Video Exclusiv "Prima oară când am călcat pe gazon m-am descălţat". Amintirile lui Rădoi de pe "Ghencea"
28.08.2018, 18:26SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Mirel Rădoi, în prezent selecţioner al reprezentativei de tineret a României, a declarat, marţi, că prima oară când a călcat pe Stadionul Steaua s-a descălţat deoarece era un vis pentru el să joace pe acel gazon.
"E un sentiment de tristeţe. Azi va fi ultima zi din vechiul stadion, dar, în acelaşi timp, trebuie să ne bucurăm că putem vedea prima zi din noul stadion. Se încheie o parte a istoriei, dar, chiar dacă sună ca-n filme, istoria continuă. Eu cred că asta e cel mai important pentru tot fotbalul românesc.
Mi-aduc aminte de episoade plăcute, mai puţin plăcute, de meciuri, de nebunia care era în tribune. Nu exagerează niciun suporter atunci când spune că aici e Templul fotbalului românesc. În ultimii 15 ani, acest stadion a fost emblematic pentru fotbalul românesc.
Am venit cu două zile înainte să semnez contractul şi am cerut voie să păşesc pe acest stadion. Mi-aduc aminte că m-am descălţat şi am păşit pe el. Era un vis, îl văzusem doar la televizor. E greu să uit acel moment. Toată perioada Steaua m-a format ca om", a spus Rădoi, în exclusivitate pentru Digi Sport.
Fostul său coleg de la Steaua, George Ogăraru, a declarat că priveşte cu entuziasm spre noul stadion care se va construi în Bulevardul Ghencea. "E un maldăr de sentimente care mă încearcă acum. Pe de o parte simt această nostalgie a vremurilor petrecute pe acest stadion. Iar aceste sentimente primează, pentru că fac parte din copilăria mea şi din cariera mea. Şi o dată cu dărâmarea acestui stadion pleacă într-un fel şi o parte din aceste amintiri.
Dar aş vrea să le păstrez în mintea şi inima mea. Totodată privesc cu entuziasm spre noul stadion pentru că trebuie să ţinem pasul cu vremurile. Peste tot în Europa sunt stadioane din ce în ce mai performante. Sper ca finalizarea acestui proiect să aibă loc în termenul aşteptat. Iar mai departe îmi doresc ca aici să evolueze o echipă care să realizeze aceleaşi performanţe obţinute de noi", a precizat Ogăraru.
Jucători de legendă ai clubului de fotbal Steaua au păşit, marţi, pentru ultima oară pe gazonul stadionului din Bulevardul Ghencea înaintea demolării acestuia în vederea EURO 2020, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei.
Au fost prezenţi componenţi ai echipei care câştiga Cupa Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş, Gabi Balint, Adrian Bumbescu, Anghel Iordănescu, dar şi reprezentanţi ai formaţiei care atingea faza semifinalelor Cupei UEFA în 2006, Mirel Rădoi, George Ogăraru şi Adrian Neaga. Aceştia au acordat autografe şi s-au fotografiat cu cei aproximativ 70 de suporteri stelişti, iar la final au primit din partea CSA Steaua câte o mostră din gazonul stadionului pe care au jucat.
Valoarea contractului pentru demolarea Stadionului Steaua semnat de Compania Naţională de Investiţii cu firmele Construcţii Erbaşu SA şi BS Recycling SRL se ridică la 6.504.233,28 lei cu TVA.
Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. În afară de Dinamo, probleme există şi la Stadionul Rapid, acolo unde a fost făcută o estimare prea mică a costurilor, doar 26 de milioane de euro pentru capacitatea de 14.000 de locuri a arenei.
Etichete: steaua , ghencea , mirel radoi , stadionul steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții