Coșmar nesfârșit pentru o campioană olimpică: "Nu puteam vorbi! Tunelul nu avea o luminiță la capăt"
19.07.2018, 10:45În vârstă de doar 26 de ani, Shona McCallin a trăit un coșmar în ultimele 6 luni, iar chinul nu s-a terminat. Campioană olimpică în 2016 cu echipa de hochei pe iarbă a Marii Britanii, sportiva nu poate juca la Cupa Mondială din acest an din cauza unei comoții cerebrale care a afectat-o serios.
Premier League: Arsenal - Ipswich, vineri, 22:15, DGS 1
Premier League: Liverpool - Leicester, joi, 22:00, DGS 1
Chinuită de dureri, stări de rău și sensibilitate la lumină și sunet, nu a reluat antrenamentele nici măcar la o jumătate de an după accidentarea teribilă suferită în luna februarie. În timpul unui meci cu Argentina, hocheista a recepționat în zona capului o lovitură de umăr din partea unei adversare, iar efectele au fost extrem de neplăcute.
"Au fost momente în care priveam în jos pe un tunel întunecat și nu era nicio luminiță la capăt. Comoția este de departe cea mai gravă accidentare pe care am avut-o. E ca un joc, dar nu unul distractiv. Îți pune stăpânire pe toată viața. E o accidentare la creier, așa că nu e de joacă", a spus Shona McCallin, la BBC Sport.
"M-am enervat teribil când mi s-a spus că nu pot să reintru în joc și nu știam că este un semn al unei comoții. Am mers la recuperare cu restul fetelor și nu puteam să alerg, îmi dispăruse coordonarea. Îmi era greu și să vorbesc. Nu puteam să gândesc și să îmi capacitez creierul pentru a scoate cuvintele. De îndată ce am auzit cuvântul 'comoție', am știut că nu voi mai juca atunci", a mai spus sportiva.
"A fost oribil să ratez Jocurile Commonwealth-ului și accidentarea a avut un impact brutal asupra vieții personale. Nu știi cum o să îți afecteze fiecare zi, dacă te trezești și o să fie o zi bună sau o zi proastă. Comoția e copleșitoare și necruțătoare, uneori chiar nu poți să scapi de ea. Se simte ca o mahmureală în cătușe - nu ai libertatea să faci ce vrei. Au fost momente în care m-am gândit: 'Voi mai putea trăi o viață normală? Voi putea să scap de asta?'", a mai precizat Shona McCallin.
Citește și:
Marian Drăgulescu, protest în fața MTS, cu tricolorul pe trotuar, după un tratament incredibil
Anunțul donației de 23 de milioane nu-i aparține selecționerului Croației. Cine e de fapt autorul
Etichete: comotie cerebrala , shona mccallin , shona mccallin comotie , cosmarul campioanei olimpice
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Un accident extrem de grav a avut loc, joi, pe șoșeaua cunoscută drept „Drumul morții”, pe DN2, la...