Suporteri ai Scoției, la meciul cu Ungaria / Foto: Profimedia

Prima grupă încheiată de la EURO! Cu cine vor juca Germania și Elveția în optimi + Ungaria așteaptă o minune

articol scris de Digi Sport
23.06.2024, 23:59
  • Media: Liga Digisport, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

Grupa A de la EURO 2024 este prima care s-a încheiat, după meciurile Elveția - Germania 1-1 și Scoția - Ungaria 0-1.

Germania a egalat în prelungiri și s-a calificat în optimi de pe prima poziție, cu șapte puncte, două peste Elveția.

Germania și Elveția, în optimile EURO 2024. Ungaria speră la calificarea de pe locul trei, dar trebuie să aștepte celelalte rezultate

Pentru că a câștigat grupa, Germania va juca în optimi împotriva echipei care termină pe locul doi în Grupa C, din care fac parte Anglia, Danemarca, Slovenia și Serbia. Elveția, în schimb, va avea meci cu ocupanta poziției secunde din Grupa B, unde sunt Spania, Italia, Albania și Croația.

Ungaria a câștigat în mod dramatic meciul cu Scoția, cu un gol marcat în minutul 90+10, și a terminat pe locul trei, cu trei puncte. Scoția merge acasă, cu un singur punct obținut.

Ungurii speră că va fi suficient pentru a prinde unul dintre cele patru locuri trei care merg în optimi, dar șansele nu sunt mari, din cauza golaverajului, -3.

Până acum, pe lângă Germania și Elveția, Spania și Portugalia și-au mai asigurat prezența în optimile EURO 2024, unde speră să fie și România.

Calculele calificării României în optimile EURO 2024

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În cel mai rău caz, ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia - Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte.

Cu patru puncte și cu golaverajul pozitiv pe care îl are, +1, este imposibil ca România să nu fie una dintre cele patru ocupante de loc trei care se califică în optimi.

În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României. Sigur, contează în acest scenariu și la ce diferență ar fi eșecul contra Slovaciei.

Programul din grupa României la EURO 2024

Etichete: germania elveția , scotia - ungaria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei

În timp ce companiile din țările din întreaga lume cochetează cu ideea de a implementa săptămâna de lucru mai scurtă, Grecia a introdus o săptămână de lucru de 48 de ore, față de cea de 40 de ore. Măsura, descrisă de sindicate ca fiind „barbară” a intrat în vigoare luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Florin Prunea a văzut noile echipamente ale FCSB-ului și a rostit un singur cuvânt, în direct la TV

Supercomputerul Opta a făcut predicția, înainte de România - Olanda

E gata! Anunțul făcut de Cristiano Ronaldo, după ce a plâns în hohote pe teren

Foto Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Tot ce trebuie să știi despre EURO 2024: grupele, programul complet, stadioanele și premiile în bani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Echipa României pentru meciul cu Olanda! Cine e înlocuitorul lui Bancu + Surpriză uriașă

Exclusiv Adrian Mutu a vrut să se ducă la România - Olanda, avea bilete la meci, dar a apărut o problemă: ”Ceva incredibil”

Exclusiv Florin Prunea nu are niciun dubiu, după ce a văzut primul 11 al României pentru meciul cu Olanda: ”Sunt convins!”

A venit ”nota de plată”! Decizia UEFA în cazul României, după cele întâmplate la EURO

Citeşte şi

A marcat în prelungiri la EURO 2024 și le-a băgat colegilor în buzunar câte 50.000 de euro

A fost eliminat de la EURO 2024 și a ieșit la atac: ”A fost penalty clar” / ”Cineva trebuie să explice”

PEROZFiica lui Heidi Klum face furori pe plajă în Sardinia. Leni are 20 de ani și este model

FILM NOWA fost diagnosticată cu scleroză multiplă, dar continuă să arate uimitor. Cum a apărut Selma Blair la Săptămâna Modei de la Paris

Echipa de start a României cu Olanda în optimi la EURO! Doi titulari noi și o mișcare tactică spectaculoasă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Selecționerul a decis. Ei vor fi executanții României de la 11 metri, în meciul cu Țările de Jos citeşte ştirea pe ziare.com

Unde pot vedea bucureștenii meciul România – Olanda. Pe unde sunt ecrane uriașe, dar si pe ce stadioane se poate urmări citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Vârsta, doar un număr pentru ea. Loredana Groza, trup de zeiță într-o fustă super scurtă, la 54 de ani. Fanii: „Absolut divină!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Vârsta, doar un număr pentru ea. Loredana Groza, trup de zeiță într-o fustă super scurtă, la 54 de ani. Fanii: „Absolut divină!”

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă