(P) Începe Coreea de Sud! Vezi cine sunt românii care au făcut istorie în K League 1
08.05.2020, 13:25Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Autor: Alex Molico, Superbet
În așteptarea revenirii primului campionat de top, Bundesliga, ne bucurăm de începerea unui campionat ale cărui reprezentante au câștigat cele mai multe trofee în Liga campionilor Asiei. Coreea de Sud este țara care a cucerit de 11 ori cel mai important trofeu pus în joc între echipele de club din Asia. Iar 3 dintre cele 5 echipe din K League 1 care au fost reginele Asiei au transferat de-a lungul timpului și jucători români. Ele sunt Pohang Steelers (triplă campioană a Asiei în 1997, 1998 și 2009), Seognnam (campioană a Asiei în 1995 și 2010) și Suwon Blue Wings (campioană în 2001 și 2002). Toate vor evalua în sezonul 2020-2021 în campionatul din Coreea de Sud, o ligă în care numai 8,8% dintre jucători sunt stranieri. Cele 12 echipe au o valoare cumulată de piață de 132,25 milioane Euro. Deschide cont la Superbet.ro și pariază pe campionatele care se dispute în această perioadă.
13 ROMÂNI AU EVOLUAT ÎN PRIMA LIGĂ DIN COREEA DE SUD
Alt continent, altă cultură, o lume diferită de cea în care trăim noi. O lume în care fotbaliștii români s-au adaptat greu și în care în ultimii 15 ani, au evitat să mai plece direct din campionatul României. Haideți să pornim într-o călătorie în extremul orient pentru a vedea cine sunt cei mai buni dintre românii care au jucat în K League 1, precum și care le-a fost scurta carieră în Coreea de Sud a celorlalți conaționali de-ai noștri. Instalează aplicația Superbet vezi toate meciurile din Coreea de Sud în direct și pariezi de oriunde ești!
ZICU, GOLGHETERUL ROMÂN CARE NU S-A TRANSFERAT DIN ROMÂNIA
În Coreea de Sud, Craiova și Steaua au vândut 3 jucători, Steaua, Rapid și FC Argeș câte 2, FC Bihor Oradea, Oțelul Galați și Dinamo, câte unul. Singurul român ajuns din străinătate în prima ligă sud-coreeană este Ianis Zicu, transferat de bulgarii de la TSKA Sofia. Zicu se mândrește că e românul cu cele mai multe goluri în K1 League, 23. Actualul antrenor al Farului Constanța i-a cucerit pe coreeni atât prin fantezie ofensivă pe care o etala în joc cât și prin eficacictate, el a marcat cele 23 de goluri în 59 de meciuri. Zicu este și ultimul roman care a evoluat în campionatul din Coreea de Sud. Superbet.ro îți asigură în fiecare etapă cea mai bună ofertă pentru campionatul din Coreea de Sud!
PRIMUL SEZON DE LIBERTATE, PRIMUL ROMÂN ÎN K LEAGUE 1
Jucătorul roman care a spart gheața și a acceptat să meargă în acest campionat de la capătul hărții estice a fotbalului este Marcel Lăzăreanu, cel care deține și recordul de a fi primul portar străin care a apărat în prima ligă din Coreea de Sud. El s-a transferat în primul an de libertate, 1990 și a fost titular în 29 de meciuri pentru Ilhwa Chunma (azi, Seongnam FC), partide în care a încasat 40 de goluri. Prezența lui a fost una care a atras atenția, dar cariera lui în această țară numără doar un sezon.
OLĂROIU – CELE MAI MULTE TROFEE ÎN COREEA DE SUD
Dintre cei 13 jucători români care au evoluat în prima divizie sud-coreeană, Cosmin Olăroiu a câștigat titul de campion de cele mai multe ori, are și cele mai multe trofee și a jucat și cele mai multe meciuri! Oli are în palmares 98 meciuri pentru Suwon Blue Wings, alături de care a cucerit 6 trofee: două campionate, două cupe și două supercupe. Asia i-a priit așadar lui Oli și ca jucător, nu doar ca antrenor. Managerul chinezilor de la Jiangsu Suning a avut timp în perioada petrecută în Coreea de Sud să “citească” modul de viață și atitudinea față de fotbal a jucătorilor și fanilor și peste ani, a ajuns să câștige un salariu fabulous, antrenând în acea parte de lume: 7 milioane de dolari pe sezon primește Oli de la chinezi.
PAVEL BADEA – CEL MAI LONGEVIV ÎN ASIA
Dintre românii care au evoluat în Coreea de Sud, Pavel Badea a petrecut cel mai mult timp în Asia ca jucător: 5 ani, între 1996-2001, Primii doi în K League 1, apoi s-a transferat în Japonia unde a mai evoluat timp de 3 sezoane. Al doilea după Oli ca număr de meciuri în Coreea de Sud, 80 de partide și 11 goluri. Cifre impresionante.
DE LA ULTIMUL MONDIAL AL TRICOLORILOR ÎN K LEAGUE 1
Cazuri mai speciale sunt ale unor fotbaliști precum Gabi Popescu sau Cristi Dulca. Au mers în Coreea de Sud după ce reușiseră să se afirme în România și își câștigaseră locul în lotul Naționalei. Gabi Popescu jucase la Mondialul din 1998 și mai trecuse pe la Salamanca, Valencia și Numancia, jucând 47 de meciuri în competițiile de top din Spania (Primera și Copa del Rey). El a prins două sezoane pline în Coreea de Sud unde a jucat 59 de meciuri și a marcat 12 goluri, toate în tricoul lui Suwon Bluewings, în perioada 2002-2004.
Coechipier cu Gabi Popescu în lotul României de la ultimul Mondial la care Tricolorii au participat, Cristi Dulca ajuns și el în Coreea de Sud, având în CV titlul de Campion cucerit în 1999 cu Rapidul antrenat de Mircea Lucescu și o Cupă a României luată în 1998. În K League 1 a jucat doar 17 meciuri în sezonul petrecut la Pohang Steelers, reușind să marcheze și un gol.
TATĂL LUI DENIS DRĂGUȘ - CAMPION ÎN COREEA DE SUD
Plecat de la FC Argeș în 1998, Mihai Drăguș avea 25 de ani. A jucat un sezon la Suwon Bluewings și a câștigat campionatul. A evoluat în 21 de partide și a marcat 6 goluri fiind coechipier în acel sezon cu Olăroiu.
SUPERVALOROȘI DAR FĂRĂ NOROC ÎN COREEA DE SUD
Jean Barbu s-a transfert din postura de Golgheter al Diviziei A. Marcase 89 de goluri în 181 de meciuri jucate în 6 sezoane pentru FC Argeș. Dar Coreea de Sud n-a fost pentru el. Doar 6 meciuri și 2 goluri reușite de unul dintre atacanții de top ai campionatului românesc. După o revenire în țară, el a plecat de la Rapid la Numancia unde în două sezoane a strâns 53 de meciuri și a înscris 8 goluri. Pe atunci, Numancia era echipă de Primera!
Mihalcea jucase 3 sezoane în Italia între 2001-2004 la Genoa și Verona (66 de meciuri și 15 goluri), revenise la Dinamo unde a prins 17 meciuri și a înscris un gol dar nu a mai reușit să fie vârful de dinaintea plecării în Italia. S-a transferat la Chunnam Dragons unde nu și-a găsit locul. Pentru Mihalcea, Coreea de Sud reprezintă campionatul în care are cele mai puține reușite (3 meciuri, zero foluri).
Plecat de la Rapid, Aliuță a ajuns la Chunnam Dragons, echipă la care n-a apucat să debuteze. Și-a dat seama repede că nu e un mediu pe gustul lui și a schimbat în același sezon echipa, întorcându-se în Europa, dar rămânând la Est de România, mai exact, la Metalurg Donetsk.
LUȚU ȘI LIGA CAMPIONILOR
“HagiLuțu” jucase la Galata alături de “Regele” Hagi, “Baciul” Gică Popescu și “Cobra” Adrian Ilie. Venea după sezoane oscilante la Progresul și Univiersitatea Craiova, echipe la care se afirmase. Pe Ali Sami Yen a prins numai 3 meciuri. A revenit în Divizia A unde a mai petrecut două sezoane și a plecat de la Steaua la Suwon Blue Wings, echipă la care avea să joace în două ediții de campionat în care a bifat 34 de meciuri și a marcat 12 goluri. Cele două campionate care au avut între ele un intermezzo de Divizia A (HagiLuțu a făcut naveta în acea perioadă, România-Coreea de Sud) l-au condus în 2002 spre trofeul Ligii Campionilor Asiei, Luțu fiind în lotul celor de la Suwon Blue Wings în momentul cuceririi trofeului. Așadar, trofeul figurează și în palmaresul său de jucător.
NEAGA - O AVENTURĂ CE POATE TRECE DREPT UN SUCCES
Transferat de Steaua la Chunnam Dragons în 2005, Rică a jucat 47 de meciuri și a marcat 13 goluri, record de prezențe într-un sezon pentru el în întreaga carieră! Da, 47 de meciuri doar în ediția 2005-2006 din K League 1. Prestațiile lui au atras atenția celei mai titrate formații din era profesionistă a fotbalului sud-coreean, Seongnam FC care l-a cumpărat (ea a fost și prima echipă care transferase români, în 1990 când l-a cumpărat de la FC Bihor Oradea pe Marcel Lăzăreanu). Neaga a stat un sezon și a jucat 26 de meciuri marcând 3 goluri pentru Seongnam, transferându-se apoi la Steaua, formația de la care pornise în aventura sud-coreeană.
Ne bucurăm împreună de pasiunea pentru cel mai iubit sport al planetei fotbalul. Vedem meciurile din campionatele tari la DigiSport și le pariem la Superbet.ro!
#ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER
Etichete: pariuri sportive , advertorial superbet
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții