Fotbalistul care a câștigat 4 titluri de campion, sponsor la un club din SuperLiga. ”Nu pot să nu-i mulțumesc”
articol scris de Digi Sport30.12.2023, 09:36
SuperLiga: FC Botoșani - FCSB, joi, 20:00, DGS 1
Media: Fotbal Club, joi, 22:00, DGS 1
George Țucudean (32 de ani) s-a retras din cariera de jucător profesionist la vârsta de 29 de ani, din cauza unor probleme medicale depistate la inimă, dar nu a rămas departe de sportul care l-a făcut celebru.
George Țucudean, sponsor la UTA Arad
Fostul atacant, care acum se ocupă de afaceri, nu a rămas indiferent atunci când i s-a cerut ajutorul de către un club cu renume din România. Concret, Țucudean ajută financiar clubul care l-a lansat în fotbalul mare, UTA Arad.
Cristian Păcurar, directorul Academiei de la UTA, a vorbit public despre implicarea fostului fotbalist la gruparea din Arad.
”Ca şi la prima echipă, bugetul e calculat de pe o vară pe alta. Se pare că în acest sezon, vom depăşi milionul de euro, bani asiguraţi în marea lor parte de clubul mamă. Dar, eu văd Academia ca un club, în alt club, iar pe mine nu ar trebui să mă intereseze doar partea tehnică, ci şi cea managerială.
De aceea, ne agităm, umblăm şi noi după sponsorizări şi nu pot să nu-i mulţumesc pe această cale lui George Ţucudean, care ne-a ajutat mai mereu, inclusiv pe acest final de an, dar o menţiune specială şi pentru firma Auto Group C.M.B. Sunt şi alţi sponsori care ne-au ajutat mai mult sau mai puţin pe parcursul anului, dar vrem să atragem şi alţii, mai ales că vrem să derulăm noi proiecte.
Şi atunci nu putem aştepta să vindem din când în când un Man, un Miculescu sau un Rareş Pop, dacă tot am vorbit, ci trebuie să producem cumva şi noi, nu doar să consumăm”, a spus Păcurar, potrivit sportarad.ro.
Cine e George Țucudean
Născut la Arad, Țucudean și-a început cariera la UTA și a fost cumpărat de Dinamo în 2010. Atacantul a mai evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Standard Liege, Charlton, Steaua/FCSB, ASA Târgu Mureș, Pandurii, Viitorul, iar din ianuarie 2018 a fost cumpărat de CFR Cluj.
George Țucudean a suferit, în luna aprilie 2019, o operație pe inimă la o clinică din Viena. Intervenția pe cord a decurs conform planului, iar atacantul a revenit pe gazon după o pauză de recuperare.
Câteva luni mai târziu, Țucudean a suferit o nouă intervenție chirurgicală la inimă, în prima parte a lunii iulie 2020. Apoi în octombrie, același an, a decis să renunțe definitiv la cariera de jucător profesionist.
Ce trofee a câştigat George Ţucudean în carieră
- 4 titluri de campion al României, 3 cu CFR Cluj şi unul cu FCSB
- Două Cupe ale României, una cu FCSB şi una cu Dinamo
- Două Supercupe ale României, una cu CFR Cluj şi una cu Dinamo
- Jucătorul anului în România în 2018
- De două ori golgheter în Liga 1, în 2017-2018, respectiv 2018-2019
La ce echipe a jucat Ţucudean in carieră
Ablaţie cardiacă, aşa se numeşte intervenţia chirurgicală suferită de Ţucudean la inimă
În martie şi în iulie 2019, George a fost la Viena şi a suferit două intervenţii, relativ minore, la cord.
”George a suferit o intervenție la camera dreaptă a inimii. I-au cauterizat o chestie pe-acolo. Avea suflu sistolic. Îl sugruma la efort. Avea puls mare! Mi-au zis: ’Nu vă îngrijorați! Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc, ca pe o piesă de mașină’”, a explicat la vremea respectivă Gheorghe Cosma, bunicul lui Țucudean.
Ce este ablaţia cardiacă, intervenţie suferită de George Ţucudean într-o clinică din Viena
- Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a țesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac.
- Se introduce un cateter printr-o venă sau printr-o arteră până la nivelul inimii, unde se cauterizează țesutul responsabil de apariția aritmiei, cu ajutorul unei unde de radiofrecvență.
- Ablația cardiacă se poate realiza și cu ajutorul unui laser, în care sunt încorporați senzori electrici. Cicatricea apărută în urma cauterizării va crea o barieră între țesutul sănătos și cel bolnav, iar semnalele electrice anormale trimise nu vor mai afecta cordul.
- Ablația cardiacă durează între 3 și 6 ore și în timpul ei pacientul poate resimți o ușoară senzație de arsură, atunci când țesutul este cauterizat. De obicei, este necesară o zi de spitalizare, iar pacientul își poate relua activitatea în doar câteva zile.
Etichete: george tucudean , tucudean uta , david miculescu , tucudean sponsor , uta sponsori
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții