Olimpiu Moruțan, în FCSB - CFR Cluj / Foto: Sport Pictures

Cum arată clasamentul după înjumătățirea punctelor și programul complet al play-off-ului. FCSB pleacă din pole-position

articol scris de Digi Sport
11.04.2021, 23:35
  • SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1

Meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj, scor 0-0, a fost ultimul duel din partea de sus a clasamentului, înainte de startul play-off-ului.

După partida din Bănie am aflat clasamentul final pentru zona de play-off, la finalul sezonului regular. FCSB va intra în play-off de pe prima poziție. Pe baza grilei Berger vă prezentăm programul complet al play-off-ului din Liga 1.

Cum arată clasamentul din play-off după înjumătățirea punctelor

  • FCSB 33 pct* (beneficiază de rotunjire)
  • CFR Cluj 32 pct.
  • Universitatea Craiova 29 pct.
  • Sepsi OSK 23 pct* (beneficiază de rotunjire)
  • Academica Clinceni 22 pct. 
  • FC Botoșani 21 pct.

În play-off, primul criteriu de departajare în caz de egalitate îl reprezintă rotunjirea punctelor. Apoi urmează punctajul cu care au intrat cele două echipe aflate la egalitate în play-off, rezultatele directe din play-off și ulterior golaverajul.

Locul 1 din play-off participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locurile 2, 3 și 4 (în funcție de câșțigătoarea Cupei) Europa Conference League, din sezonul următor.

Locul 3 (sau 4 în funcție de câștigătoarea Cupei) din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Programul complet din play-off în sezonul 2020/2021

Toate meciurile din play-off vor fi transmise în direct pe Digi Sport 1 și în format live video pe site-ul digisport.ro.

Etapa 1 (14-17 aprilie)

  • FCSB - FC Botoșani
  • CFR Cluj - Academica Clinceni
  • Universitatea Craiova- Sepsi OSK

Etapa 2 (20-22 aprilie)

  • Academica Clinceni - FCSB
  • Sepsi OSK - CFR Cluj
  • FC Botoșani - Universitatea Craiova

Etapa 3 (23-26 aprilie)

  • FCSB - Sepsi OSK
  • CFR Cluj - Universitatea Craiova
  • FC Botoșani - Academica Clinceni

Etapa 4 (27-29 aprilie)

  • Universitatea Craiova - FCSB
  • Sepsi OSK - Academica Clinceni
  • CFR Cluj - FC Botoșani

Etapa 5 (1-3 mai)

  • FCSB - CFR Cluj
  • Academica Clinceni - Universitatea Craiova
  • FC Botoșani - Sepsi OSK

Etapa 6 (4-6 mai)

  • FC Botoșani - FCSB
  • Academica Clinceni - CFR Cluj
  • Sepsi OSK - Universitatea Craiova

Etapa 7 (7-10 mai)

  • FCSB - Academica Clinceni
  • CFR Cluj - Sepsi OSK
  • Universitatea Craiova - FC Botoșani

Etapa 8 (14-17 mai)

  • Sepsi OSK - FCSB
  • Universitatea Craiova - CFR Cluj
  • Academica Clinceni - FC Botoșani

Etapa 9 (18-20 mai)

  • FCSB - Universitatea Craiova
  • Academica Clinceni - Sepsi OSK
  • FC Botoșani - CFR Cluj

Etapa 10 (25-27 mai)

  • CFR Cluj - FCSB
  • Universitatea Craiova - Academica Clinceni
  • Sepsi OSK - FC Botoșani

VIDEO Meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj a stabilit țintarul play-off-ului

Campioana României merge în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor

Conform UEFA, meciurile din preliminarii nu se vor mai disputa în manşă unică, din sezonul 2021-2022 urmând să se revină la confruntări tur-retur.

Echipa care se va impune în campionatul Ligii 1 la finele actualului sezon va lua startul în primul tur preliminar (Q1) al Ligii Campionilor, programat la 6/7 şi, respectiv, 13/14 iulie 2021. Asta, după ce se va fi jucat turul preliminar, sub forma unui mini-turneu, pe 22 iunie (semifinalele) şi 25 iunie 2021 (finala), unde vor participa campioanele statelor Kosovo, Insulele Feroe, Andorra şi San Marino.

Învingătoarele merg mai departe în turul 2 preliminar, în timp ce învinsele vor trece în turul 2 preliminar al Europa League şi aşa mai departe. Următoarele tururi preliminare ale Champions League se vor juca la următoarele date: turul 2 preliminar la 20/21 respectiv 27/28 iulie 2021, turul 3 preliminar la 3/4 şi 10 august 2021, play-off-ul la 17/18 şi 24/25 august 2021.

România va mai avea reprezentantă în Europa League numai dacă echipa campioană pierde în preliminariile Champions League

La ediţia 2021-2022 a Europa League (UEL) vor fi doar 32 de echipe, faţă de cele 48 care se înfruntă în momentul de faţă. În ciclul 2021-2024, vor fi alcătuite 8 grupe a câte 4 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, acasă şi în deplasare, acestei faze urmându-i optimile de finală (câştigătoarele celor opt grupe se vor califica direct), sferturile de finală, semifinalele şi finala.

Înaintea optimilor se va disputa o rundă adiţională, numită play-off. Vor fi opt confruntări în fiecare dintre ele urmând să joace câte o echipă clasată pe locul 2 în grupele Europa League şi una de pe locul 3 din grupele Ligii Campionilor. Formaţiile care vor triumfa în aceste duble vor accede, la rându-le, în optimile Europa League.

În faza grupelor Europa League, ediţia 2021-2022, se vor califica direct 11 echipe (câştigătoarea Cupei şi locul 5 din campionat ale ţărilor de pe locurile 1-4 în clasamentul coeficienţilor UEFA - adică Spania, Anglia, Germania şi Italia + câştigătoarea Cupei şi locul 4 din campionat ale ţării de pe locul 5 - Franţa + câştigătoarea Cupei ţării de pe poziţia a 6-a - Portugalia). Celelalte 20 de echipe vor veni din calificări. Este o întrecere care va viza direct România doar în cazul în care campioana din Liga 1 nu va reuşi să ajungă în grupele Champions League.

Reprezentantele României în Conference League vor lua startul din turul 2 preliminar

Noua competiţie a UEFA, Europa Conference League, va avea 32 de echipe în faza grupelor (8 grupe a câte 4), căreia îi vor urma optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele şi finala.

Optimile vor fi precedate de play-off (8 confruntări tur-retur), unde vor evolua câte o ocupantă a locurilor 2 din grupe şi câte un loc 3 din grupele Europa League.

Câştigătoarea Europa Conference League va fi calificată automat în ediţia viitoare a fazei grupelor Europa League.

Trebuie menţionat că nu toate cele 32 de echipe vor veni din calificările Europa Conference League. 10 vor ajunge în faza grupelor după ce vor fi fost eliminate din play-off-ul Europa League, alte 5 din aşa-numita "Europa Conference League champions path" (trei tururi, la care vor participa eliminate din Champions League şi Europa League) ceea ce înseamnă că preliminariile (main path) vor da un număr de doar 17 calificate. De asemenea, 3 dintre echipele din play-off vor fi cele eliminate din turul 3 preliminar al Europa League.

Cele trei reprezentante ale României vor intra în cursă în al doilea tur preliminar (22 şi, respectiv, 29 iulie 2021), după ce prima rundă de calificare se va fi disputat pe 8 şi, respectiv, 15 iulie.

Apoi, programul Europa Conference League va fi similar cu cel al Europa League: 5 şi 12 august (turul 3 preliminar), 19 şi 26 august (play-off-ul), urmate de faza grupelor: 16 septembrie (MD1), 30 septembrie (MD2), 21 octombrie (MD3), 4 noiembrie (MD4), 25 noiembrie (MD5) şi 9 decembrie (MD6). Play-off-urile eliminatorii sunt programate pe 17 şi 24 februarie 2022, următoarele faze (începând cu optimile de finală) având drept punct terminus finala de pe 25 mai 2022.

Echipele din play-out-ul Ligii 1 au șansa să se califice în cupele europene

În ceea ce privește play-out-ul, acesta va avea o miză sportivă mult mai ridicată.

Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Luni se vor disputa ultimele două jocuri din sezonul regulat al Ligii 1: Poli Iași - Hermannstadt (17:30) și Viitorul - Gaz Metan (20:30). Ambele meciuri vor fi transmise în direct pe Digi Sport 1 și în format live video pe digisport.ro.

Etichete: play-off liga 1 , program play-off , meciuri cfr cluj , meciuri fcsb , meciuri fc botosani , meciuri craiova , meciuri sepsi , meciuri academica clinceni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare, având capacitatea de a utiliza imigrarea ilegală şi alte probleme pentru a submina blocul comunitar, a declarat duminică premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Volodimir Zelenski nu s-a abținut: gluma făcută, cu trimitere la ajutorul militar al Londrei pentru Ucraina

Exclusiv ”Gigi, ai făcut o achiziție foarte bună!” Primul transfer din 2025 al FCSB-ului, elogiat

OUT de la Genoa! Italienii anunță prima "victimă" a lui Dan Șucu

Lovitura carierei: îl vor pe Ianis Hagi!

”E disperat”. Scoțienii s-au convins de Ianis Hagi, după meciul lui Rangers cu Dundee FC

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Dinamo - Rapid 0-0, ACUM, DGS 1. Derby cu mize mari: "Câinii" pot urca pe 1, giuleștenii pe loc de play-off!

Anunțul surprinzător al lui Ioan Varga în privința antrenorului de la CFR Cluj

Nota primită de Radu Drăgușin, după primele 45 de minute din Tottenham - Liverpool. Ce au scris englezii

Live Video&Score Tottenham - Liverpool 1-5, ACUM, DGS 2. Radu Drăgușin este titular!

Citeşte şi

Video Gândul care-i macină pe fotbaliștii de la FCSB! ”Ne chinuim să ne obișnuim cu ideea de câteva săptămâni”

”M-a ajutat! Îți explică fiecare amănunt”. Daniel Bîrligea a dezvăluit cum a ajuns ”killerul” de azi

PEROZTânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am urât înălțimea"

FILM NOWI-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată pe actorul Justin Baldoni

Simona Halep şi-a mărit imperiul imobiliar şi noua ”perlă” a coroanei este la Poiana Braşov. Primele imagini citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-a terminat marele meci dintre Usyk și Tyson Fury! Decizie unanimă a arbitrilor citeşte ştirea pe ziare.com

PROFM Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă

Digi World

O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur

Digi Animal World

Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”