Meciul dintre Croația și Albania / Foto: Profimedia

Croația - Albania 2-2. Meci ”nebun” la EURO 2024. Cele două echipe speră în continuare la calificarea în optimi

articol scris de Digi Sport
19.06.2024, 17:33
  • Media: Digi Sport Special, luni, 17:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, luni, 20:55, DGS 1

Croația  și Albania au remizat, scor 2-2, într-un meci nebun din etapa a 2-a a grupelor EURO 2024, disputat pe Volksparkstadion din Hamburg.

Golurile acestei partide au fost marcate de Andrej Kramaric (minutul 74) și Klaus Gjasula (minutul 76) pentru dalmați, respectiv Qazim Laci (minutul 11) și Klaus Gjasula (minutul 90+5) pentru albanezi. 

În urma acestui rezultat, Croația și Albania au câte un punct după două etape ”scurse” din grupele EURO 2024 și speră în continuare la calificarea în optimile competiției. 

Croația - Albania 2-2

În prima repriză, albanezii au fost mai periculoși, după ce au avut mai multe contraatacuri ”tăioase” spre poarta lui Livakovic. Însă, acestea au venit după ce trupa pregătită de Silvinho (50 de ani) au decis scorul în minutul 11 prin Qazim Laci. 

În repriza a doua, albanezii s-au retras mai mult în propriul careu, iar de acest lucru au profitat croatții, care au reușit să întoarcă scorul în doar două minute, după golul marcat de Andrej Kramaric în minutul 74 și autogolul lui Klaus Gjasula din minutul 76. În final, albanezii au lovit din nou prin Gjasula, care și-a reparat eroarea din defensivă cu un gol egalizator. 

În cele din urmă, partida s-a încheiat cu scorul de 2-2 și ambele echipe păstrează în continuare șanse de calificare în optimile EURO 2024. 

Clasamentul Grupei B de la EURO 2024 

Clasamentul Grupei B de la EURO 2024 / Foto: Digi Sport

Croația - Albania 2-2

Min. 90+8: Final de meci!

Min. 90+7: Ocazie Croația! Dalmații au scăpat pe contraatac prin Baturina, care a șutat din marginea careului de 16 metri, însă șutul său a fost blocat de Strakosha. 

Min. 90+5: Gool Albania! Mitaj a depășit mai mulți adversari în flancul stâng și i-a pasat în fața porții lui Gjasula, care l-a învins pe Livakovic cu un șut pe jos. 

Min. 90: Ocazie Albania! Hoxha a depășit mai mulți adversari și, ajuns la marginea careului de 16 metri, a șutat puternic spre poarta adversă, însă Livakovic a respins balonul în față. Ulterior, Bajrami a încercat să reia mingea în plasă, însă a trimis mult peste buturile dalmate 

Min. 88: Ocazie Croația! Modric a șutat de la mare distanță, însă mingea s-a dus pe lângă poartă. 

Min. 76: Gool Croația! Budimir s-a infiltrat în careul advers și a pasat mingea în fața porții lui Sucic, care a sutat spre plasă. Însă, mingea trimisă de croat a fost deviată în proprie poartă de Gjasula. 

Min. 74: Gool Croația! Kramaric a primit mingea în interiorul careului, a șutat pe jos la colțul scurt, și l-a învins pe Strakosha. 

Min. 69: Ocazie Croația! Perisic i-a centrat în careu lui Pasalic, care a trimis puțin pe lângă poartă cu o lovitură de cap. 

Min. 61: Ocazie Croația! Perisic a șutat de la peste 25 de metri, dar portarul Albaniei a prins mingea fără probleme. 

Min. 50: Ocazie Croația! Sucic a șutat din interiorul careului, dar Strakosha a respins mingea în lateral. 

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+2: Pauză!

Min. 45+1: Ocazie Albania! Manaj a lovit mingea cu capul din apropierea porții, dar Livakovic a prins balonul. 

Min. 31: Ocazie Albania! Asani i-a pasat pe culoar lui Asilani care, din poziție de 1 la 1 cu portarul advers, a șutat în blocajul lui Livakovic. 

Min. 27: Ocazie Croația! Majer a centrat în careul de 6 metri, dar Petkovic a trimis mingea cu capul peste poartă.

Min. 15: Ocazie Albania! Bajrami a șutat la colțul scurt, însă Livakovic a respins balonul în corner. 

Min. 11: Gool Albania! Hysaj a centrat în careu din flancul drept pentru Laci, iar acesta îl învinge pe Livakovic cu o lovitură de cap. 

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

Croația (4-3-3): Livakovic - Juranovic, Sutalo, Gvardiol, Perisic - Modric, Brozovic, Kovacic - Majer, Petkovic, Kramaric

Albania (4-3-3): Strakosha - Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asslani, Ramadani, Laci - Asani, Manaj, Bajrami

Echipele de start ale partidei Croația - Albania / Foto: Sofa Score

Croația, locul 10 în clasamentul FIFA, a pierdut de o manieră categorică primul meci de la EURO 2024, scor 0-3 împotriva Spaniei. Alvaro Morata, Fabian Ruiz și Dani Carvajal au stabilit rezultatul încă de la pauză, întrucât naționala lui Zlatko Dalic a irosit mai multe situații de a marca, printre care și un penalty, ratat de Petkovic în minutul 80.

Deoarece are și un golaveraj negativ de -3, Croația se află într-o situația dificilă, întrucât are mare nevoie de victorie împotriva Albaniei, având în vedere că în ultima etapă se va duela cu Italia.

De partea cealaltă, Albania a pierdut și ea meciul de debut la EURO 2024, scor 1-2 cu Italia. Albanezii se află doar la a doua participare la turneele finale, după cea din 2016, când s-au aflat în aceeași grupă cu România.

Naționala pregătită de Sylvinho a deschis scorul în partida cu Italia încă din minutul 1, prin Bajrami, însă nu a reușit să obțină niciun punct. Bastoni și Barella, în minutele 11, respectiv 16, au întors rezultatul pentru ”Squadra Azzurra”.

Croația și Albania nu s-au mai întâlnit niciodată, astfel că va fi prima confruntare dintre cele două. Luka Modric&CO sunt văzuți drept mari favoriți, dar acest turneu final ne-a oferit deja destul de multe surprize.

Etichete: croatia , albania , euro 2024 , grupe euro 2024 , croatia - albania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au mers la bancă, bucuria lor s-a transformat în coșmar

Două surori din Genova au găsit o sumă uriașă de bani în timp ce făceau curățenie în pivnița bunicului lor, mort de 20 de ani. Este vorba despre 158 de milioane de lire vechi. Bucuria lor s-a transformat însă în disperare: când au mers la bancă, au aflat că nu mai pot converti în euro bancnotele ieșite din uz, relatează Il Messagero.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Fără precedent! Presa britanică a spus cum se va termina România - Olanda

Ce lovitură: ”Radu Drăgușin a spus 'Da' pentru transfer”

Foto UEFA i-a dat interzis României! Ce se întâmplă cu ”Tricolorii” înaintea ”optimei” cu Olanda

Meciul Germania - Danemarca de la EURO 2024, întrerupt dintr-un motiv rar

Anunțul făcut în Italia, la nici 24 de ore de la rușinea de proporții de la EURO

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Verdictul a venit în direct la TV, după ce s-au stabilit primele două sferturi de la EURO: ”Va câștiga Campionatul European”

Exclusiv ”Cel mai bun din lume!”. Ilie Dumitrescu n-are dubii, după ce a văzut-o pe Spania la EURO

Urmează cel mai tare meci de la EURO 2024! Știm primele două confruntări din sferturile de finală

Foto ”Chel nenorocit”. Scene cum rar se văd, surprinse pe gazon imediat după Anglia - Slovacia

Citeşte şi

Reacția plină de modestie a lui Jude Bellingham, după golul superb din ”foarfecă” din Anglia - Slovacia 2-1

Foto Anglia - Slovacia 1-1 (2-1 d.p.) | Ce meeeci! Slovacii erau calificați în min. 90+4. Salvatorul Kane! Urmează Elveția

PEROZPovestea unei femei care are 22 de copii, la 26 de ani. Imaginile cu prichindeii au făcut furori pe internet: „Ce familie frumoasă!”

FILM NOWDe 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un mesaj soțului acesteia

Gicu Grozav a semnat pe doi ani! Unde va juca fostul internațional citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ce decizie a luat șeful arbitrilor în legătură cu Istvan Kovacs. Românul a avut o prestație contestată la Cehia - Turcia citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu uriaș în cinematografia românească! A murit actrița Ileana Stana Ionescu citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Val de reacții după ce Delia a apărut în lenjerie intimă. La 42 de ani, arată demențial: „Acum ești prea dezbrăcată!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Val de reacții după ce Delia a apărut în lenjerie intimă. La 42 de ani, arată demențial: „Acum ești prea dezbrăcată!”

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se târăște din apă