Gheorghe Hagi / Foto: Sport Pictures

Reacție tranșantă a lui Gică Hagi, după ce a fost întrebat dacă Alexi Pitu va reveni la Farul

articol scris de Digi Sport
18.08.2024, 20:43
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Alexi Pitu (22 de ani) este liber de contract, după ce s-a despărțit de Bordeaux.

După despărțirea de clubul francez, în lumea fotbalului s-a vehiculat că jucătorul se va întoarce la Farul sub comanda lui Gică Hagi (59 de ani). 

Gică Hagi, despre posibila revenire a lui Alexi Pitu la Farul: ”Aşa vor toţi! Să vină la noi și să îi resuscitez eu”

Antrenorul ”Marinarilor” a transmis că transferul lui Alexi Pitu la Farul se află momentan în impas, datorită bugetului limitat de la club, plus că încă nu știe momentan doleanțele jucătorului.

Mai mult decât atât, Gică Hagi a părut să fie un pic deranjat de ideea că mulți fotbaliști s-au obișnuit cu ideea relansării carierei, la clubul de la malul mării.

Nu ştiu ce doleanţe are. Fiecare ştie ce vrea să facă. Până în momentul de faţă nu am niciun semnal. Unii de la noi din conducere au zis că poate să vină. Dar nu ştiu ce vrea jucătorul. El e în fotbalul mare, poate vrea să rămână afară.

Plus că, şi noi poate avem poziţiile ocupate, nu putem să semnăm doar de dragul de a semna, jucători la număr, să avem cât mai mulţi. Dacă avea Farul bani mulţi, semnam şi noi.

Cum face Petrescu la CFR Cluj. Ia câte trei pe post. Dacă banii noştri sunt limitaţi, trebuie să ne rezumăm la cât putem. Poate am depăşit puţin limita. Nu semnăm aşa… sau poate nu sunteţi informaţi.

La academie, da, există cel mai mare buget, dar e un cost mare. Am anulat şi fotbalul de fete. Echipa de seniori nu cred că are cel mai mare buget.

Aşa vor toţi. Ca să-i aduci pe cei care joacă, îţi trebuie buget. Nu mă refer aici la cei care nu au jucat un an sau doi ani. Lasă, că vin la noi, şi îi face Hagi, îi resuscitează şi vrem să vină minunea! Facem ce putem, ne adaptăm”, a declarat Gică Hagi, în cadrul unei conferinţe de presă.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Alexi Pitu, potrivit Transfermarkt.
  • În 28 de meciuri jucate pentru Bordeaux în sezonul trecut, Alexi Pitu a marcat un gol și a oferit două pase de gol.

Gică Hagi: ”Mai rămân cu 10% pentru că atât pot! Într-o zi voi pleca şi de pe bancă, 100%!”

”Regele” a anunțat că va ceda pachetul majoritar de acțiuni de la Farul și a dezvăluit că va părăsi și postul de antrenor la un moment dat, dacă ”lucrurile nu merg bine”. Gică Hagi a răbufnit din cauza situației de la stadionul din Constanța.

Vechea arenă a fost demolată anul trecut, însă startul lucrărilor la noua ”bijuterie” se tot amână.

Eu nu construiesc stadioane, eu am construit baza sportivă, e a Farului. O vom deschide în septembrie, veţi vedea în ce a băgat Hagi banii lui, asta am făcut. Mai mult nu am putut, atât pot!

Apropo de visul meu... Visul meu a fost să fac o academie de copii şi juniori şi am făcut-o, la cel mai înalt nivel, şi în România şi la nivel european.

Asta am făcut eu în ultimii 16 ani, am construit o academie, care are cel mai mare buget, am muncit pentru România, am produs. La seniori, uitaţi! Acolo e presiune, iese, uneori nu iese, deocamdată suntem normali. Aţi văzut fetele (n.r.- echipa feminină a Farului), un an şi au câştigat campionatul. Au bugetul cel mai mare.

Stadionul nu e al meu, e al oraşului. Dacă vrei să treci la alt nivel, trebuie să vină banii. Farul are multe de făcut, de aceea nu am plecat la lotul naţional!

De aceea nu am acceptat! Farul are multe de făcut, încă foarte multe de făcut pentru a face performanţă la nivel intern, să se bată cu cele mai bune, şi după la nivel european. Încă sunt multe!

E nevoie de timp şi sperăm să se facă lucrurile. Dacă nu se împlinesc… Mai mult de atât, nu pot să mai fac. Să nu aveţi speranţă. Am luat campionatul, Supercupa, Cupa, ce pot să fac mai mult?

Am produs jucători. 58 de jucători am debutat! Fac 60 (n.r.- de ani) la anul. Sunt om şi eu, viaţa e din ce în ce mai scurtă. Aşa că voi lăsa loc celor tineri, Farul va fi forever.

Farul nu are datorii, e pe plus, lucrează bine. De acum încolo, nu ştiu! Vă mai zic una! Voi da acţiunile! Rămân cu 10%! Trebuie să lămurim şi lucrul acesta, voi fi doar antrenor, îmi văd de meseria mea, de manager. Voi rămâne cu 10%, o zic public, să se termine.

Nu sunt acţionar majoritar la Farul. Mai rămân cu 10% pentru că atât pot! Restul nu mai pot. Cine vrea să devină şeful mare… Clubul să aibă continuitate.

Într-o zi voi pleca şi de pe bancă, 100%! Las locul altuia dacă nu merg bine. E clar asta, toţi ştiu asta din club, le-am comunicat. Dar 10% sunt acolo.

Hagi e singurul care a investit în Farul. Farul l-a produs pe cel mai bun jucător al României, care a jucat la Real Madrid şi Barcelona. Hagi s-a întors, mi-am făcut datoria. Vreau să las totul aşa cum trebuie, clubul îl văd cu acţionari puternici”, a declarat Gică Hagi.

Etichete: gica hagi , alexi pitu , alexi pitu farul , reactie gica hagi , transfer alexi pitu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Juventus - PSV 3-0 / Young Boys - Aston Villa 0-2, ACUM pe DGS 1 & 2. 6 meciuri în prima zi de Champions League

Video Exclusiv I s-a citit pe buze! Ce i-a spus Victor Angelescu lui Dan Șucu în timpul meciului Rapid - ”U” Cluj

Video A marcat primul gol din sezonul 2024/2025 de Champions League și a intrat în istorie

Gigi Becali s-a convins: 3 echipe sunt ca și calificate în play-off! Surpriză: FCSB nu e pe listă

Citeşte şi

Exclusiv Gigi Becali s-a convins: ”E un geniu, mă depășește ce face el”

”Ce-mi spuneți mie?” Gică Hagi, iritat după remiza cu Petrolul. A avut doi ”clienți” și un remarcat

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia