1060x636
(P) Rămâne Arena Națională un "tărâm interzis" pentru adversari? SuperCote pentru România - Cipru
vizual digi
(P) Săptămâna de pariuri începe cu recomandările „Cobrei” din SuperSocial
dennis-politic
”Cel mai frumos fotbal din Superligă!” Dennis Politic și-a arătat ”colții”, după Petrolul - Dinamo 0-1
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) SuperInterviu cu Ambasadorii Superbet. Vezi predicțiile lui Dumitrescu, Stelea și Craioveanu pentru primul sezon al SuperLigii

articol scris de Digi Sport
15.07.2022, 14:30

Așteptarea a luat sfârșit, cantonamentele au ajuns la final, e timpul ca eroii să pășească pe teren și să dea totul în fața spectatorilor și telespectatorilor! Începe SuperLiga, primul sezon în care Superbet e partenerul diviziei de elită a fotbalului românesc, iar trei foști campioni, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea și Gică Craioveanu, ne duc din labirintul amintirilor în prezentul din 2022.

220714_Superliga_Ambasadors_Interview_DigiSport_Blog_1060x636
Foto: Advertorial Superbet
  • SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Vezi Oferta Superbet pentru prima etapă a SuperLigii și pariază inspirat!

Cei trei ambasadori Superbet au acceptat să ne împărtășească unele dintre cele mai frumoase momente din cariera de fotbalist, de la debutul pe prima scenă la ziua în care au devenit campioni, apoi au revenit în actualitate pentru a prefața sezonul 2022/2023 al SuperLigii. Cine e favorit la titlu? Dar la play-off? Pe cine considerăm surpriză? Aflăm de la cei trei giganți ai fotbalului românesc.

Superbet: Dacă dăm puțin (mai mult) timpul înapoi, ce amintiri ai de la debutul în prima ligă din România?

Gică Craioveanu: Am o amintire superbă, a fost anul în care am câștigat eventul. Am debutat în Ghencea, am pierdut cu 1-0, dacă nu mă înșel, a dat Jean Vlădoiu gol. Dar aveam o echipă superbă și am reușit eventul.


Bogdan Stelea: Am debutat cu Oțelul Galați. Am bătut cu 2-0, la final de noiembrie, în 1986. M-am accidentat rău și nu am știut ce accidentare am avut. Peste ani am aflat că am avut o fractură de vertebră cervicală, care s-a sudat așa. Am stat accidentat până la finalul turului. Apoi, m-au împrumutat la Iași.

Ilie Dumitrescu: Eu începusem cam de o lună de zile să mă antrenez cu echipa mare. Intrasem în programul ei. Era o perioadă foarte grea pentru a accede acolo. Steaua câștigase cupa Campionilor și SuperCupa Europei. Am debutat la Vâlcea, la 4-0 pentru Steaua. Am o amintire pe care n-o s-o uit toată viața. Lăcătuș a venit la margine și l-a întrebat pe domnul Iordănescu: “Nu-l băgăm și pe băiatul ăsta?“. Însă domnul Iordănescu chiar n-avea pe cine să scoată, chiar dacă era 4-0. Erau jucători uriași în teren, și voia să-i țină în priză. Atunci, Lăcătuș a zis că iese el, să pot intra eu. Țin minte până și prima pasă, care a venit de la Boloni.

Care consideri că a fost cel mai bun meci al tău, momentul în care te-ai simțit cu adevărat SuperFotbalist?

Gică Craioveanu: Un meci cu Rapid, în Giulești, pe care l-am câștigat cu 5-3. Spunea Giovanni Becali că a fost cel mai frumos meci din ultimii zece ani. Ei aveau o echipă bună, cu Lupu, Vlădoiu, Chiriță. Dar i-am bătut cu 5-3, chiar dacă am jucat în zece oameni din minutul 30.

Bogdan Stelea: Îmi trec prin cap multe meciuri, cu mine apărând la toate echipele. Cel mai mult, m-au impactat cele din prima parte a carierei mele. Stadioanele erau arhipline și simțeai că echipa gazdă joacă în 12 sau simțeai că ai un om în plus pe teren.

Ilie Dumitrescu: Eu rămân cu debutul ca titular, în prima etapă. Am dat două goluri în acel meci, pe Ghencea, contra Brașovului. Acest meci și debutul despre care v-am povestit la Vâlcea sunt cele care m-au marcat.

Trei legende descriu sentimentul de a fi campion

Cu ce ai compara sentimentul pe care l-ai simțit la câștigarea primului titlu de campion al României?

Gică Craioveanu: E ceva sublim, care nu se poate descrie, sincer. Nu comparăm cu momentul în care ai un copil, dar senzația e una incredibilă: fericire, emoții, adrenalină. A fost superb!

Bogdan Stelea: La mine a fost destul de ciudată câștigarea primului titlu. L-am câștigat în 1990. Noi, cei de la echipa națională nu mai eram în țară. Eram deja în Italia, iar Dinamo și Steaua au jucat în ultimele etape cu rezervele. Pentru noi, cei de la Dinamo, să câștigi titlul avea valoare doar dacă băteai și pe Steaua. În acel sezon am câștigat și în Ghencea. Ne chinuiam de ani de zile să trecem de ei și nu reușeam.

Ilie Dumitrescu: Cumva, visul devine realitate. Eu, fiind produs 100% al clubului Steaua, de la copii și juniori am fost educat să câștigăm titlul la orice categorie. Visul suprem era să câștigi titlul cu echipa de seniori.

Cum ai trăit zilele de dinaintea meciului care ți-a adus medalia de campion?

Gică Craioveanu: Cu o presiune uriașă, pentru că era un meci în care trebuia să câștigăm. Jucam cu Sportul, i-am bătut până la urmă cu 3-1. Eu, în general, eram un tip liniștit înainte de meciuri. Îmi beam cafeluța. Emoții mai mari, paradoxal, aveam după meci. Atunci se adunaseră adrenalina, nervii și tensiunea și explodai. Dar eu am avut norocul că nu am fost un tip temător, chiar mi-a plăcut presiunea.

Bogdan Stelea: Eram în cantonment pentru Coppa del Mondo. Dinamo a jucat un meci la Bacău, care s-a terminat cu scandal. Au plecat la 3-4 dimineața de la stadion. Cu fanii băcăuani foarte porniți. Au încercat inclusiv să răstoarne autocarul, dar l-au împins spre stadion și autocarul a rămas într-o parte, sprijinit de stadion.

Ilie Dumitrescu: Nu-mi aduc aminte exact. A fost în anul în care am câștigat eventul, 1988-1989, când tensiunea, emoția și concentrarea au fost maxime, până la final, inclusiv înaintea ultimului meci… Dar în acel sezon, cele mai mari emoții le-am avut la Brașov. În Finală de cupă.

Care e jucătorul alături de care te simțeai cel mai bine pe teren?

Gică Craioveanu: Au fost ani și ani. La Craiova mă simțeam bine cu Cristescu, Stângă, Jerry Gane. În general, m-am înțeles foarte bine cu atacanții. Eu i-am dat nouă pase de gol într-un campionat lui Jerry Gane, nu cred că există foarte multe cazuri în analele fotbalului românesc ca un coleg de atac să-ți dea nouă pase de gol.

Bogdan Stelea: Mă simțeam în siguranță cu fundașii centrali, relația mea directă era în primul rând cu ei. Cu Belodedici m-am simțit foarte bine, cu Popescu și cu Filipescu, atunci când jucau fundași centrali.

Ilie Dumitrescu: În perioada aceea, Hagi, Lăcătuș, Pițurcă, Rotariu, Tudorel Stoica erau jucători senzaționali. A fost campania în care am ajuns să jucăm a doua finală de Cupa Campionilor.

Dar adversarul care ți-a pus cele mai mari probleme în competiția internă?

Gică Craioveanu: Sergio Ramos și Puyol. Era atât de obositor încât îl driblai de trei ori și apărea și a patra oară în fața ta.

Bogdan Stelea: Erau destul de rare duelurile 1 la 1. Cel care mi-a pus cele multe probleme era Hagi.

Ilie Dumitrescu: Aveam mai mulți. Era fundași foarte buni. Mihăescu la Dinamo, Negrilă la Craiova. Eu cu ei dădeam piept.

În care dintre jucătorii de azi te regăsești în cea mai mare măsură?

Gică Craioveanu: E greu, foarte greu. Mitriță are ceva din mine. Driblingul meu, când mă duceam spre interior și căutam colțul lung. Mitriță e asemănător, dar e la fel de puturos ca mine. Poate chiar mai puturos!

Bogdan Stelea: Sunt portari care-mi plac, dar de afară. De aici, nu văd pe nimeni care să se asemene cu mine. Și nu o spun în sensul în care mă consider mai bun. Fotbalul evoluează continuu și fiecare post trebuie să țină pasul. Mie îmi plăcea să-mi asum riscuri calculate. Eu aveam un stil riscant, curajos. Mă uit și acum la anumite faze și mi se pare că eram mult prea nebun.

Ilie Dumitrescu: Ca mijlocaș stânga, îmi place Florinel Coman. Și îmi mai place Mihăilă.

Ambasadorii Superbet și-au făcut alegerile pentru SuperLigă!

Cui îi acorzi statutul de favorită la câștigarea titlului? Și de ce?

Gică Craioveanu: Eu zic că suntem trei candidate, CFR, FCSB și U. Craiova. CFR are experiență în plus și faptul că a câștigat ultimele titluri. Ăsta e un lucru foarte, foarte important, pentru că dă încredere uriașă. Apoi noi (n. red. - U. Craiova) și FCSB pentru talent. Dar CFR-ul știe să joace meciurile importante.

Bogdan Stelea: Tot 2-3 echipe se vor bate la titlu: CFR, FCSB și U. Craiova. Sunt cele mai potente financiar, au și relații la impresari care le pot aduce jucători decenți. Au și experiența cea mai mare în actualul format competițional.

Ilie Dumitrescu: E prematur să avem o favorită detașată. Merg pe CFR, FCSB și Craiova.

Dar statutul de surpriză a noului sezon?

Gică Craioveanu: Eu zic că Sepsi. Pentru că a demonstrat pe finalul campionatului că e o echipă imprevizibilă și au reușit să câștige Cupa. Au o motivație specială, e o echipă foarte greu de bătut. Apoi, una dintre cele două nou-promovate, U Cluj și Petrolul. Pentru că sunt echipe de tradiție, cu un nucleu de suporteri senzaționali, care trăiesc din pasiune. Cum a fost anul acesta cu Rapid, așa cred că va fi și la U Cluj și Petrolul.

Bogdan Stelea: Poate să se întâmple ceva cu cei de la Petrolul. Poate U Cluj. O să vedem.

Ilie Dumitrescu: Rapid.

Cum vezi componența play-off-ului?

Gică Craioveanu: Vor fi cele trei care am terminat pe podium, CFR, FCSB și U. Craiova. Sepsi nu cred că va rata. Farul a pierdut un jucător important (n. red. - Jefte). Va fi o surpriză, una dintre Petrolul și U Cluj. La a șasea am ceva dubii. Ar putea fi Rapid, pentru că e o echipă cu o galerie fantastică și e o motivație specială să joci cu asemenea public. Doar dacă ești fricos iei invers. Dacă ești fotbalist, lucrul ăsta e foarte pozitiv.

Bogdan Stelea: Cele trei despre care v-am spus anterior (n. red. - CFR, FCSB și U. Craiova), plus Rapid, care vine cu superambiție. Mai rămân două: Sepsi - de luat în seamă, că vine după 4-5 ani în care a construit cu cap. Și mai rămâne un loc pe care se vor bate mai multe echipe. Mi-e greu să spun acum cine-l va lua: Botoșani, cealaltă Craiova (Croitoru e un antrenor bun și s-ar putea să schimbe radical echipa).

Ilie Dumitrescu: CFR, FCSB, Craiova, Sepsi, Farul și Rapid.

Pe cine vezi favorit în cursa pentru titlul de golgheter?

Gică Craioveanu: Depinde de vânzări. Dacă Tănase va pleca, eu zic că Ivan și Markovic vor fi acolo. Jefte Betancor va fi și el, pentru că materializează ocaziile. Cred că și el e unul dintre favoriți. Ar putea apărea și o surpriză, pentru că mereu apar surprize. Depinde de antrenor, de echipă, de motivația unui jucător.

Bogdan Stelea: Aceiași vor fi, dacă își continuă cariera în Superligă: Tănase, Jefte, Ivan…

Ilie Dumitrescu: Tănase, Jefte, Markovic sau Koljic.

Dintre jucătorii Under 21, cine crezi că va "exploda" în noul sezon?

Gică Craioveanu: Eu cred că unul dintre ei va fi Baiaram, care deja a avut un final de sezon de excepție, la superlativ. Va fi puștiul de la FCSB, Octavian Popescu, dar l-au cam ridicat în slăvi și lucrul ăsta nu e pozitiv. Cât respect eu FCSB-ul, totuși nu a făcut nimic. E talentat, OK, dar sunt mulți care se pierd pe drum. Cam aici va fi bătălia, dar mie mi-a plăcut tot timpul extrema de la Cluj, Petrila. E foarte bun! Mi s-a părut mereu interesant, e dezechilibrant și apare în fața porții. Bine, cu “Bursucul” e mai greu să joci dacă ești talentat.

Bogdan Stelea: Nu știu cine va exploda, însă mie mi-ar plăcea să facă un sezon bun Jovan Markovic.

Ilie Dumitrescu:  Tavi Popescu și Markovic. Dintre ei se va alege. Poate și Petrila de la CFR.

Odată cu promovările lui U Cluj și Petrolul s-a mărit lista echipelor de tradiție susținute de fani. Care crezi că va fi cea mai grea deplasare în noul sezon?

Gică Craioveanu: Pentru Craiova, eu cred că va fi Giuleștiul, la fel ca întotdeauna. Meciul se trăiește cu pasiune. În rest, e respectul cu U Cluj, cu Petrolul. Suntem echipe de tradiție, care ne respectăm. Dar meciurile de acest tip sunt foarte grele, mai ales în Giulești.

Bogdan Stelea: În general, cel mai greu va fi să joci la Rapid acasă.

Ilie Dumitrescu: Sunt câteva echipe greu de bătut acasă: Sepsi, Farul, Rapid, UTA, Botoșani. Nu va fi ușor cu ele.

Din punctul de vedere al antrenorilor, vezi un concurent cu adevărat serios pentru supremația lui Dan Petrescu?

Gică Craioveanu: Dan are experiența și faptul că a câștigat ultimele titluri. Asta dă o oarecare relaxare, nu mai e presiunea pe care o poate avea de exemplu Laszlo Balint la noi. Să antrenezi la Craiova nu e ușor, deloc ușor! Pot să apară antrenori: Mutu a făcut o treabă bună la Rapid, apoi a căzut pe final. Pot apărea antrenori noi care să ne surprindă, dar e greu să-l întreci pe “Bursuc”, chiar dacă plânge tot timpul. O să-i aduc șervețele să nu mai plângă atât! El joacă cu Minerul Motru și Minerul, din liga a 17-a, e favorită.

Bogdan Stelea: Nu trebuie neapărat să câștige titlul pentru a fi declarat antrenorul anului. Sunt antrenori care pot face sezoane bune: Mutu la Rapid, Ciobotariu la Voluntari, Balint la Craiova.

Ilie Dumitrescu: Petrescu rămâne un antrenor cu mare experiență. Trebuie să luăm în calcul antrenorii de la echipele implicate în lupta pentru titlu: Petrea, Balint, Bergodi, Hagi și Mutu.

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. Georgescu a câștigat detașat. Lasconi, cu peste 1.400 de voturi în fața lui Ciolacu
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. Georgescu a câștigat detașat. Lasconi, cu peste 1.400 de voturi în fața lui Ciolacu

Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0629022810
”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

”Să-l dea afară”. Nu au mai rezistat, după meciul în care Ianis Hagi a fost introdus la pauză de Philippe Clement
Rangers v St Johnstone, William Hill Premiership, Football, Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, UK, 06 Oct 2024
Au apărut imaginile: ce a făcut căpitanul lui Tottenham, după ce l-a văzut pe Radu Drăgușin la finalul meciului cu City
Screenshot 2024-11-24 084821
45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol
Conor McGregor court case
Andrei Rațiu semnează pentru 12.000.000€: spaniolii anunță mutarea! Clubul la care e așteptat
Rayo Vallecano Vs CA Osasuna in Madrid, Spain - 16 Sept 2024
Recomandările redacției
dennis-politic
”Cel mai frumos fotbal din Superligă!” Dennis Politic și-a arătat ”colții”, după Petrolul - Dinamo 0-1

A ajuns cel mai bun din România, dar a răbufnit: ”Mi-a insultat mama, tatăl, sora”. Presa din Kosovo a reacționat prompt
astrit-selmani
Mbappe n-a vrut să meargă la națională, iar la Real Madrid a strălucit pe poziția favorită
Spain - Club Deportivo Leganes vs Real Madrid CF - 24/11/2024 SPAIN, LEGANES, NOVEMBER 24. Kylian Mbappe of Real Madrid
Cât costă o oră de tenis la clubul lui Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu
tennisclubbythelake_1714384575_3356823576576731184_17287151446

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media