UEFA a confirmat! Ce se va întâmpla cu locul 4 din Anglia, dacă Liverpool câştigă Liga Campionilor

07.05.2018, 19:26
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

UEFA a confirmat astăzi că primele patru formaţii din Premier League vor avea dreptul să evolueze în ediţia viitoare a Champions League, chiar dacă Liverpool va câştiga trofeul şi nu se va situa între primele patru clasate în campionat.

În condiţiile în care Spurs şi Liverpool au avut evoluţii oscilante în ultima perioadă, Chelsea, ocupanta locului 5 speră din nou la un loc de Ligă, pentru stagiunea viitoare. S-a ridicat, însă, în ultima săptămână următoarea problemă: ce se va întâmpla dacă trupa lui Klopp câştigă trofeul la Kiev, în finala cu Real, dar coboară pe locul 5 în clasament.

În 2012, când Chelsea a luat Liga, a fost o situaţie similară, "albaştrii" terminând acea ediţie de Premier League abia pe locul 6. Atunci, Totenham, locul 4, a ratat Liga, deţinătoarea trofeului în Ligă trebuind să şi-l apere.

Acum, UEFA a ţinut să clarifice lucrurile, pentru a nu se mai specula pe seama acestui subiect. "Dacă Liverpool ar câştiga Liga Campionilor, dar nu ar obţine un loc eligibil pentru competiţie clasării din campionat, atunci Anglia va avea cinci reprezentante în competiţie", spune forul continental, citat de skysports.com.

Chelsea, Tottenham şi Liverpool sunt în acest moment separate de doar trei puncte în clasament. Primele două mai au câte o restanţă de disputat, astfel că lupta e una foarte strânsă pentru locurile 3-4.

Clasament Premier League:

1. Manchester City - 94 puncte

2. Manchester United - 77 puncte

3. Liverpool - 72 puncte

4. Tottenham - 71 puncte

5. Chelsea - 69 puncte

Etichete: liverpool , champions league anglia , anglia champions league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Reacția Dianei Șoșoacă, după publicarea hotărârii CCR: Motivare penibilă, nazistă, stalinistă. Aţi facut din mine erou naţional martir

Diana Şoşoacă a criticat, luni seară, hotărârea Curţii Constituţionale privind respingerea candidaturii sale la Cotroceni, numindu-i pe judecătorii CCR „trădători”, „stalinişti şi nazişti”. „Prin această motivare penibilă, nazistă, stalinistă, aţi facut din mine erou naţional martir”, a susţinut ea, adăugând că judecătorii CCR s-au antepronunţat privind un eventual comportament al său ca preşedinte. Ea a afirmat că îi va da în judecată pe membrii CCR, scrie News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împăcarea anului, după 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele"

Exclusiv "Telenovela" s-a încheiat, la câteva ore după FC Botoșani - Rapid 2-0. Ce se întâmplă cu Marius Șumudică

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Exclusiv Intrat în ultimul an de contract, Nicolae Stanciu a anunțat la ce echipă din România vrea să joace

Marius Șumudică a anunțat în vestiar că vrea să-și dea demisia! Ce urmează la Rapid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Încă o lovitură pentru FCSB: un titular, OUT cu ruptură musculară!

Mesajul lui Erling Haaland care i-a speriat pe fanii lui City: "Vreau să vă mulțumesc"

Exclusiv Viorel Moldovan a lămurit situația posibilei "clauze de reținere" din contractul lui Șumudică

”Va mai juca FCSB pe Ghencea?” Gigi Becali a dat răspunsul pe loc

Citeşte şi

Liverpool vrea să-l transfere pe fotbalistul care a ”distrus-o” pe Bayern Munchen

Florentino Perez trece la fapte! Fundașul pentru care Real Madrid face ofertă, după accidentarea lui Carvajal

PEROZDavid Beckham, la bustul gol, doar cu fes pe cap și un prosop în jurul taliei. Răsfățul de weekend, la sauna scumpă din propria curte

FILM NOWEva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza făcută, puștiul a fost delicios

I-a transmis un mesaj clar lui Dan Șucu legat de demiterea imediată a lui Șumudică. „Asta trebuie acum la Rapid” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie mare pentru Jaqueline Cristian după o revenire extraordinară citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Soția lui Jorge a furat toate privirile la nunta Lorei. Ramona e trecută de 50 de ani, dar pare de 30: "Aveți o soție splendidă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Soția lui Jorge a furat toate privirile la nunta Lorei. Ramona e trecută de 50 de ani, dar pare de 30: "Aveți o soție splendidă"

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale