Virgil Van Dijk consideră că ar merita să fie desemnat fotbalistul anului

Virgil Van Dijk vrea un nou trofeu: "Este momentul ca un apărător să poată câştiga Balonul de Aur!"

22.07.2019, 11:25
  • Nations League: Italia - Belgia, joi, 21:45, DGS 1

  • Nations League: Israel - Franța, joi, 21:45, DGS 2

Virgil van Dijk crede că a venit timpul ca un apărător să câştige Balonul de Aur. Fundaşul lui Liverpool recunoaşte că ar fi o onoare imensă să primească premiul cuvenit celui mai bun fotbalist al anului.

“Când am fost desemnat fotbalistul anului în Premier League a fost un moment fantastic. Este cel mai important premiu pentru că cei care votează sunt fotbalişti ca şi tine. Am spus atunci că aş schimba acest premiu cu trofeul UEFA Champions League - din fericire, nu a mai fost nevoie!

Acum, toată lumea crede că sunt favorit să cuceresc Balonul de Aur, dar eu ce pot să zic? Nu am vreun cuvânt de spus în această privinţă, nu stă în puterea mea să decid.

Nu pot să nu recunosc că am reuşit un sezon excelent, iar acum mă pregătesc pentru o nouă ediţie de campionat în care îmi doresc şi mai mult. Ştiu şi înţeleg de ce toată lumea preferă un atacant sau un decar pentru acest premiu, sunt fotbalişti mult mai atractivi, mult mai spectaculoşi, dar cred că este vremea ca să se schimbe această impresie!," a declarat fundaşul lui Liverpool, cel care a izbutit record după record în 2019.

Virgil Van Dijk nu a putut fi driblat în niciuna dintre cele 64 de partide jucate, iar Fabinho, coechipierul său de la Liverpool, a dezvăluit că singurul care l-a depăşit vreodată la antrenamente pe olandez este Robert Firmino. 

Virgil Van Dijk ar fi primul fundaş care câştigă Balonul de Aur după 13 ani  

Luka Modric este singurul care a întrerupt hegemonia deţinută de Leo Messi şi Cristiano Ronaldo, iar ultimul fundaş care a fost desemnat jucătorul anului a fost Fabio Cannavaro în 2006.

Virgil Van Dijk a fost unul din starurile lui Liverpool în acest sezon. A triumfat în UEFA Champions League după ce a devenit vicecampion cu gruparea cormoranilor. Iar la naţionala Olandei a jucat finala Ligii Naţiunilor.

Alţi doi jucători de sub comanda lui Jurgen Klopp, Mohamed Salah şi portarul Alisson Becker sunt şi şi ei luaţi în considerare pentru Balonul de Aur.   

84,5 milioane de euro a plătit Liverpool pentru transferul fundaşului olandez de la Southampton, din ianuarie 2018. 72 de meciuri şi şapte goluri are olandezul în tricoul grupării de pe Anfield, în toate competiţiile.

Etichete: liverpool , uefa champions league , jurgen klopp , virgil van dijk


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă i-a sunat pe Ciolacu și Geoană să se retragă din cursa prezidențială, ca să poată candida din nou. „M-ați pupat și pe mine”

Diana Șoșoacă i-a sunat pe Marcel Ciolacu și Mircea Geoană și le-a cerut să se retragă din cursa prezidențială, pentru ca alegerile să fie reorganizate, iar ea să-și poată depune din nou candidatura. Eurodeputata a transmis în direct pe rețelele sociale convorbirile cu cei doi candidați.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Gigi Becali e sigur: schimbă în curând numele FCSB-ului! ”Asta va fi denumirea”

Presa britanică s-a convins de Radu Drăgușin! Unde va juca peste 5 ani

Dinamo i-a oferit un salariu de 18.000 de euro lui Alex Dobre, apoi l-a lăsat fără cuvinte! Cât va câștiga la Rapid

Dan Șucu s-a întâlnit cu Marius Șumudică și i-a comunicat decizia finală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Cum l-a numit Serie A pe Răzvan Marin, după ce a marcat cu Juventus

Românul care și-a permis să o refuze pe Real Madrid: "Nu vreau să vorbim de cifre, sunt amețitoare!"

Nu mai suportă! Locuitorii din apropierea stadionului Santiago Bernabeu au reacționat

Maldini al III-lea a fost convocat în premieră la națională

Citeşte şi

Se pregătește o mutare istorică: Mohamed Salah și Kevin De Bruyne, în aceeași echipă!

Veste grea pentru Liverpool. Cât lipsește Alisson, după accidentarea suferită

PEROZAlessandra Ambrosio, spectacol la volei pe plajă, jucat în costum de baie. Supermodelul continuă să arate impecabil la 43 de ani

FILM NOWCe i-a spus Lisa Marie Presley unui artist venit să-i tatueze numele fiului care s-a sinucis. Vorbele ei au șocat-o pe Riley, fiica ei

Edi Iordănescu e dorit de un club din grupele cupelor europene! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mărturiile teribile ale jucătoarei de tenis care a fost agresată de tatăl ei. Ies la iveală detalii șocante citeşte ştirea pe ziare.com

Primul humanoid care a intrat în direct la TV ca să dea declarații. Ce a spus robotul citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Arată "mai bine ca la 25 de ani". Sore, în costum de baie în Dubai, destinație pe care a tot ocolit-o. Are un abdomen cu pătrățele

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Arată "mai bine ca la 25 de ani". Sore, în costum de baie în Dubai, destinație pe care a tot ocolit-o. Are un abdomen cu pătrățele

Digi World

Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea

Digi Animal World

Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când obține ce vrea”