Gică Hagi / Foto: Profimedia

După EURO 2024, Gică Hagi visează la Campionatul Mondial din 2026: ”Se poate!”

articol scris de Digi Sport
11.07.2024, 18:47
  • Liga Națiunilor: Franța - Belgia, luni, 21:45, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Israel - Italia, luni, 21:45, DGS 2

România și-a încheiat parcursul de la EURO 2024 în optimile de finală, unde a pierdut cu Olanda, 0-3.

Acum, următoarea mare provocare a României este Campionatul Mondial din 2026.

Gică Hagi: ”Dacă se vor califica la Mondial, va fi o performanţă incredibilă. Eu cred că se poate!

Vor exista 12 grupe în preliminarii, iar la Mondial se vor califica direct doar câștigătoarele grupelor. Vor mai fi patru echipe calificate după baraje, unde ajung toate echipele clasate pe locurile doi în grupele din preliminarii, dar și patru formații câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor.

Gică Hagi (59 ani) crede că obiectivul României poate fi îndeplinit, mai ales pentru că grupul de la echipa națională are experiență în meciurile cu presiune.

”Nimic nu este întâmplător în viaţa asta. Acum ei au o provocare foarte mare, de a se califica la Mondiale. Acum au o experienţă mult mai mare faţă de perioada de dinainte de Europene, grupul există, performanţa a fost.

Dar să nu credem că va fi uşor să mergem să ne calificăm. Dacă se vor califica va fi o performanţă incredibilă şi eu cred că se poate. Şi la Mondiale, cred eu, că pot face mai multe dacă se califică.

Prima oară trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne calificăm. Pentru că vor fi meciuri foarte grele pe care trebuie să le câştigăm pentru a ajunge în America.", a declarat Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă. 

România, în urma a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026, dacă tragerea la sorți s-ar face acum

În decembrie, va avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026, următorul mare obiectiv al României.

Pentru împărțirea echipelor în urna valorice se va ține cont de clasamentul FIFA. România este a 24-a echipă europeană în acest moment, ceea ce înseamnă că, în configurația actuală, ar fi ultima echipă din urna a doua valorică, remarcă golazo.ro.

Cum ar arăta urnele pentru tragerea la sorți a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026, dacă s-ar face acum:

  • Urna 1: Franța, Belgia, Anglia, Portugalia, Olanda, Spania, Croația, Italia, Germania, Elveția, Danemarca, Ucraina
  • Urna 2: Austria, Polonia, Ungaria, Suedia, Țara Galilor, Serbia, Cehia, Scoția, Turcia, Slovacia, Norvegia, România
  • Urna 3: Grecia, Slovenia, Irlanda, Finlanda, Albania, Islanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Georgia, Bosnia, Israel, Bulgaria
  • Urna 4: Luxemburg, Armenia, Belarus, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Lituania, Letonia, Insulele Feroe, Republica Moldova
  • Urna 5: Andorra, Malta, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino

Etichete: gica hagi , romania , campionatul mondial 2026


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat de 30 de ani a muncit 104 zile, cu numai una de pauză, i-au cedat organele și a murit

Cultura muncii excesive din China este din nou pusă sub semnul întrebării, după ce un bărbat în vârstă de 30 de ani din estul Chinei a murit după 104 zile consecutive de lucru cu o singură zi de odihnă. Organele i-au cedat, și în cele din urmă a murit. O instanță din provincia Zhejiang a decis că firma angajatoare este responsabilă în proporție de 20% pentru moartea bărbatului, care a fost identificat drept A'bao, scrie Guangzhou Daily, preluat de scmp.com.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Vreau 100.000.000 de euro pentru că mi-au distrus viața”. Ion Țiriac, dezamăgit că n-a fost ascultat

Fără dubii! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România - Lituania

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Mircea Lucescu, moment inedit cu Răzvan Marin, la conferință: "Vorbește tu în locul meu! Hai, spune-le ceva"

Video Germania - Ungaria 5-0 / Țările de Jos - Bosnia-Herțegovina 5-2 / Ucraina - Albania 1-2. Toate rezultatele

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut despre Adrian Șut, în ultima zi de mercato din SuperLigă

Ce lovitură: Alexandru Cicâldău revine în SuperLigă, dar nu la Universitatea Craiova!

După ce a pierdut finala US Open cu Jannik Sinner, Taylor Fritz a spus cine e cel mai bun jucător din lume

Cristiano Ronaldo a marcat golul 901 și a stabilit un nou record! E unic in istoria fotbalului

Citeşte şi

Cum l-a numit selecționerul Lituaniei pe Mircea Lucescu, în fața jurnaliștilor

România - Lituania, LIVE TEXT, 21:45 pe digisport.ro. Lupta pentru primul loc în Liga Națiunilor. ”Tricolorii” au 12-1 la general

PEROZClaudia Schiffer, la 54 de ani. Modelul care în anii ’90 cucerea lumea cu frumusețea sa a sărbătorit în costum de baie

FILM NOWJennifer Lopez, prima apariție publică de la divorț. Actrița, fabuloasă la premiera noului său film, într-o rochie a „răzbunării”

Gica, soția lui Nicolae Dobrin, reacție vehementă după acuzațiile lui Liță Dumitru! ”Să îl lăsăm să se odihnească!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB, gata să renunțe la doi jucători. Gigi Becali, vrea să îi trimită la un club din Liga 1 citeşte ştirea pe ziare.com

A murit Sonia Iovan, prima gimnastă din România care a obținut o medalie olimpică citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu, dezvăluiri despre fostul ei iubit, care a murit după ce a fost incendiat: „Am rămas cu sechele de acum 5 ani”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu, dezvăluiri despre fostul ei iubit, care a murit după ce a fost incendiat: „Am rămas cu sechele de acum 5 ani”

Digi World

De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți pacienți fac această greșeală!”

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia