FC Salzburg - Dinamo Zagreb 0-2 / Foto: GettyImages

Performanța istorică reușită de Dinamo Zagreb în Liga Campionilor, după 26 de ani

articol scris de Digi Sport
24.10.2024, 13:07
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

Dinamo Zagreb s-a impus cu scorul de 2-0, în deplasare, împotriva celor de la RB Salzburg, în runda cu numărul 3 din UEFA Champions League.

Croații au reușit o victorie istorică, într-un meci din deplasare, din Champions League.

Dinamo Zagreb nu mai câștigase un meci în deplasare în Liga Campionilor din 1998

Zagreb a deschis scorul grație reușitei lui Sandro Kulenovic, din minutul 49. În minutul 66, Salzburg a rămas în 10 oameni, după ce Alexander Schlager a văzut cartonașul roșu.

Dinamo a mai punctat o dată pe final, prin reușita lui Bruno Petkovic, din minutul 84.

Croații nu mai câștigaseră, până miercuri seară, un meci în deplasare din Champions League de 26 de ani, mai exact de pe 25 noiembrie 1998, când reușeau un 1-0 cu Ajax Amsterdam.

La acea vreme, echipa se numea Croația Zagreb, iar antrenorul echipei era Velimir Zajec, actualul președinte al croaților.

Bayern Munchen se află sub Dinamo Zagreb în clasament, după ce s-a impus cu 9-2 în prima etapă a Ligii Campionilor

Bayern Munchen s-a distrat cu Dinamo Zagreb și a învins-o cu 9-2, în cadrul primei etape din ”faza ligii” din UEFA Champions League.

Bayern a început ”ca din tun”, iar în minutul 16 Serge Gnabry a înscris, însă golul a fost anulat de VAR. 3 minute mai târziu, Harry Kane a deschis scorul din penalty. Până la pauză, bavarezii au mai marcat de două ori prin Rapha Guerreiro și Michael Olise.

Dinamo Zagreb a ieșit mult mai montată de la cabine, iar în minutul 50 era 3-2, după ce croații au marcat prin Petrkovic și Ogiwara.  Bayern s-a dezlănțuit din nou, iar Harry Kane a înscris din pasa lui Joshua Kimmich, iar Michael Olise a făcut 5-2, după ce a fost servit de Musiala.

Același Harry Kane a reușit ”hat-trick-ul” dintr-un alt penalty, iar ”poker-ul” a fost reușit de englez în minutul 78.  În minutul 85, Leroy Sane a înscris și el, iar tabela a fost închisă de Leon Goretzka din pasa lui Kimmic, în prelungirile partidei.

Cu toate că Bayern a defilat împotriva croaților, situația din clasament, după meciul cu Barcelona, nu este deloc roz. Bavarezii ocupă locul 23, penultimul care asigură calificarea în șaisprezecimile competiției, cu 3 puncte, după 3 etape.

De cealaltă parte, Dinamo Zagreb ocupă locul 22, cu 4 puncte.

VIDEO Rezumat Bayern Munchen - Dinamo Zagreb 9-2

Clasamentul din Champions League

 

Clasamentul din Champions League / Foto: Flashscore

Etichete: liga campionilor , bayern munchen , dinamo zagreb , rb salzburg


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sondaj INSCOP: Cine intră în turul II la alegerile prezidențiale și cum arată o finală Ciolacu - Simion

Marcel Ciolacu este primul în clasamentul intenţiei de vot pentru turul I al alegerilor prezidenţiale, urmat de George Simion şi Mircea Geoană, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research în perioada 11-18 octombrie 2024. În ce privește turul II, datele arată că șeful PSD i-ar învinge pe contracandidații săi, în timp ce Nicolae Ciucă ar scoate cel mai slab scor, dacă ar ajunge acolo.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv S-a dus ”glonț” la antrenorul FCSB-ului și l-a întrebat înainte de meci: ”De ce nu mă bagi?”. Răspunsul l-a lăsat ”mască”

O nouă soluție pentru Mircea Lucescu? Jucătorul ”descoperit” de FRF: ”Poate deveni interesant”

Interes uriaș! Câte bilete s-au vândut deja pentru România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor

Arestat! A condus sub influența alcoolului și a rănit grav un motociclist. A fost trei ani colegul lui Ianis Hagi + Ce riscă

Citeşte şi

Jucătorul lui Bayern care și-ar dori să ajungă la Barcelona, imediat după umilința suferită în Champions League

Presa din Germania a "măturat" cu Bayern Munchen și cu Vincent Kompany

PEROZO femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Cum explică medicii fenomenul extrem de rar

FILM NOWActorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost precum moartea unui om drag"

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Veste importantă pentru Ianis Hagi. „Dușmanul” său de la Rangers, aproape să plece de la echipă, după meciul cu FCSB citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mira, pictorial provocator în cea mai scurtă fustă din garderobă. Comentariile au curs lanț: „Semeni cu fosta mea profesoară”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”