Meciul România - Lituania / Foto: Sport Pictures

Au venit primele explicații pentru imaginile rușinoase de la România - Lituania

articol scris de Digi Sport
11.09.2024, 13:09
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Meciul România - Lituania, scor 3-1, din Liga Națiunilor, a oferit imagini rușinoase pentru un duel de nivel internațional. 

Stanciu și Mihăilă au cerut la flash-interviu ca naționala să nu mai joace în Ghencea, dar mult mai dur a fost Lucescu, cel care a descris gazonul ca fiind "mizerabil" și "execrabil". 

Galerie Foto

Firma care se ocupă de gazonul din Ghencea a venit cu lămuriri 

După ce subiectul a căpătat amploare în toată țara, firma care se ocupă cu mentenanța gazonului de pe Ghencea a explicat cum s-a ajuns ca starea terenului să ajungă atât de precară. 

"Vara asta a fost una atipică, temperaturile ridicate, cu cod galben de caniculă, au început de la sfârșitul lunii mai. Pe fondul ăsta, vegetația gazonului are mult de suferit.

La gazon avem o situație specială. În condițiile în care este utilizată intens suprafața de joc, el nu are timp să se refacă de la un meci la altul, pe fondul temperaturilor ridicate.

Planta, efectiv, se blochează, noi nu mai putem recupera densitatea gazonului. În mod normal, după o perioadă de două sau trei săptămâni, în funcție de uzura care se exercită pe stadion, se fac supra-însămânțări, ca să nu pierzi densitatea.

Atunci densitatea scade, trebuie să vii cu aport de sămânță, ca să poți să acoperi zonele pierdute. Pe fondul temperaturilor ridicate, plantele nu mai pot vegeta corect, nu își mai realizează procesul de fotosinteză. 

În lunile iulie și august am avut temperaturi de peste 40 de grade, în condițiile în care toate varietățile de gazon vegetează în condiții optime la un maxim de 26-28 de grade la nivelul solului.

De departe gazonul hibrid este mult mai bun. La un gazon natural 100%, planta pe timp de vară își schimbă manifestările. Rădăcina se retrage, cu alte cuvinte îi moare rădăcina.

Ziua, în perioadele cu temperaturi ridicate și soare puternic, planta nu mai lucrează, își închide stomatele și nu își mai realizează procesele fiziologice de creștere, transpiră și nu se mai reface", a declarat Stelian Dia, potrivit Iamsport

Citește și: 

VIDEO cu rezumatul meciului România - Lituania 3-1: 

Etichete: mircea lucescu , ghencea , gazon , romania lituania , stadionul steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Ivan Perisic a semnat

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Englezii au tras concluzia după ce Drăgușin a jucat 97 de minute în ”thriller-ul” cu Coventry: ”A intrat în încurcătură”

Cum și-a numit Pep Guardiola echipa, după 0-0 cu Inter Milano. Manchester City, pe locul 11 în clasament

Pentru prima oară în istoria UEFA Champions League! Recordul pe care nu voia să-l stabilească: ”Nu merita asta”

De la Rapid, direct în UEFA Champions League! Ce au scris kosovarii după debuturile lui Rrahmani și Krasniqi

Citeşte şi

”Cine a fost cel mai mare fotbalist?”. Mircea Lucescu, pus în încurcătură de cei 3 nominalizați

Gata! Verdict final pentru Valentin Mihăilă, după ce medicii de la Parma se temeau de finalul sezonului

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Scandal uriaș la un club din Liga 1. Antrenorul, acuzat de un rasism față de un jucător: ”Nu l-a suportat pentru că e țigan” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului