Chile - Argentina, la Copa America / Foto: Profimedia

Copa America | Argentina a învins-o pe Chile cu 1-0, însă chilienii au acuzat dur arbitrajul. Peru - Canada 0-1

articol scris de Digi Sport
26.06.2024, 10:40
  • Supercupa: FCSB - Corvinul, joi, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 22:00, DGS 1

Argentina învins-o pe Chile cu scorul de 1-0, în a doua etapă a Grupei A, de la Copa America.

În cealaltă partidă disputată în Grupa A, Canada s-a impus la limită în fața echipei Peru, cu scorul de 1-0.

Chile - Argentina 0-1. Chilienii s-au considerat dezavantajați

Selecţionata de fotbal a Argentinei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Copa America, după ce a învins la limită, cu scorul de 1-0, naţionala statului Chile.

  • 81.106 spectatori au asistat la meciul Chile - Argentina.

Atacantul Lautaro Martinez, introdus în joc în repriza secundă, a marcat unicul gol al întâlnirii de pe ”MetLife Stadium”, în minutul 88, după un corner executat de căpitanul Lionel Messi.

Cu şase puncte acumulate în primele două partide, campioana mondială en-titre şi-a asigurat biletul pentru sferturile de finală înaintea etapei a treia a grupelor, în care va înfrunta Peru, sâmbătă, la Miami.

La o zi după ce a împlinit vârsta de 37 de ani, eveniment sărbătorit de mii de suporteri în celebra piaţă newyorkeză Times Square, Lionel Messi i-a încântat de fanii prezenţi în tribune cu mai multe driblinguri şi pase reuşite și a avut la rândul său ocazia de marca, în minutul 36, când a expediat balonul în bară, cu un şut de la mare distanţă.

Chilienii au fost la rândul lor periculoşi în ultimul sfert de oră al timpului regulamentar, însă şuturile lui Rodrigo Echeverria nu l-au putut învinge pe portarul argentinian Emiliano "Dibu" Martinez.

Chile, câştigătoarea ediţiilor din 2015 şi 2016 ale turneului Copa America, de fiecare dată la loviturile de departajare în finală împotriva Argentinei, a remizat cu Peru, scor 0-0, în primul său meci din Grupa A şi este obligată să învingă în ultima etapă Canada, pentru a mai spera în calificarea în optimi, potrivit Agerpres.

La finalul partidei, în ciuda dominației Argentinei, victoria ”Pumelor” a fost contestată puternic de chilieni, care l-au acuzat dur pe arbitrul Matonte Cabrera, dar și pe cei din camera VAR de o viciere de rezultat. Concret, formația antrenată de Ricardo Gareca a indicat trei faze decisive, în care Chile a fost dezavantajată.

Cele trei faze imputate de chilieni:

  • Penalty pentru Chile și eliminare pentru Cristian Romero - Prima fază litigioasă a avut loc la jumătatea primei reprize, când Romero, fundașul lui Tottenham, l-a lovit clar în careu pe Victor Davila. Chilienii cred că trebuia să se acorde penalty și eliminare, o decizie care ar fi putut schimba fața jocului.
  • Rodrigo de Paul ar fi trebuit eliminat - În prima repriză, mijlocașul Rodrigo de Paul a avut o intrare nefericită la Suazo, care s-ar fi putut lăsa cu o accidentare gravă. Dacă arbitrul are alibiul că nu a văzut bine intervenția, chilienii cred că VAR-ul trebuia să intervină și să dicteze eliminarea argentinianului.
  • Offside la golul Argentinei - Singurul gol al meciului, al lui Lautaro Martinez, a fost studiat intens în camera VAR, și a existat suspiciunea că Lo Celso, aflat pe linia porții și care a jucat mingea înainte ca aceasta să ajungă la jucătorul lui Inter, s-ar fi aflat în afara jocului. În minutul 90+4, după ce în cele din urmă s-a validat golul, s-a oferit și grafica menită să arate că mijlocașul campioanei mondiale era în poziție regulamentară. Chilienii au susținut că liniile trase au fost strâmbe.

Peru - Canada 0-1. Un arbitru asistent a acuzat o stare de rău din cauza căldurii sufocante

În cealaltă partidă a grupei A, Canada s-a impus cu 1-0 contra naționalei statului Peru. Singurul gol al partidei a fost marcat de Jonathan David, în minutul 74.

În urma acestui rezultat, nord-americanii sunt favoriți la locul secund și la calificarea în sferturile de finală. Pentru asta, au nevoie de un rezultat de egalitate, în ultima rundă, cu Chile.

Meciul a avut parte și de un moment mai puțin plăcut. Confruntarea dintre Peru și Canada s-a disputat pe o căldură sufocantă, iar un arbitru asistent a acuzat o stare de rău şi s-a prăbuşit pe teren, unde a fost necesară intervenţia personalului de prim ajutor.

Aproape de finalul prelungirilor primei reprize, portarul canadian Maxime Crepeau a fugit spre centrul terenului unde arbitrul asistent, guatemalezul Humberto Panjoj, se afla prăbuşit la pământ. Personalul medical de intervenţie i-a acordat primul ajutor şi arbitrul a fost stabilizat.

Partida se disputa la ora locală 17:00, în timp ce termometrele arătau o temperatură de 33 de grade, dar a fost resimţită la peste 38 de grade, din cauza umidităţii.

Clasamentul Grupei A de la Copa America

Clasamentul Grupei A de la Copa America / Foto: Flashscore

Etichete: argentina , chile , canada , peru , probleme arbitraj , arbitraj copa america


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tragedia în care o familie din Suceava a murit în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Detaliul care complică ancheta

Apar detalii șocante din ancheta în care o familie din Suceava a murit luni, 1 iulie, în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Deși autobetoniera care a provocat tragedia era în mișcare, tahograful indică altceva, scrie Monitorul de Suceava. Potrivit inspectorilor de la Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, tahograful era manipulat, iar datele arată că mașina de mare tonaj nu s-ar fi mișcat din loc de sâmbătă, 29 iunie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cum l-au numit englezii pe Radu Drăgușin, după evoluția cu Olanda

Foto România - Olanda 0-3. Gakpo și Malen au încheiat aventura ”Tricolorilor” la EURO 2024

UEFA a descris într-un singur cuvânt victoria Olandei în fața României

UEFA a reacționat și i-a descris în două cuvinte pe români, după imaginile virale de la Munchen

Ianis Hagi, batjocorit de englezi: "Seamănă cu acele doamne!" Cu cine au putut să-l compare pe fotbalistul român

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Neașteptat! A rostit în direct la TV numele antrenorului pe care îl vede la echipa națională și s-a așternut liniștea

Florin Niță urmează să semneze! Salariu uriaș

Exclusiv Gigi Becali: ”Am luat un jucător pe care o să-l vedeți”. Cum va arăta FCSB în Champions League

Oficial "Bun-venit!". Un antrenor român a semnat în Golf, la nici două luni după ce a retrogradat

Citeşte şi

Argentina a învins-o cu 2-0 pe Peru, fără Leo Messi pe teren. Canada, 0-0 cu Chile, în celălalt meci al grupei

Probleme pentru Argentina! Leo Messi s-a accidentat în al doilea meci de la Copa America

PEROZGina Pistol, imagini rare în costum de baie. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Ai un farmec aparte”

FILM NOWImagini rare cu Rachel Weisz, în public, într-o zi obișnuită. Soția lui Daniel Craig a afișat o naturalețe radioasă

Transfer extraordinar făcut de Dinamo! Primul danez din istoria clubului vine direct din Bundesliga citeşte ştirea pe Prosport.ro

Sute de suporteri i-au așteptat pe jucătorii echipei naționale, la revenirea în țară Video citeşte ştirea pe ziare.com

Portar din Liga 1, după gratii la doar 32 de ani. Revolta soției: „Legea nu este egală pentru toți" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rita Ora, într-o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Artista a atras toate privirile în ținuta transparentă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rita Ora, într-o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Artista a atras toate privirile în ținuta transparentă

Digi World

De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor studii

Digi Animal World

Momentul când un elan sălbatic se alătură unor tineri la un meci de fotbal în curte. Imaginile au devenit virale