de Digi Sport
03.10.2024, 15:25
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Porto - Man. United, joi, 22:00, DGS 2

Gică Hagi (59 de ani) a comentat, înaintea meciului de campionat, Farul - Dinamo, din etapa 12, decizia celor de la Rangers, care l-au reprimit la prima echipă pe Ianis.

”Regele” a revenit la sentimente mai bune față de scoțieni și s-a declarat ”liniștit”.

Gică Hagi a revenit la sentimente mai bune față de Rangers. ”Pot să dorm liniștit acum”

”Ianis este la un club imens. Ianis este fericit, iar eu sunt liniștit acum. Pot să dorm liniștit”, a spus Gică Hagi, în cadrul conferinței de presă de joi, 3 octombrie, dinaintea meciului Farul - Dinamo, de vineri seara.

  • Farul - Dinamo, din etapa 12 a SuperLigii, programat vineri, 4 octombrie 2024, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1, va putea fi urmărit în format Live Video&Text pe digisport.ro, precum și în aplicația Digi Sport, exclusiv pentru abonații Digi România.

Marți, internaționalul român a fost reprimit la echipa mare, după ce șefii echipei i-au ordonat lui Philippe Clement să îl reintegreze. 

Înainte să fie înlăturat, una dintre deciziile luate de fostul director sportiv al scoțienilor, Ross Wilson, a fost să-i prelungească înțelegerea lui Hagi cu încă doi ani, până în 2026. 

Clauza cu care șefii echipei n-au mai fost apoi de acord, deși și-au dat acordul pentru inserarea ei, a fost mărirea salariului cu 7.000 de euro pe săptămână, în cazul în care Hagi ajunge la 100 de meciuri. În prezent, are 99. 

La un calcul simplu, în perioada 1 octombrie 2024 - 31 mai 2026 (n.r. când expiră contractul său, conform Transfermarkt) sunt 86 de săptămâni și 5 zile. Rotunjit la 87 de săptămâni, ar însemna că Hagi a renunțat la nu mai puțin de 609.000 de euro!

Salariul său a rămas de 26.000 de euro săptămânal, ceea ce înseamnă că, dacă își va duce contractul până la bun sfârșit, va primi, tot cu aproximație, 2.262.000 de euro. 

În august, Hagi lansa acuzații grave la adresa celor de la Rangers. ”Nu credeam că se va ajunge la interese meschine

La finalul meciului cu UTA, scor 1-1, din etapa 7 a SuperLigii,  Gică Hagi nu a mai rezistat și a spus cum a ajuns Ianis Hagi să se antreneze la echipa a doua a lui Rangers. ”Regele” a vorbit despre ”interese meschine” din partea antrenorului și directorului sportiv de la Rangers în cazul fiului său.

Ce se întâmplă cu el la Rangers e o poveste. O poveste urâtă din partea celor care au făcut-o.

Nu am vrut să vorbesc, dar atât spun. Și le transmit și celor de la acolo, urâtă. Un jucător care a fost cel mai bun tânăr al lor s-a accidentat acolo, s-a dus să joace și s-a întors. Și se antrenează singur sau cu cine se antrenează.

Dacă în Europa de Vest se întâmplă asta, ce pretenții să mai avem noi din România? Dacă acolo, la nivelul cel mai mare se întâmplă așa ceva, scuzați-mă. Ce pot eu să înțeleg de aici din România, care am jucat fotbal la nivelul cel mai mare.

Tac din gură. Ianis nu vine în România. El a dovedit că poate acolo. A fost cel mai bun jucător al lui Rangers. Am văzut câte se scriu. Când a fost Ianis la Rangers, au câștigat campionatul. Când nu a mai fost el, nu au mai câștigat campionatul.

El s-a accidentat pentru Rangers, dar când îl tratezi așa, unde am ajuns? Mai dă câte una. Te adaptezi. Foarte dur pentru un jucător care a făcut orice pentru Rangers. Cum să nu te antrenezi cu prima echipă? Unde au ajuns interesele astea?

El nu are 35 de ani. E singurul jucător care a fost la EURO. Nu credeam că se va ajunge la interese meschine. E grav că se întâmplă așa ceva. E wow. Ce pretenții să mai avem noi în România?

A fost trimis la echipa a doua sau să se antreneze singur. Antrenorul i-a zis cu directorul sportiv. E dureros. Un jucător care e iubit și valoros. Cu el au luat campionatul, fără el nu. E o întâmplare?

Dacă s-a ajuns la așa ceva, înseamnă că în România e posibil orice. El mai are contract un an cu Rangers. Chestia gravă e că s-a întors și nu se antrenează cu prima echipă.

El a fost cel mai bun și acum nu mai e că vine un antrenor și un director. E dur dacă se întâmplă așa ceva. Îmi pare rău, dar viața merge înainte”, spunea Gică Hagi la acea vreme.

 

Etichete: gica hagi , rangers , ianis hagi , rangers fc , ianis hagi rangers


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
VIDEO Imagini din aer din timpul perchezițiilor supravegheate din elicopter, la „Academia de cerșit” din Țăndărei

Razii de amploare la indivizi violenți în mai multe județe din țară. Sute de polițiști și jandarmi verifică mai multe adrese din Sibiu, Brăila și Ialomița. Perchezițiile sunt supravegheate din aer cu un elicopter la Țăndărei. Acolo, în doar câteva ore, oamenii legii au găsit un adevărat arsenal acasă la suspecți: 47 de săbii, mai multe pistoale și o pușcă de vânătoare. 17 persoane bănuite de fapte cu violență urmează să dea explicații în fața polițiștilor.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

Surpriză la aeroport! Becali a văzut noul look al lui Octavian Popescu și a spus ce se va întâmpla cu decarul FCSB-ului

Simona Halep - Arina Rodionova 6-2, 4-6, 6-4. Românca a ”spart gheața”, după 777 de zile

Antrenorul lui Rangers a rupt tăcerea! Ce a spus de Ianis Hagi, după ce l-a reprimit la echipa mare

Cum l-a numit Philippe Clement pe Ianis Hagi, după ce șefii lui Rangers l-au pus să îl reprimească în lot

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Decizia la care a recurs Ange Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a fost suspendat

FIFA, gata să facă o schimbare istorică în fotbal

Fiul lui Răzvan Lucescu nu a stat pe gânduri, înainte de PAOK - FCSB

Cristiano Ronaldo a refuzat să plece în deplasare cu Al-Nassr! Decizia clubului

Citeşte şi

Philippe Clement a primit o întrebare despre Ianis Hagi și a spus direct: "Nu răspund la asta!"

Ce i-a transmis Gică Hagi lui Denis Alibec, după ce atacantul a spus că Farul se poate bate la retrogradare

PEROZCine e superba viitoare noră a lui Michael Schumacher. Laila s-a născut în Bosnia, a vrut să devină criminalist, dar a ajuns model

FILM NOWMomentul stânjenitor când Melanie Griffith a făcut-o să roșească pe fiica ei, Dakota Johnson, în fața lui Obama: „Am murit”

Cum a reușit Elias Charalambous să facă ce nu au putut ultimii 11 antrenori de la FCSB: "A ținut cont de ce am discutat" citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ilie Năstase o critică dur pe Simona Halep: "Face o mare greșeală! N-a înțeles nimic!" citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Melodia originală “Dr. Beat”, virală acum pe TikTok, era cântată de Gloria Estefan. Cum arată clipul filmat în anii '80

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Melodia originală “Dr. Beat”, virală acum pe TikTok, era cântată de Gloria Estefan. Cum arată clipul filmat în anii '80

Digi World

Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului