PAOK a scăpat de retrogradare, dar a pierdut la "masa verde" meciul cu AEK. Decizia finală a fost anunţată

29.03.2018, 13:06
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Comisia de Disciplină din Grecia a luat azi o decizie după incidentele de la partida dintre PAOK Salonic şi AEK Atena, meci care s-a terminat cu un scandal uriaş. Golul lui Fernando Varela, din prelungiri, a fost anunlat de către arbitri, lucru care a stârnit furia fanilor şi a patronului Ivan Savvidis, care a intrat pe teren cu un pistol la centură, pentru a contesta decizia. În urma celor întâmplate, PAOK risca retrogradarea.

Conform deciziei de azi, PAOK a pierdut cu 0-3 la "masa verde" partida cu AEK, la fel cum s-a întâmplat şi cu meciul cu Olympiakos. Pe lângă această sancţiune, echipa lui Răzvan Lucescu a fost penalizată cu 3 puncte în actualul sezon şi cu alte două puncte în stagiunea viitoare. De asemenea, PAOK va disputa ultimele 3 meciuri de pe teren propriu fără suporteri.

Patronul Ivan Savvidis a fost interzis pe stadioanele din Grecia timp de 3 ani, după ce a pătruns pe teren cu un pistol asupra lui. 

În urma deciziilor de azi, PAOK a ajuns pe locul 3 în campionat, cu 49 de puncte, la 8 în spatele liderului AEK şi la un punct sub Olympiakos.

Cum arată acum clasamentul:

1. AEK Atena - 57 de puncte
2. Olimpiakos - 50 p
3. PAOK Salonic - 49 p
4. Atromitos - 47 p
5. Xanthi - 35 p

*Primele două locul din campionatul Greciei merg în preliminariile UEFA Champions League, în timp ce locurile 3 şi 4 se califică în preliminariile Europa League.

Campionatul se reia

Suspendat pe 12 martie, Campionatul grec de fotbal se va relua oficial sâmbătă 31 martie. După numeroase incidente, inclusiv pătrunderea în terenul de joc a preşedintelui lui PAOK Salonic, Ivan Savvidis, cu un pistol la centură, pentru a contesta o decizie a arbitrilor, meciurile au fost suspendate până la un nou ordin.

Pe 22 martie, guvernul grec le-a trimis celor 16 echipe din prima divizie propuneri pentru ca acest Campionat să se reia în condiţii de securitate. Patru cluburi, între şi campioana en titre Olimpiakos Pireu, au respins foaia de parcurs propusă de guvern. Celelalte trei sunt Panathinaikos Atena, Larissa şi Xanthi.

Măsurile preconizate, menite să intre în vigoare din sezonul viitor, vizează o retrogradare automată pentru echipele implicate în acte de violenţă de trei ori în decursul unui sezon, precum şi sancţiuni pentru echipele ale căror conducători fac declaraţii publice care incită la violenţă. Totodată, cluburile vor fi în totalitate responsabile cu securitatea în meciurile pe care le organizează şi nu poliţia, care va rămâne în afara stadioanelor.

Etichete: grecia , decizie , paok salonic , ivan savvidis , paok salonic razvan lucescu , decizie paok , decizie paok aek , scandal paok aek , penalizare paok , decizie finala paok , verdict paok salonic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Răzvan Lucescu i-a dat căciula, mănușile și geaca norocoase + Savvidis îl trimite în SUA

Răzvan Lucescu nu s-a putut abține, la revenirea în România: ”Are un interes să ne oprească”

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia