Mersul pe jos aduce o mulţime de beneficii şi nu costă nimic. 5 beneficii clare şi influenţa asupra creativităţii
27.09.2018, 15:39SuperLiga: 'U' Cluj - Farul, duminică, 16:00, DGS 1
SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1
Articol susținut de Rexona
Toată lumea ştie că mersul pe jos face bine, dar probabil că sunt puţini cei care cunosc, concret, de ce e mai bine să alegem această variantă, decât să ne suim în maşină pentru a merge la magazin, ori la piaţă. Avantajele acestei alegeri sunt multe, începând de la menţinerea unei siluete de invidiat până la efectele pozitive asupra sănătăţii. Pentru că da, nu e obligatoriu să mergem la sală şi să tragem de fiare pentru a fi sănătoşi şi cu un corp în care să ne simţim bine. Nu degeaba se spune că 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi reprezintă sănătate curată!
Unde mai pui că nici nu trebuie să cheltui ceva pentru „propriul transport”, plus că poţi intra în acţiune în orice moment al zilei. Da, vremea poate fi un impediment la un moment dat, dar nici asta nu e o gaură în cer. Se poate recupera. Tot gratis :)
Totuşi, în ciuda banalităţii unei astfel de acţiuni, trebuie să respectăm nişte reguli bine definite. E bine de ştiut că ideal este să începem cu un ritm mai lejer, iar treptat acesta să devină mai alert. În momentul în care se simte oboseala, e bine să încetinim mişcarea. Cu timpul, distanţa parcursă se va mări, reacţia organismului va veni de la sine.
Iată mai jos cele mai importante beneficii ale mersului pe jos:
-
Menţine o siluetă de invidiat
Cu siguranţă că reprezentantele sexului frumos se vor declara foarte mulţumite de beneficiile mişcării, deoarece mersul pe jos este un ingredient important în menţinerea unei siluete demne de admiraţia celor din jur. Studiile au arătat că mersul pe jos poate fi mai eficient decât activităţile de la sala de fitness sau curele de slăbire.
Ştiaţi că: Cercetătorii americani au demonstrat că la fiecare 5 kilometri parcurşi se ard mai mult de 300 de calorii? Şi că mersul pe jos nu ajută doar la slăbit, ci şi să menţină o greutate optimă?
Această activitate fizică are rolul de a diminua masa adipoasă în favoarea masei musculare. Haideţi să fim sinceri, un aspect plăcut ne oferă fiecăruia dintre noi o încredere mai mare în forţele proprii.
-
Efectele mersului pe jos asupra sănătăţii
Mişcarea are beneficii asupra mai multor organe şi poate preveni unele boli cronice şi cardiovasculare. În primul rând, mersul de jos are efecte asupra inimii. Contribuie la întărirea forţei de contracţie asupra muşchiului cardiac, iar sângele circulă mai activ. Astfel, 30 de minute de mers pe jos reprezintă o modalitate de a reduce riscul de accidente vasculare.
Conform unui studiu realizat de medicii americani, mersul pe jos previne chiar şi diabetul zaharat, deoarece mişcarea contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge. Stimularea sistemului nervos este un alt beneficiu al acestui tip de mişcare care nu este în exclusivitate legată de muşchi. În timpul mersului pe jos se stimulează şi fibrele nervoase senzitive şi motorii.
-
Creşte buna dispoziţie şi poate vindeca depresia
Mersul pe jos poate fi considerat şi un mod de relaxare. Mai ales că activitatea fizică are şi darul de a înlătura gândurile negre, grijile zilnice şi chiar stările depresive, atât de des întâlnite în vremurile de azi. O simplă plimbare la "ceas de seară" este remediul perfect după o zi grea la birou sau după o discuţie în contradictoriu. Iar dacă ai şi un parc în apropierea casei, ori al locului de muncă este realmente perfect. E bună şi pătrăţica de ciocolată, dar mersul pe jos e minunat!
-
Mersul pe jos dezvoltă creativitatea
Conform unui studiu realizat şi publicat în "Journal of Experimental Psychology, Learning, Memory and Cognition", o plimbare de 30 de minute are menirea de a dezvolta creativitatea. Cei care s-au ocupat de acest studiu au aplicat o serie de teste creative şi de gândire unor subiecţi, în timp ce aceştia stăteau aşezaţi, dar şi în timp ce subiecţii se plimbau. Concluzia a fost clară şi fără echivoc: mişcarea a eliberat creierul şi oamenii au fost mai creativi!
-
Mersul pe jos poate reprezenta un adevărat izvor de energie
Deseori, sunt momente când oboseala ne acaparează corpul, iar primul instinct este să mergem în pat să ne odihnim. Cercetătorii de la Universitatea din Georgia susţin că exerciţiile fizice făcute aşa cum trebuie nu ne vor epuiza. Din contră!
Ştiaţi că nivelul energiei corpului în urma unei plimbări de 30 de minute poate creşte cu până la 20%, iar cel al oboselii ar putea scădea chiar şi cu 65%?
Datorită ritmului cardiac crescut și al sângelui oxigenat care ajunge mai ușor la rinichi, circulația sângelui va fi mai rapidă. Drept rezultat, organismul va funcționa mai bine.
Cred că putem fi de acord că mersul pe jos ar trebui să fie chiar ultimul factor de stres pentru fiecare dintre noi. Din contră, acesta trebuie să devină un obicei, mai ales că, în afară de cele câteva zeci de minute alocate din programul zilnic, nu ne costă vreun ban!
Etichete: simona halep , #5000depasipezi , rexona , 5000 de pași pe zi , campanie pro-mișcare
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții