Fotbaliștii naționalei României, în meciul cu Cipru / Foto: Profimedia

Știm urnele pentru preliminariile Cupei Mondiale! Cum arată grupa accesibilă și cea ”horror” pentru România

articol scris de Digi Sport
19.11.2024, 23:56
  • Media: Liga Digisport, miercuri, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

România și-a câștigat grupa de Liga Națiunilor, din care au mai făcut parte Kosovo, Cipru și Lituania, a promovat în Liga B și a obținut un loc în urna a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale.

Prezența în urna a doua reprezintă o adevărată realizare, având în vedere că înseamnă că România va evita în preliminarii echipe ca Ucraina, Turcia, Suedia, Ungaria, Serbia, Polonia sau Norvegia.

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2026

La tragerea la sorți din 13 decembrie, echipele vor fi împărțite în 5 urne valorice. Vor rezulta 12 grupe de calificare, șase formate din cinci echipe, șase alcătuite din patru formații.

Componența urnelor este:

Urna 1: Franța, Spania, Anglia, Portugalia, Olanda, Belgia, Italia, Germania, Croația, Elveția, Danemarca, Austria

Urna 2: Ucraina, Turcia, Suedia, Țara Galilor, Polonia, Ungaria, Serbia, Grecia, România, Slovacia, Norvegia, Cehia

Urna 3: Scoția, Slovenia, Irlanda, Albania, Finlanda, Georgia, Macedonia de Nord, Islanda, Irlanda de Nord, Bosnia, Muntenegru, Israel

Urna 4: Bulgaria, Luxemburg, Belarus, Armenia, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Letonia, Insulele Feroe, Lituania

Urna 5: Moldova, Malta, Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino

Cum arată o grupă accesibilă și una ”horror” pentru România

La prima vedere, o grupă accesibilă pentru România ar fi cu Austria, Irlanda de Nord, Cipru și San Marino.

La polul opus, cea mai grea grupă pare a fi una de patru echipe cu Spania, Slovenia și Kosovo.

La Cupa Mondială se vor califica direct cele 12 câștigătoare de grupe. Locurile secunde merg la baraj, unde vor ajunge și cele mai bune câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor care nu au obținut calificarea din preliminariile clasice.

Cu 15 sau 18 puncte, câte ar obține dacă UEFA i-ar da câștig de cauză în procesul cu Kosovo, România are șanse foarte mari să ajungă la baraj chiar dacă nu termină pe locul doi în grupa din preliminarii.

Premieră la tragerea la sorți

La tragerea la sorți pentru următoarea ediție de Cupă Mondială se va consemna și o premieră. Cele patru semifinaliste din Liga Națiunilor trebuie plasate neapărat în grupe de patru echipe, dar vor fi cunoscute abia în martie, când se dispută sferturile de finală.

  • Portugalia, Franța, Germania, Spania, Croația, Italia, Olanda și Danemarca sunt sfertfinaliste ale Ligii Națiunilor

Pentru a putea efectua, totuși, tragerea la sorți, în ciuda necunoscutelor, UEFA a apelat la varianta de a înlocui numele echipei cu o sintagmă precum ”câștigătoarea sfertului de finală 1” sau ”pierzătoarea sfertului de finală 2”.

Fiecare echipă, dintre cele opt sfertfinaliste, va ști, totuși, în ce grupă va ajunge în funcție de rezultatele pe care le va înregistra în fazele eliminatorii din Liga Națiunilor.

Vor fi, așadar, nu mai puțin de opt grupe, dintr-un total de 12, în care nu se va cunoaște pe 13 decembrie echipa din prima urnă valorică. România are, astfel, șanse mari să-și afle cel mai greu adversar din cursa pentru Mondial abia în martie anul viitor.

Va fi pentru prima dată în istorie când, la finalul tragerii la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale, nu va fi cunoscută componența grupelor în integralitate.

Când se joacă meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2026

Meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2026 se vor disputa între martie și noiembrie 2026. Barajele se joacă între 26 și 31 martie 2026.

Turneul final va avea loc în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic între 11 iunie și 19 iulie 2026.

Etichete: preliminarii cupa mondiala 2026 , urne preliminarii cupa mondiala 2026


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Pentru prima dată în istorie”, Ucraina a lovit o instalație militară de pe teritoriul Rusiei cu rachete ATACMS cu rază lungă (presă)

Ucraina a folosit prima rachetă americană ATACMS cu rază lungă de acțiune împotriva unei ținte de pe teritoriul Rusiei chiar în ziua cu numărul 1.000 a războiului declanșat de Vladimir Putin, scrie presa ucraineană, citând surse militare. Ținta vizată a fost un depozit de muniții din regiunea Briansk, aflată la graniță cu Ucraina, și distrugerea ei a fost confirmată de armata ucraineană. Mai mult, atacul survine chiar în ziua în care Vladimir Putin a semnat decretul prin care își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare dacă este atacată chiar și cu arme convenționale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Sârbii au reacționat ferm, după ce UEFA i-a spus ”NU” României în urma meciului cu Kosovo: ”Nici n-a stat pe gânduri”

Selecționerul Ciprului nu s-a ferit de cuvinte! Ce a spus despre România, la câteva minute după meci

Ce a apărut pe site-ul UEFA în dreptul grupei României, după ce s-au încheiat toate meciurile

Mesajul ultrașilor din Kosovo, la partida cu Lituania

Anunțul făcut de UEFA pe site-ul oficial despre România - Kosovo! Doi inculpați

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu e absolut convins! Știe ce va decide UEFA în ”războiul” dintre România și Kosovo: ”100%!”

S-a încheiat telenovela. Pep Guardiola s-a decis și va semna

Kosovarii și-au făcut planul! Cum vor să convingă UEFA să le dea cele trei puncte din meciul cu România

Video Rafa Nadal, The End! Olanda a eliminat Spania din Cupa Davis, 7-6, 7-6. Meci epic la Malaga

Citeşte şi

Selecționerul și-a dat demisia imediat după meci: ”Șanse de calificare încă există”

Urnele pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026! Cum arată grupa ”morții” și cea accesibilă pentru România

PEROZJennifer Lopez, răvășitoare într-un sacou cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii au reacționat imediat: „Cea mai frumoasă femeie!”

FILM NOWDisputa pe care a avut-o Paul Mescal cu Ridley Scott înainte să înceapă filmările pentru Gladiator 2: „N-am înțeles nimic”

Valeriu Iftime dă prime babane pentru o victorie cu FCSB! Câți bani vor lua jucătorii de la Botoșani dacă bat campioana citeşte ştirea pe Prosport.ro

Planul lui Ruben Amorim. Un atacant „exilat” de la echipa de club, primul pe lista lui Manchester United citeşte ştirea pe ziare.com

PROFM Loredana Groza, criticată dur de fani după ce a apărut în ipostaze controversate alături de un tânăr de 20 de ani: „În ce lume trăim?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Loredana Groza, criticată dur de fani după ce a apărut în ipostaze controversate alături de un tânăr de 20 de ani: „În ce lume trăim?”

Digi Animal World

Descoperirea făcută de un cuplu în dormitor, atunci când s-a întors de la muncă: „Doar în Australia poți vedea așa ceva”