Ianis Hagi / Foto: Getty Images

EURO 2024, șansa lui Ianis Hagi! Anunțul englezilor: ”Glorios”

articol scris de Digi Sport
13.06.2024, 09:38
  • UCL: Brest - Leverkusen, miercuri, 19:45, DGS 1

  • UCL: Barcelona - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Ianis Hagi (25 de ani) se află în lotul lui Edward Iordănescu (45 de ani) pentru Campionatul European din Germania.

  • EURO 2024 începe pe 14 iunie, iar finala competiției va avea loc fix o lună mai târziu, pe 14 iulie. România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecționatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Mirror: ”Euro 2024 îi oferă lui Ianis Hagi șansa glorioasă de a se ridica la înălțimea numelui”

Cu doar câteva zile înainte de primul meci al României la EURO, cei de la Mirror i-au dedicat ”Prințului” un întreg articol. 

Englezii au vorbit despre numele pe care Ianis îl poartă și aceștia sunt convinși că turneul final din Germania poate fi o ”șansă glorioasă de a se ridica la așteptările lui”. 

”Euro 2024 îi oferă lui Ianis Hagi șansa glorioasă de a se ridica la înălțimea numelui de familie celebru.

Într-un efort de a-și relansa cariera, Hagi a fost trimis sub formă de împrumut la echipa spaniolă Alaves. Nici acest lucru nu a funcționat, deoarece jucătorul de 25 de ani a marcat doar de două ori în 26 de meciuri - niciuna dintre aceste reușite nu a venit în campionat.

În cele din urmă, Hagi a făcut suficient pentru a câștiga un loc în echipa națională pentru Euro, iar el, tatăl său și suporterii români vor spera că în sfârșit își poate realiza potențialul. În cele cinci participări la turneul final al Euro, România a trecut o singură dată de faza grupelor”, a notat sursa citată.

Ianis Hagi / Foto: Sport Pictures
  • 2,5 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, potrivit transfermarkt.com. 
  • 33 de meciuri și 5 goluri sunt statisticile mijlocașului sub tricolor. 

Ianis Hagi, numit ”Messi din Carpați”

Cei de la One Football l-au numit pe mijlocașul central ”Messi din Carpați” și au vorbit la superlativ despre acesta, chiar dacă au recunoscut că nu a avut un sezon strălucit la Alaves. 

”Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi, este una dintre marile speranțe ale echipei naționale a României pentru Euro 2024.

Ianis Hagi s-a născut în Turcia în 1998. La acea vreme, tatăl său uimea deja cu fotbalul său și se afla într-una dintre cele mai bune perioade ale sale la clubul turc Galatasaray.

În prezent, Ianis este deținut de Rangers din Scoția. În acest sezon a fost împrumutat la Deportivo Alaves, prima sa experiență în Spania. Sezonul său nu a fost cel mai memorabil din punct de vedere numeric, el reușind să marcheze doar în două rânduri. Ambele goluri au fost marcate împotriva lui Deportivo Murcia, o echipă regională, în prima rundă a Cupei Regelui pentru Deportivo Alaves, care s-a impus în cele din urmă cu 0-10.

El a ajuns la Alava pentru a acoperi postul de playmaker, deși avea opțiuni și pe banda dreaptă. A fost o achiziție interesantă nu doar datorită calităților sale la loviturile de departajare și a șutului său excelent, ci și pentru că fusese un jucător cu sezoane destul de remarcabile la Rangers și jucase în competițiile europene”, a notat sursa citată. 

Ianis Hagi e decarul României pentru EURO 2024

La scurt timp după rușinea cu Liechtenstein, scor 0-0, Edward Iordănescu a anunțat cei 26 de jucători pe care se va baza la EURO. 

În plus, Federația Română de Fotbal a dezvăluit și numerele pe care ”Tricolorii” le vor purta în Germania. Cea mai mare surpriză este Ianis Hagi. ”Prințul” a renunțat la numărul 14 și a preluat numărul 10 de la Nicolae Stanciu, care a preferat 21, pentru a îl onora pe Olimpiu Moruțan, accidentat.

Astfel, fotbalistul care se va întoarce la Rangers după experiența de la Alaves va repeta istoria, după 24 de ani. În 2000, Gică Hagi purta numărul 10 la Campionatul European din Belgia și Olanda, acolo unde România a fost eliminată în ”sferturi” de către Italia. 

”Ianis Hagi va evolua cu #10 la EURO 2024, preluând acest număr emblematic după ce Nicolae Stanciu a decis să poarte numărul lui Olimpiu Moruțan”, a scris sursa menționată pe Instagram. 

Numerele alese de ”Tricolori” pentru EURO 2024:

1.Florin NIȚĂ ◊ 2. Andrei RAȚIU ◊ 3. Radu DRĂGUȘIN ◊ 4. Adrian RUS ◊ 5. Ionuț NEDELCEARU ◊ 6. Marius MARIN ◊ 7. Denis ALIBEC ◊ 8. Alexandru CICÂLDĂU ◊ 9. George PUȘCAȘ ◊ 10. Ianis HAGI ◊ 11. Nicușor BANCU ◊ 12. Horațiu MOLDOVAN ◊ 13. Valentin MIHĂILĂ ◊ 14. Darius OLARU ◊ 15. Andrei BURCĂ ◊ 16. Ștefan TÂRNOVANU ◊ 17. Florinel COMAN ◊ 18. Răzvan MARIN ◊ 19. Denis DRĂGUȘ ◊ 20. Dennis MAN ◊ 21. Nicolae STANCIU ◊ 22. Vasile MOGOȘ ◊ 23. Deian SORESCU ◊ 24. Bogdan RACOVIȚAN, 25. Daniel BÂRLIGEA ◊ 26. Adrian ȘUT

Etichete: romania , campionatul european , echipa nationala , euro , ianis hagi , mirror , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost prinși după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă

La trei ani după moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost prinși. Atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24. Poliția a anunțat miercuri dimineață că face percheziții în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Acuzată la JO 2024 că este bărbat, Imane Khelif a făcut marele anunț, după mai bine de două luni

"Așa mă simt acum!" Pique a "rupt" tăcerea, la doi ani după ce a părăsit-o pe Shakira pentru Clara Chia

Englezii au făcut ”pariul”: scorul cu care se va termina Rangers - FCSB

Marius Șumudică, ”altă persoană”: discurs complet neașteptat după 5-0 cu Farul! Cum a numit-o pe FCSB

Dan Petrescu a avut dreptate! CFR a anunțat verdictul în cazul lui Louis Munteanu: ”Putea fi mult mai grav”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Credit limitat pentru Philippe Clement la Rangers: anunțul scoțienilor, înaintea meciului cu FCSB din Europa League

Reacția lui Carlo Ancelotti, după hat-trick-ul reușit de Vinicius Jr. în Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2

Gigi Becali, mesaj pentru Gică Hagi, după Rapid - Farul 5-0

Foto Real Madrid a făcut iar "remontada" în Champions League, iar glumele au curs în valuri! Cele mai tari meme-uri

Citeşte şi

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Ianis Hagi, trimis din nou la echipa a doua a lui Rangers: ”Prințul”, gol de ziua sa

PEROZCum a apărut Kim Kardashian la petrecerea de ziua ei de naștere. Vedeta a purtat o rochie transparentă și extrem de mulată

FILM NOWSalma Hayek, desculță într-un videoclip postat pe Instagram. Imaginile au făcut furori pe internet: „De departe cea mai frumoasă!”

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Probleme pentru Răzvan Lucescu! Poliția din Grecia, pe urmele lui, după ce a făcut un gest grosolan la derby-ul cu AEK Atena citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alexandra Stan, într-o ținută care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Trupul artistei arată perfect: „Zici că ești făcută cu AI”

Digi World

Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de ce sunt dăunătoare băuturile dietetice

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit