Marian Iancu / Foto: Sport Pictures

Marian Iancu, acuzații dure pentru Mircea Sandu: "De aceea nu îl iert"

articol scris de Digi Sport
23.02.2023, 10:29
  • SuperLiga: Hermannstadt - CFR Cluj, sâmbătă, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Petrolul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Fostul patron al clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, l-a atacat fără menajamente pe Mircea Sandu, șeful FRF din urmă cu mai mulți ani.

Omul de afaceri spune că formația sa a fost privată de câștigarea titlului pentru că nu a făcut parte din "sistem".

Marian Iancu, supărat pe Mircea Sandu

"Numai faptul că am fost declarat persona non grata în fotbalul românesc de Mircea Sandu… Lucrul acesta mă onorează și mă scoate din orice unghi închis în care m-ar putea introduce, mincinos, oricine s-ar gândi să spună că am făcut parte din Cooperativă.

Nu mi-am propus nici să-l uit și nici să îl iert. Nu merită! Nu merită, pentru că a făcut cu bună știință tot ce a făcut. Eu nu m-am aliniat, n-am intrat în conjunctura asta, n-am făcut compromis. Am încercat să îi explic, să îi spun lucrul ăsta, că voi investi în fotbal…

Tot ce a făcut a făcut în cunoștință de cauză, să mă oprească, să îmi demonstreze că e mai tare, că poate să își impună voința", a spus Marian Iancu, pentru Prosport.

Marian Iancu și-a continuat acuzațiile: "A avut dreptate, de fiecare dată m-a oprit la limită, am fost de două ori vicecampion, locul 3, iarăși, de câteva ori. Am jucat finale de cupe, din care cel puțin una… Hai, să zic, una am pierdut-o chiar cu Rapidul, nu eram la nivelul la care să putem să batem Rapidul, dar a doua…

Mi-a dovedit că avea puterea, avea influența necesară și avea organismul, logistica, dezvoltată în interiorul federației să oprească pe oricine. Și a reușit! De aceea nu îl iert, și nici nu mi-am propus vreodată".

Marian Iancu a slăbit peste 30 de kilograme în închisoare: ”Mâncarea nu are niciun gust acolo”

Iancu a dezvăluit că a avut un singur conflict în perioada în care a fost închis și a vorbit despre modul în care a trăit în cei opt ani petrecuți în spatele gratiilor.

Am slăbit pentru că a trebuit să slăbesc. Aveam 140 de kilograme când am intrat și am ieșit cu 104. Am luat deja două, trei kilograme în șapte luni și nu e mult. Acolo mâncarea n-are niciun gust. Era și un magazin, ai ce să-ți cumperi, chiar dacă nu se compară cu ce aveai acasă. Ai anumite carduri cu bani pe care le poți folosi, plus pachetele care vin de acasă.

Înainte să mă liberez cu o lună, am avut o discuție cu medicul de la Jilava. Același de care s-a plâns și Rudel Obreja. Îi zic medic pentru că sunt la o emisiune, el n-are nicio calitate, n-are cum să fie medic. Am avut o dispută... În rest n-am avut nicio problemă cu absolut nimeni. Am respectat pe toată lumea și am avut parte de respect din partea tuturor.

N-am plâns niciodată în acești 8 ani, chiar dacă probleme au fost. N-ai cum... Mai ales că sunt 8 ani! Se întâmplă și-acasă lucruri bune sau rele, inclusiv eu l-am pierdut pe tata anul trecut. Lucruri bune sau rele care te influențează, dar n-am cedat niciodată. Nu sunt tipul ăsta de om”, a declarat Marian Iancu, potrivit GSP.ro.

Marian Iancu a fost eliberat în iunie 2022

Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timișoara a fost eliberat condiționat la finalul lunii iunie 2022, după ce a ispășit opt ani de închisoare din cei 12 primiți în total.

În urma deciziei Judecătoriei sectorului 4, Iancu a părăsit arestul.

”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Iancu Alexandru Marian împotriva sentinţei penale nr. 1026 din data de 11.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10415/4/2022.

Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Iancu Alexandru Marian.

Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 270/2022 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 92/2022. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în soluționarea cazului.

Cu Iancu finanțator, Poli Timișoara a fost printre echipele de top din România, înainte să fie retrogradată în Liga 2, iar în Europa a jucat în grupele UEFA Europa League, după ce în preliminariile UEFA Champions League a produs o surpriză imensă prin eliminarea celor de la Șahtior, în urmă cu 11 ani.

Cine este Marian Iancu și de ce a fost condamnat

Omul de afaceri a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că Marian Iancu şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.

Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici.

În spatele gratiilor au ajuns şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte 10 ani de închisoare.

Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

Totodată, judecătorii au decis ca autorităţile să caute bunurile pe care fraţii Iancu le deţin în Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Etichete: marian iancu , mircea sandu , frf , patron poli timisoara


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei

Uniunea Europeană "şi-a pierdut minţile" şi se îndreaptă spre ruină prin alocarea de fonduri suplimentare pentru ajutorul militar destinat Ucrainei, a declarat vineri Ministerul rus de Externe, citat de Reuters, scrie Agerpres

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Anthony Martial a semnat

Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep

Video Monaco - Barcelona 2-1, Atalanta - Arsenal 0-0, Atletico - Leipzig 2-1. Toate rezultatele din prima etapă de UCL

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dorinel Munteanu, tiradă la interviu: s-a legat de Maftei, arbitri, "specialiști" și chiar și de fanii Oțelului!

Exclusiv "E admisibil așa ceva?" Reacții-fulger după gestul "incredibil" făcut de Dorinel Munteanu în văzul tuturor

Niță a luat 4 goluri, Stanciu a făcut spectacol! Ce a ieșit la meciul contra lui Toney, Mahrez și Firmino

David Maftei a dezvăluit ce i-a spus Dorinel Munteanu la faza care a stârnit un val uriaș de critici

Citeşte şi

Anunțul făcut de FRF, după ce biletele pentru meciul cu Cipru s-au epuizat în doar 75 de minute

Marian Iancu a dat verdictul despre transferurile lui Aaron Boupendza și Clinton N'Jie

PEROZPicioare lungi, privire magnetică, rochie minusculă. Când s-a întors într-o parte, toți ochii au fost țintă la Heidi Klum

FILM NOWGeorge Clooney este regele farselor la Hollywood. Gluma pe care i-a făcut-o lui Tom Cruise. S-a folosit de numele lui Brad Pitt

Transferul uriaș cu care Dinamo vrea să dea lovitura în Superliga! A fost la Manchester United și e jucător de națională citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revoluție totală în fotbal. Se cere schimbarea numărului de jucători de pe teren: ”Ar putea fi un lucru bun” citeşte ştirea pe ziare.com

Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. De ce i s-a anulat condamnarea la 13 ani de închisoare. Ce urmează pentru tânărul milionar citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, într-o pereche de pantaloni scurți și o jachetă minusculă. Artista și-a etalat cu mândrie talia de viespe

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, într-o pereche de pantaloni scurți și o jachetă minusculă. Artista și-a etalat cu mândrie talia de viespe

Digi World

Avea 240 kg, diabet și hipertensiune, dar a făcut câteva schimbări și viața lui a devenit alta. Secretele unui tânăr tată care a dat jos 68 kg

Digi Animal World

Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de fapt, pasărea prădătoare