Cristiano Ronaldo (dreapta) și Gareth Bale (stânga), când evoluau la Real Madrid / Foto: GettyImages

"99 la sută erau confirmați". Cum a ratat Manchester United transferurile lui Cristiano Ronaldo și Gareth Bale

articol scris de Digi Sport
01.10.2024, 13:44
  • Champions League: Stuttgart - Sparta Praga, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Arsenal - PSG, marți, 22:00, DGS 1

Patrice Evra (43 de ani), fostul căpitan al lui Manchester United, prezent în cadrul pocastului Obi One, a rememorat un episod din anul 2013, care îi avea ca protagoniști pe Cristiano Ronaldo (39 de ani) și Gareth Bale (35 de ani).

Cristiano Ronaldo și Gareth Bale au scris istorie la Real Madrid, însă puțini știu că ei au fost aproape de un transfer la Manchester United, în anul 2013, sub comanda lui Sir Alex Ferguson (82 de ani).

Patrice Evra: "Cristiano și Bale 99 la sută erau confirmați"

Evra a evidențiat că aducerea celor doi ar fi făcut parte din încercarea lui Ferguson de a reînvia echipa.

După ce nu a reușit să-i transfere, antrenorul și-a anunțat retragerea.

"Ferguson mi-a spus: 'Patrice, Cristiano Ronaldo este 99% confirmat și Gareth Bale la fel. Avea nevoie de 200 de milioane de lire și clubul a refuzat să-i ofere. Acum ei au cheltuit un miliard, nu mai contează.

Îmi amintesc că am plecat din birou gândindu-mă: 'Cristiano s-a întors, și Gareth Bale, suntem din nou în cărți! Imaginează-ți'", a declarat Evra, în podcastul Obi One.

În cele din urmă, Ronaldo și Bale au continuat să exceleze pe Santiago Bernabeu. Portughezul a plecat în anul 2018 la Juventus, iar în 2021 a ajuns, în cele din urmă, înapoi la United, unde a petrecut un singur sezon.

În cazul lui Bale, galezul și-a încheiat povestea la Real Madrid în 2022, după un împrumut de un an la Tottenhan.

Cei patru fotbaliști pe care Sir Alex Ferguson îi consideră de "clasă mondială"

Sir Alex Ferguson și-a încheiat cariera de antrenor în 2013, după 27 de ani la comanda "Diavolilor Roșii".

Fostul mare tehnician scoțian a numit cei patru fotbaliști de „clasă mondială” pe care i-a avut sub comanda sa, iar David Beckham (49 de ani) nu se află printre ei.

"Nu vreau  înjosesc sau să critic pe niciunul dintre fotbaliștii mari sau foarte buni pe care i-am antrenat în timpul carierei mele de 26 de ani la United, dar au fost doar patru care au fost de clasă mondială: Cantona, Giggs, Ronaldo și Scholes. Iar dintre cei patru, Cristiano era steaua din vârful bradului de Crăciun.

Am avut unii dintre cei mai fantastici fotbaliști și probabil că i-aș fi putut numi pe toți de clasă mondială din când în când. Totuși, cei patru jucători au făcut diferența.", a declarat Sir Alex Ferguson, potrivit Give me Sport.

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a revenit la Manchester United în vara anului 2021, după ce a evoluat timp de trei sezoane pentru cei de la Juventus. Portughezul a rămas liber de contract după ce și-a încheiat socotelile cu clubul din cauza unor conflicte cu antrenorul Erik ten Hag.

  • Eric Cantona a bifat 185 în tricoul lui Manchester United, în care a înscris 82 de goluri și a oferit 61 de pase decisive.
  • Ryan Giggs a bifat 963 în tricoul lui Manchester United, în care a înscris 168 de goluri și a oferit 254 de pase decisive.
  • Cristiano Ronaldo a bifat 346 în tricoul lui Manchester United, în care a înscris 145 de goluri și a oferit 64 de pase decisive.
  • Paul Scholes a bifat 713 în tricoul lui Manchester United, în care a înscris 153 de goluri și a oferit 81 de pase decisive.

Etichete: real madrid , cristiano ronaldo , manchester united , gareth bale


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o greșeală crucială în războiul din Siria

În războiul din 2006 contra grupării Hezbollah, Israelul a încercat să îl ucidă pe Hassan Nasrallah de trei ori - a eșuat de fiecare dată. Acum, bombele lansate de armata israeliană l-au nimerit din prima încercare pe liderul grupării care le-a pus atât de mari probleme acum 18 ani. Ceea ce s-a schimbat este amploarea și calitatea informațiilor pe care Israelul s-a putut baza acum, dar și vulnerabilitățile pe care Hezbollah le-a căpătat odată ce a intervenit militar în Siria, relatează Financial Times.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii anunță o lovitură pentru Radu Drăgușin: transfer de 84.000.000 €!

Ianis Hagi a primit o ofertă "salvatoare" pe ultima sută de metri și a dat răspunsul pe loc

Foto Fiica lui Schumacher s-a căsătorit! Invitația a venit cu o interdicție clară. ”Nu aș fi participat”. Fostul pilot, prezent?

Cel mai vechi jucător de la FCSB, OUT! Unde ar putea ajunge: ”Îți faci treaba cu el”

Nota primită de Dennis Man, după ce a marcat în ”thriller-ul” Parma - Cagliari! Valentin Mihăilă, schimbat la pauză

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Rangers a făcut anunțul despre Ianis Hagi pe contul oficial

Viitoarea adversară a FCSB-ului, gata să își dea afară antrenorul! S-a gândit deja și la un înlocuitor

Exclusiv Șefii Rapidului au reacționat, după contrele dintre Marius Șumudică și Viorel Moldovan: ”Există frustrări”

Exclusiv Dinamo a ratat un transfer în ultima secundă! Explicațiile lui Andrei Nicolescu: ”Nu s-a mai urcat în avion”

Citeşte şi

Manchester United i-a dat ultimatum lui Erik ten Hag

Realul explică "recuperarea miraculoasă" a lui Mbappe

PEROZCum nu se poate mai mândru de ea. David Beckham, de mână cu fiica lui prin Paris. Harper are 13 ani și este adorabilă

FILM NOWMonica Bellucci, fotografiată pe străzile din Paris, la scurt timp după ce a împlinit 60 de ani. Actrița radiază de frumusețe

Ce veste pentru Mircea Lucescu: Ianis Hagi revine la prima echipă a lui Glasgow Rangers citeşte ştirea pe Prosport.ro

Becali a atacat un jurnalist: ”Îmi vrea moartea”. Răspunsul lui: „M-a confundat cu Radu Banciu” citeşte ştirea pe ziare.com

Rapoarte ANM: România cu portocale de Teleorman, safari în Dobrogea, papagali în Deltă. Secetă și tornade în 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mândră de noua ei siluetă, după ce a slăbit drastic. S-a afișat într-o salopetă mulată și cizme peste genunchi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mândră de noua ei siluetă, după ce a slăbit drastic. S-a afișat într-o salopetă mulată și cizme peste genunchi

Digi World

Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau mucegaiul

Digi Animal World

Ce a găsit un bărbat când se pregătea să-și spele rufele: „Era în haine, am rămas traumatizat”