Eden Hazard nu e de acord cu protestul jucătorilor Germaniei: "Suntem aici pentru fotbal!"
articol scris de Digi Sport25.11.2022, 08:21
SuperLiga: FCSB - Unirea Slobozia, duminică, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Petrolul - Dinamo, duminică, 20:45, DGS 1
Protestul făcut de jucătorii naționalei Germaniei înainte de partida cu Japonia, 1-2, nu a fost pe placul lui Eden Hazard (31 de ani).
Jucătorul belgian și-a arătat dezaprobarea în mod public față de modul în care au ales nemții să-și exprime nemulțumirea față de FIFA.
Eden Hazard nu aprobă protestul nemților: "Suntem aici pentru fotbal"
"Da, am văzut protestul lor, dar după au pierdut partida. Era mult mai bine dacă nu făceau acel protest și câștigau meciul. Suntem aici pentru fotbal, nu pentru a transmite mesaje politice", a spus Eden Hazard, conform ESPN FC.
La poza de grup, cei 11 jucători titularizați de Hansi Flick și-au acoperit la unison gura cu mâna dreaptă.
Gestul vine ca urmare a deciziei FIFA de a interzice purtarea banderolei cu mesajul "One Love" (n.r. o dragoste), care susține acceptarea tuturor persoanelor, indiferent de etnie, religie, orientare sexuală ș.a.m.d.
În mod normal, banderola ar fi trebuit purtată de căpitanul Manuel Neuer. De asemenea, la antrenamentul de dinaintea meciului, fotbaliștii nemți s-au afișat cu tricouri în culoarea curcubeului, simbolul comunității LGBTQ+.
- Manuel Neuer a purtat o banderolă cu mesajul "No Discrimination", deși vicecancelarul Germaniei îl sfătuise să poarte banderola interzisă de forul intercontinental.
În afară de Germania, țări precum Australia și Anglia s-au arătat și ele deranjate de deciziile luate în ultimul timp de către FIFA.
Explicația Federației de Fotbal din Germania pentru gestul de dinaintea meciului cu Japonia
La scurt timp după fluierul de start, pe pagina oficială de Twitter a selecționetei Germaniei a fost publicat un mesaj care explică gestul de mai sus.
"Nu a fost despre luarea unei poziții politice. Drepturile omului nu se negociază. Asta ar trebui să fie o regulă, dar încă nu este cazul. Tocmai de asta mesajul transmis este atât de important pentru noi.
Să ne interziceți banderola este la fel ca și cum ne-ați interzice să vorbim. Ne susținem în continuare poziția.
Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a promova valorile existente în Germania: diversitatea și respectul reciproc. Am vrut să ne facem vocea auzită, împreună cu alte națiuni", au scris cei de la DFB.
Etichete: germania , cupa mondiala , belgia , eden hazard , protest
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții