Mircea Lucescu / Foto: Profimedia

Reacția lui Mircea Lucescu, după ce Răzvan Raț a recunoscut că a vrut să îl bată

articol scris de Digi Sport
12.06.2024, 23:16
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Mircea Lucescu (78 de ani) a fost antrenorul echipei Șahtior Donețk timp de 12 ani, în perioada 2004 - 2016.

Răzvan Raț (43 de ani) a activat sub comanda lui ”Il Luce”, la trupa din Donețk, până în anul 2013.

Mircea Lucescu, după ce Răzvan Raț a recunoscut că a vrut să îl bată: ”Era normal să fiu furios la acel moment!”

În perioada când au colaborat la Șahtior Donețk, relațiile dintre Mircea Lucescu și Răzvan Raț nu au fost întotdeauna roz. Un episod mai puțin plăcut s-a petrecut în 2011, la un meci jucat de ucrainieni, în ”sferturile” Ligii Campionilor, împotriva Barcelonei.

În timpul interviurilor de după meci, Mircea Lucescu s-a oprit în spatele camerelor și i-a aruncat câteva vorbe lui Răzvan Raț, care s-au auzit în direct: ”Spune, mă, că am luat două goluri din cauza ta!”. Într-un interviu acordat recent, Răzvan Raț a recunoscut că a vrut să îl bată pe Mircea Lucescu, după acel moment.

Era normal să fiu furios la acel moment, pentru că Raț a comis niște greșeli în meciul ăla. Episodul acesta a trecut repede pentru că rămâne între un jucător și un antrenor.

Prin ceea ce a spus el, cred că a vrut să iasă în evidență. Eu uit orice conflict între mine și jucătorii pe care i-am antrenat.

Am un respect deosebit pentru Răzvan Raț și îmi aduc aminte doar de pasa extraordinară pe care i-a dat-o lui Adriano, în meciul cu Werder Bremen (n.r. în finala Cupei UEFA). Ăsta e lucrul cel mai important pentru mine”, a declarat Mircea Lucescu despre acel episod, potrivit iAMsport.ro.

  • Timp de 9 ani au colaborat la Șahtior Donețk, Răzvan Raț și Mircea Lucescu.
  • În perioada când au lucrat împreună la ucrainieni, Raț și Lucescu au cucerit Cupa UEFA, în anul 2009.

Mircea Lucescu i-a avertizat pe jucătorii României, înainte de meciul cu Ucraina: ”Pe ucrainieni îi văd capabili să producă surpriza la acest EURO”

”Il Luce” așteaptă cu nerăbdare începutul Campionatului European. Mircea Lucescu a analizat punctele forte ale naționalei Ucrainei și crede că România va avea ”viață grea”, la meciul de debut.

Eu am cel puțin 12-13 jucători acolo (n.r. în lotul Ucrainei), cu care am lucrat, pe care i-am antrenat. Pe mulți fotbaliști eu i-am promovat sau debutat. Au omogenitate. Mă refer la omogenitate de joc, dar și emoțional-sentimentală. Sunt foarte apropiați, ceea ce le dă o forță extraordinară.

Uitați-vă la ce echipe sunt în Europa ucrainienii: Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Benfica, Girona, locul 3 în Spania, alți doi în Premier League. Modul cum își promovează jucătorii tineri e senzațional. Sunt mult, mult peste România.

Academiile lor sunt mult mai bune decât cele de la noi. Ei produc jucători pe bandă rulantă.

Cred că naționala de azi a Ucrainei este cea mai bună națională pe care au avut-o, de la cea de la Word Cup 2006 încoace. E peste acea echipă. Motiv pentru care eu o văd capabilă să fie surpriza acestui Euro. Îi văd să ajungă chiar și până în semifinale!”, a declarat Mircea Lucescu.

Etichete: mircea lucescu , razvan rat , raspuns mircea lucescu , bataie razvan rat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

Marius Șumudică, ”altă persoană”: discurs complet neașteptat după 5-0 cu Farul! Cum a numit-o pe FCSB

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția lui Carlo Ancelotti, după hat-trick-ul reușit de Vinicius Jr. în Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2

Gigi Becali, mesaj pentru Gică Hagi, după Rapid - Farul 5-0

Foto Real Madrid a făcut iar "remontada" în Champions League, iar glumele au curs în valuri! Cele mai tari meme-uri

3.000.000€ pentru Claudiu Petrila

Citeşte şi

Rică Răducanu i-a ”înțepat” pe oficialii giuleștenilor, după Rapid - Farul 5-0

Exclusiv Fotbalistul cu ”nouă vieți” de la FCSB a fost propus la echipa națională: ”O soluție în plus pentru Mircea Lucescu”

PEROZCum a apărut Kim Kardashian la petrecerea de ziua ei de naștere. Vedeta a purtat o rochie transparentă și extrem de mulată

FILM NOWSalma Hayek, desculță într-un videoclip postat pe Instagram. Imaginile au făcut furori pe internet: „De departe cea mai frumoasă!”

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme pentru Răzvan Lucescu! Poliția din Grecia, pe urmele lui, după ce a făcut un gest grosolan la derby-ul cu AEK Atena citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Digi World

Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de ce sunt dăunătoare băuturile dietetice

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit