Hugo Lloris, în dreapta, și Mike Maignan, în dreapta / Foto: Profimedia

Reacțiile nu încetează să apară, după scandalul de rasism provocat de Argentina: ”Atac în toată regula”

articol scris de Digi Sport
18.07.2024, 20:22
  • Premier League: Tottenham - Arsenal, duminică, 16:00, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Francezii Hugo Lloris şi Mike Maignan, fostul şi actualul portar titular al naţionalei de fotbal a Franţei, au reacţionat la scandările rasiste ale jucătorilor argentinieni, relatează L'Equipe.

La câteva zile după scandările rasiste ale jucătorilor argentinieni, care sărbătoreau câştigarea Copei America, Hugo Lloris, fostul căpitan al echipei naţionale, a denunţat joi, 18 iulie, un "atac împotriva francezilor".

Hugo Lloris și Mike Maignan au reacționat privind scandalul de rasism provocat de jucătorii Argentinei

"A fost un atac în toată regula împotriva poporului francez, mai ales împotriva francezilor care au origini şi familii africane", a declarat, pentru BBC, Lloris, care joacă acum la Los Angeles FC.

Goalkeeperul consderă că aceste scandări nu au nicio legătură cu fotbalul.

Nu contează dacă eşti într-un moment de euforie pentru că ai câştigat un trofeu important. Este nevoie de şi mai multă responsabilitate atunci când eşti un învingător”, a spus Lloris. Campionul mondial din 2018 speră că ”ei vor învăţa din asta”.

”Nu vrem să auzim sau sa vedem aşa ceva în fotbal. Cu toţii suntem împotriva discriminării şi rasismului”, a adăugat el.

La rândul său, Mike Maignan a reacţionat pe platforma X, afirmând ironic că este uşurat că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a deschis o anchetă în acest caz.

”Totul e bine, din nou vor 'deschide o anchetă'”, a afirmat portarul lui AC Milan, care a fost victima unor scandări rasiste într-un meci cu Udinese în ianuarie, potrivit Agerpres.

FIFA a deschis o anchetă privind scandările rasiste ale jucătorilor Argentinei

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat că analizează cazul privind scandările rasiste intonate de jucătorii selecţionatei Argentinei la adresa echipei Franţei şi, în special, remarcile făcute de mijlocaşul Enzo Fernandez, care este vizat de o procedură disciplinară de către clubul său, Chelsea, informează AFP.

De luni seara, pe reţelele de socializare circulă un videoclip în care mai mulţi jucători argentinieni, printre care mijlocaşul Enzo Fernandez, scandează cuvinte rasiste vizându-i pe fotbaliştii naţionalei Franţei.

În videoclipul transmis în direct de Enzo Fernandez pe Instagram, filmat în autocarul echipei Argentinei, după victoria de la Copa America (1-0 în finala cu Columbia), jucătorii pot fi văzuţi începând acest scandări înainte de a întrerupe videoclipul.

"Ei joacă pentru Franţa, dar toţi vin din Angola, e bine că ştiu să alerge, sunt transsexuali, ca nenorocitul de Mbappe, mama lui este nigeriană, tatăl său este camerunez, dar pe paşaport: francez", acestea sunt cuvintele scandate de suporterii argentinieni după finala Cupei Mondiale din 2022, câştigată împotriva Franţei (3-3 după prelungiri, 4-2 la lovituri de departajare).

Aceste scandări ale suporterilor argentinieni împotriva jucătorilor echipei Franţei şi a lui Kylian Mbappe, a cărui mamă este de fapt de origine algeriană, au fost transmise în direct din Qatar pe un canal de televiziune argentinian.

Argentina întreţine o puternică rivalitate cu Franţa după ce a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, într-un meci câştigat de "Les Bleus" cu 4-3.

Etichete: franta , argentina , rasism , hugo lloris , mike maignan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic, iar șoferița agresată a depus plângere la poliție. Cum se apără Bassam Dabbas

Un hairstylist faimos din România a fost în centrul unui scandal monstru în trafic. Bassam Dabbas a fost filmat de o șoferiță în timp ce o înjura și apoi i-a lovit mașina. Filmulețul a fost urcat pe rețelele de socializare, iar pe fir au intrat și polițiștii care fac acum verificări.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Rapid a dat lovitura verii în România

Deasupra lui Messi! Zidane a numit cel mai bun jucător din istorie: "Nimeni nu m-a impresionat ca el!"

Fără milă! Antrenorul lui Rangers a făcut anunțul despre Ianis Hagi

"În trening la nuntă, în costum la prelungirea contractului!" Prezentă la ambele evenimente, soția a reacționat

Oficial OUT de la Rangers! ”Decizia are efect imediat”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Denis Alibec a spus ce s-a întâmplat la pauză, după scenele rare din prima repriză: ”Știți că sunt nervos”

Debut de coșmar: autogol în minutul 6, cartonaș roșu și înfrângere la scor ”de maidan”

”Ce-mi spuneți mie?” Gică Hagi, iritat după remiza cu Petrolul. A avut doi ”clienți” și un remarcat

Barcelona a primit o ofertă de 250.000.000 de euro pentru starul său! Catalanii au dat răspunsul pe loc

Citeşte şi

Liverpool, ofertă de 200.000.000€ pentru Kylian Mbappe! Ce a urmat după ce francezul și-a dat acordul

Video Dibu Martinez a comis-o din nou! Ce a făcut când a văzut că un cameraman îl filmează

PEROZIubita lui Jason Statham face sport în lenjerie. Blonda și-a arătat silueta fabuloasă pe terasa casei ei din Malibu

FILM NOWBruce Willis nu a fost prima alegere pentru seria "Greu de ucis". Care sunt cei trei actori care au refuzat rolul lui John McClane

Unul dintre jucătorii de la FCSB renunță la colaborarea cu firma de impresariat a fraţilor Becali citeşte ştirea pe Prosport.ro

Final incredibil în România - China, la Cupa Davis! Răsturnare de scor în meciul decisiv citeşte ştirea pe ziare.com

Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, criticată dur după show-ul făcut la MTV VMA: „Este disperată. Cariera ei s-a încheiat!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, criticată dur după show-ul făcut la MTV VMA: „Este disperată. Cariera ei s-a încheiat!”

Digi World

Două vârste la care corpul uman se schimbă radical și în cazul bărbaților, și al femeilor. Îmbătrânirea nu e un proces lent și constant

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit