vizual DigiSport Dinamo - Rapid
(P) Kopic vs. Șumudică, SuperDerby cu doi "vânători" care așteaptă prada. SuperOfertă pentru Dinamo - Rapid
1060x636(3)
(P) Liverpool defilează în Champions League! Cotele pentru meciul cu Girona
daniel-pancu-marius-sumudica
Exclusiv Pancu l-a auzit pe Șumudică și nu s-a abținut: ”Nu se poate! Nu s-a întâmplat niciodată la echipa asta”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Pune-ți pariurile pentru Preliminariile Mondialului! Mister Ilie Dumitrescu, Grande Craioveanu, Bogdan Stelea și Răducioiu prefațează drumul României spre Qatar 2022!

25.01.2021, 16:30

Peste fix două luni începe campania de calificare la Mondial! Națiunile europene se vor bate să-și câștige locul la Cupa Mondială Qatar 2022, un Mondial atipic, ce se va desfășura în perioada noiembrie-decembrie și care e unul destul de controversat. Pentru noi, grupa României în care le avem adversare pe Germania, Islanda, Macedonia, Armenia și Liechtenstein este cea mai de interes. Iar Superbet.ro a lansat oferta de pariuri speciale de tip antepost la cote mărite! Prinde-le cât mai repede să fii sigur că iei pe biletele tale cele mai bune cote!  

thumbnail_201207_Superbet Ambassadors on Romania's WC 2022 Qualifying Group_ digisport
  • SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1

Ambasadorii Superbet care au în palmares calificări reușite la 3 Campionate Mondiale, meciuri la turneele finale, goluri decisive, parade senzaționale, victorii istorice care ne-au scos în stradă, au discutat despre preliminarii. Tu afli primul ce spun Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea și Florin Răducioiu. Poți rămâne în contact zilnic cu ei, urmărindu-i pe SuperSocial, unde ei plasează bilete de pariuri, bilete pe care le poți copia pe ce mize decizi tu. Instalează-ți aplicația Superbet și intră în tabul Prieteni unde poți cuceri universul SuperSocial! 

Pont: pregătește-te pentru o întâlnire ca între prieteni. Ambasadorii Superbet, legende ale fotbalului românesc au avut chef de vorbă, în semn de respect pentru toți cei care vor trăi superintens campania de calificare la Mondialul din 2022 din Qatar! 

  1. Preliminariile actuale se dispută într-un format special. Două ferestre a câte 3 meciuri în 6 zile, apoi alte două ferestre cu câte două meciuri fiecare, tot cu 3 zile pauză între meciuri. Un ritm infernal ce avantajează Germania. Crezi că ne ajută faptul că nu avem un prim 11 bătut în cuie și Mirel Rădoi a convocat 42 de jucători până acum, dintre care 32 au fost cel puțin o dată titulari? 

ILIE DUMITRESCU: Cred că Mirel Rădoi are deja după 8 meciuri o imagine clară asupra jucătorilor cu care va aborda aceste preliminarii. Are deja conturat un nucleu important de jucători pentru noua campanie. Mai cred foarte mult și că deja știe cam ce sistem va utiliza.   

Despre program… deși e infernal, avem un noroc mai special. Anume că nu foarte mulți jucători care sunt în vederile selecționerului sunt și în cupele europene. Doar Ianis și Stanciu. Ceilalți nu vor juca și în primăvara europeană.  


Foarte mulți dintre jucătorii Germaniei de exemplu vor avea meciuri și în cupele europene. E important să avem un lot numeric valoros. Fiindcă e important să începi bine campania. Nu cred că poți juca două meciuri cu aceeași jucători. Trebuie să fie extrem de inteligent să combine foarte bine formulele de start pentru meciurile cu Macedonia și Germania, pe 25 și 28 martie. Contează enorm să scoatem o victorie cu Macedonia în primul meci. Și să aibă inspirația să ne ridicăm la un nivel bun cu Germania. Psihologic, primele două partide vor fi decisive. Apoi, e clar că meciul cu Armenia trebuie să fie unul de trei puncte pentru noi. Practic, prima săptămână a campaniei spune dacă ne calificăm sau nu. 

BOGDAN STELEA: Ritmul e infernal. Nu ne-ajută faptul că am rulat mulți jucători. Meciurile fiind foarte aproape unul de celălalt. Faci un rezultat slab cu Macedonia, vine și Germania acasă la tine, apoi mergi în Armenia și te poți trezi cu 1 punct, două sau maxim 3 după 3 meciuri. Adică... eliminare. Dacă ar fi fost calupuri de două meciuri ar mai fi fost ceva. Aria noastră de selecție e oricum restrânsă. Să jucăm 3 meciuri în 6 zile. Aici vor avea de câștigat echipele cu arie de selecție mare ce au și campionate puternice. Niciun jucător nu poate juca 3 meciuri în 6 zile. Doar portarii pot. Mijlocașii, atacanții și fundași laterali nu pot susține un așa ritm, mai ales când vorbim despre meciuri cu asemenea încărcătură. Știți că în așa partide, până și X-ul poate trece drept o înfrângere. 

GICĂ CRAIOVEANU: Într-adevăr, e un format atipic, dar având în vedere că nu mai sunt date în calendar pentru preliminarii clasice, asta e cea mai bună soluție. Germania e marea favorită și o avantajează acest ritm, dar vor apărea accidentări și e foarte important să ai un lot lărgit. În cazul Germaniei, s-ar putea să se cunoască atunci când lipsește un Kroos sau un Werner. Noi nu avem un 11 standard și putem avea avantajul că atacăm momentul, trăim clipa și vedem ce iese, indiferent de cine intră atunci pe teren. 

FLORIN RĂDUCIOIU: Fotbalul românesc e la o răscruce. Am impresia că se caută. Ne-am pierdut parcă ceva din identitate. Atingerea obiectivelor cum sunt calificările la turneele finale se realizează nu doar pe fondul unui efort colectiv ci și prin aportul unor jucători decisivi. Până acolo e nevoie de un nucleu pe care da, selecționerul nu l-a închegat. Nu spun că a greșit. Dar sunt categoric atunci când afirm că NU ne ajută faptul că nu avem o formulă clară în ceea ce privește primul 11. Nu avem o echipă reprezentativă care să fi omogenizat relațiile de joc în interiorul unui nucleu de 11 jucători. 

  1. Cine e pentru tine liderul României în viitoarele preliminarii? Dacă nu ai un singur nominalizat, dă-ne jucătorul reprezentativ pentru tine din fiecare compartiment: apărare, mijloc, atac și… poartă! 

ILIE DUMITRESCU: Noi avem în momentul de față suficiente valori care trebuie să prindă încredere în ele și să se exprime în joc la nivelul talentului pe care îl au. Cred că Rădoi va reuși să capaciteze aceste nume la care mă gândesc. Fiindcă da, avem valori individuale. Lideri ar putea fi mai mulți: Stanciu, Dennis Man, Maxim, AlibecIanis și Florinel Coman.  

BOGDAN STELEA: Mi-e foarte greu să identific liderul. Sunt câțiva băieți valoroși care ar fi trebuit să fie deja lideri. Unul era Tătărușanu. Dar când la mai toate meciurile portarul iese în evidență, atunci e o problemă gravă. Stanciu ar fi trebuit să fie un lider. Acum, prea mulți sunt foarte cuminți. Aș vrea să văd altceva de la ei.  

GICĂ CRAIOVEANU: Pentru mine, liderul echipei este Mitriță, fără nicio discuție. E jucătorul român al momentului cu cel mai mare talent. Așteptăm însă să vină din spate un Coman, un Man, îmi place Cicâldău, poate apare cu meciuri în picioare și Mihăilă. Avem cu ce să surprindem pe oricine, dacă lucrurile merg bine. 

FLORIN RĂDUCIOIU: În ceea ce privește liderul/liderii echipei… din afară, din ce văd eu ca evoluții atât pe plan sportiv cât și ca prezență în viața extrasportivă în spațiul mediatic, echipa României nu are un lider. Consider că doar în departamentul defensiv avem un lider, pe Chiricheș. Nu avem un lider în linia mediană, nu avem un lider nici în atac. Singurul care e lider, atunci când e sănătos și poate juca este Chiricheș. 

  1. Islanda pare la final de generație, Macedonia de Nord (primul adversar, pe 25 martie, la București) e și în pregătirile pentru Euro 2020, iar Mkhitaryan are și el deja o vârstă. Iar Liechtenstein e cam “sacul de box” al grupei. Suntem obligați să luăm locul 2, dar ce trebuie să facem diferit față de campania din Liga Națiunilor pentru a-l obține? 

ILIE DUMITRESCU: Eu cred foarte mult în experiența acumulată de jucătorii noștri în tot ceea ce au însemnat ultimele jocuri. Avem o imagine foarte clară asupra Islandei. E o echipă foarte disciplinată ce are și un nivel fizic foarte bun. Cred însă că de data asta, putem să fim peste ei în meciurile directe, la puncte și golaveraj.  

BOGDAN STELEA: Să ne acceptăm condiția. De-abia am ajuns în urna a 2-a valorică. Dar valoric suntem probabil mediu spre jos. Deci mai urna 3, poate chiar 4. Putem face performanță dacă ne vom accepta această condiție și vom lupta să scoatem maxim din fiecare meci. Nu cred că putem visa că putem juca de-o anumită manieră, gen 4-3-3 contra oricui. Trebuie să fim foarte inteligenți și să ne adaptăm la condiții și să speculăm orice. 

Islanda… s-a calificat la Mondial și Euro fiindcă de 15 ani investește masiv în centrele de copii și juniori. Consecințele se văd. Credeți că dintr-o dată s-a întrerupt această politică? Ba din contră. Ei deja au o generație bună și la U21. Sunt un popor pe care nu-l clatină nimic. Se luptă până crapă să nu piardă.  

Oamenii care reușesc să facă rezultate sunt cei care gândesc just și își fac strategii realiste. 

Noi batem câmpii ca presă. Ca suporteri. Ca fotbaliști. Nu mai suntem cine credem că suntem. 

Macedonia de Nord e calificată la Euro. Să te califici la un turneu major e ceva ce reușești atunci când ai un grup bun. Nu stai într-un jucător, fie el și Pandev.  

 

GICĂ CRAIOVEANU: Sunt convins că avem șansă reală pentru a prinde locul 2. Avem lot mai bun decât Islanda sau Macedonia de Nord și cred că vom încheia înaintea lor. Problema și speranța mea e să batem Germania, care nu mai e mașinăria de altădată. O să vedeți. 

FLORIN RĂDUCIOIU: Întrebarea nu e deloc simplă. Încerc să încheg un răspuns coerent și spun că în primul rând trebuie să vorbim mai puțin și să facem mai mult. Selecționerul este cel care stabilește lotul și sistemul de joc. El este cel care răspunde de rezultate. Cred că selecționerul ar trebui să fie mai realist și să gândească un sistem propriu de joc, adaptat și la ce putem juca noi. Poate pentru a fi mai clar, spun că i-aș recomanda să joace mai mult la rezultat. Trebuie să jucăm mai realist, mai simplu și mai eficient, chiar dacă asta ar însemna că vom sacrifica spectacolul. 

Mai am o completare. Nu m-aș preocupa de ce se întâmplă la celelalte echipe. Da, Islanda pare pe final de generație, Macedonia are un nucleu bine sudat. Dar consider și subliniez că trebuie să ne preocupăm de noi. Să jucăm pragmatic și să construim o echipă învingătoare. Trebuie să fim realiști. Cred că spiritul echipei noastre a fost aceasta. 

Și da, ne putem schimba mentalitatea și de a juca să câștigăm orice meci. Generația noastră așa intra în teren. Indiferent de adversar, intram să câștigăm. Și cu Germania. Trebuie să nu ne gândim că tragem la locul 2. Trebuie să jucăm cât mai pragmatic și să căutăm soluții să ne batem pentru locul 1. 

  1. Ați jucat în campanii victorioase. Mister, Grande și Răducioiu ați marcat în drumul spre Mondial iar Stelea a reușit super-intervenții. Care a fost pentru voi cel mai dificil meci din preliminariile de Mondial jucate? 

ILIE DUMITRESCU: Două au fost decisive, cel cu Belgia de la București și cel de la Cardiff. 

BOGDAN STELEA: Meciul cu Irlanda a fost cel mai greu. I-am bătut cu 1-0. Dar pe un teren foarte greu. Îți sărea mingea în gât. În Islanda a fost un alt meci greu. Am bătut 4-0 dar o repriză întâi foarte grea. Ne-am bătut cu greu. Iar meciurile cu Lituania… nici nu mi le mai aduc aminte. În capul nostru aveam doar că trebuie să ne calificăm. Că trebuie să ne luăm punctele. Meciul din deplasare cu Lituania a fost greu. Mi l-am adus aminte. I-am bătut cu 1-0. Aveau un atacant ce juca în Germania. Ne-a călărit de ne-a rupt. Doboș cu Dan au fost atunci cei mai solicitați. 

GICĂ CRAIOVEANU: Cel mai important meci a fost cel cu Belgia, de la București, din 1993. Nu aveam nicio marjă de eroare, Belgia avea o echipă foarte bună, dar noi am câștigat cu 2-1. Cred că meciul acela fost mult mai greu decât cel de la Cardiff. 

FLORIN RĂDUCIOIU: Pentru mine, meciul de referință rămâne partida de la Cardiff. Am jucat în 3 campanii victorioase ale Naționalei, dar acel meci a fost cel mai greu. S-a disputat într-o atmosferă ostilă. Totul a fost intens. Au avut și penalty ratat. A fost foarte greu.  

  1. Ce înseamnă pentru un jucător prezența la Mondial, comparativ cu meciurile pe care le joacă în campionatele de top sau în Liga Campionilor? 

ILIE DUMITRESCU: 

Eu am jucat la 3 Mondiale. E Champions League al echipelor reprezentative. Dar sentimentul de a juca în fazele superioare e diferit. La nivel de echipă de club, doar suporterii susțin echipa. Dar naționala e susținută de toată țara. Când începe meciul, toată țara e alături de tine. Trăiesc momentul la intensitate maximă și îți transmit această energie. Te simți mult mai puternic, mai curajos. 

BOGDAN STELEA: E cu totul altceva. Te lovești de o varietate mult mai mare de culturi sportive. Dacă nu ești atent, nici nu știi ce te-a lovit. Când joci pentru echipa reprezentativă știi că ai o țară întreagă în spate. Joci tu, dar toți joacă de fapt cu tine. Tu ești doar un reprezentant. Sentimentul e la o scară mult mai mare. Nu se compară meciurile de la echipa de club cu partidele în care tu reprezinți o țară. O națiune. 

GICĂ CRAIOVEANU: Pentru mine continuă să fie cel mai important eveniment sportiv din lume și e o onoare și o mândrie pentru orice fotbalist să-și reprezinte țara la un asemenea turneu final. Noi am avut ceva succes la Mondiale, avem istoric în spate. 

FLORIN RĂDUCIOIU: Pentru mine e supremul examen al unui fotbalist. E chintesența unei cariere, mai important decât unele trofee. Să joci la Mondial și să marchezi e un vis al oricărui copil care vrea să ajungă fotbalist. L-am împlinit de 4 ori și mă face mereu fericit. 

  1. Mondialul din Qatar va fi atipic fiindcă se va juca în perioada noiembrie-decembrie 2022. Crezi că e posibil ca programul acesta să lase loc pentru o campioană mondială în premieră? 

ILIE DUMITRESCU: Nu cred că perioada în care se va juca Mondialul din Qatar va schimba datele problemei. Consider că tot cele mai importante echipe care domină fotbalul se bat la titlu. Belgia, Portugalia. La un Mondial te bați nu doar cu echipele din Europa. Vin și Argentina și Brazilia, sud-americanii sunt incomozi. Nu văd surprize majore. Echipele cu palmares rămân favoritele cu șanse reale. Atenție. Va fi ultimul Mondial și pentru Messi și pentru Ronaldo. 

BOGDAN STELEA: Faptul că se joacă în noiembrie-decembrie chiar ajută echipele mari. Teoretic, calitatea campionatului Mondial ar trebui să fie mai ridicată. Jucătorii sunt în plin sezon și vor avea ritmul de joc ridicat. 

GICĂ CRAIOVEANU: Nu cred că programarea în iarnă va lăsa locul unei campioane mondiale în premieră. Dacă la Euro mai pot apărea surprize, la Mondial au câștigat și vor câștiga mereu echipele de top. Favoritele sunt mereu aceleași: Brazilia, Argentina, Germania, Anglia, Franța și cam atât. În funcție de moment, se pot apropia Belgia sau Portugalia, dar tot cei mari vor pune mâna pe trofeu. 

FLORIN RĂDUCIOIU: E foarte dificil să dau un pronostic pentru o campioană mondială în premieră. Trebuie să ținem seama de agilitatea jucătorilor africani, de forța lor pe teren. De-acolo ar putea veni o campioană mondială uluitoare. Sunt fanul unei asemenea “bombe”. Dar realist vorbind, cred că tot echipe europene vor câștiga. Mă gândesc la Franța, Italia, Germania, Portugalia, poate Anglia. Nivelul la care au ajuns campionatele de top din Europa și competițiile intercluburi din Europa e fără precedent și cred că Europa va domina și la Mondiale în anii ce vor veni, indiferent de continentul pe care se joacă turneul final. 

  1. Pronosticul tău pentru primul meci: România vs Macedonia de Nord este… 

ILIE DUMITRESCU: E un meci dificil. Dar cred și am încredere că generația aceasta e la maturitate, chiar dacă e un mix de jucători experimentați și jucători tineri. Va fi un adversar incomod. Cred însă în capacitatea jucătorilor noștri de a se capacita și câștiga. 1&2+ e pariul meu cu Macedonia.  

BOGDAN STELEA: Sper să batem. Avem nevoie să începem bine. Mai ales că jucăm după cu Germania unde nu va spune nimeni nimic dacă pierdem. Dar e imperios necesar să batem în primul meci și apoi să mergem să batem și în Armenia. Prefer 6 puncte cu Macedonia și Armenia decât un X cu Macedonia și victorie cu Germania.

GICĂ CRAIOVEANU: Victorie clară, iar după ce vom face asta, vom continua cu moral preliminariile. La noi e foarte important să începem bine, să nu apară repede discuții și comentarii. Dacă facem asta, continuăm bine. Trebuie să începem cu dreptul și ne va merge bine apoi. 

FLORIN RĂDUCIOIU: Pronosticul meu este X. Chiar am și un scor pe care aș merge: 1-1. 

Deschide cont la Superbet.ro și transformă în câștig pasiunea ta pentru sport! 

#PariemPeBine #ÎmpreunăSuntemSuper #SuperFotbal 

Etichete: advertorial superbet , preliminarii mondial 2022 , pariuri preliminarii wc 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită
Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
dan-sucu-mario-balotelli
Dan Șucu a avut nevoie de doar ZECE minute! Decizia luată în privința lui Mario Balotelli

Volodimir Zelenski a reacționat imediat după marea victorie a lui Oleksandr Usyk: 340.000 de like-uri!
Screenshot 2024-12-22 123217
Nota primită de Radu Drăgușin, după nebunia cu NOUĂ goluri din Tottenham - Liverpool. Ce au scris englezii
Tottenham Hotspur v Liverpool, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 22 Dec 2024
Lovitura carierei: îl vor pe Ianis Hagi!
UK: Rangers v Dundee, Scottish Premiership at Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland on 21 December 2024:
”E disperat”. Scoțienii s-au convins de Ianis Hagi, după meciul lui Rangers cu Dundee FC
Rangers v Dundee, William Hill Premiership, Football, Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, UK - 21 Dec 2024
Recomandările redacției
daniel-pancu-marius-sumudica
Exclusiv Pancu l-a auzit pe Șumudică și nu s-a abținut: ”Nu se poate! Nu s-a întâmplat niciodată la echipa asta”

Fără precedent: Drăgușin, ZERO! După ce Tottenham a încasat 6 goluri, l-au ”mitraliat”: ”Nu se poate descrie cât de slab a fost”
radu-dragusin-ange-postecoglou
Nota lui Andrei Rațiu! A jucat 96 de minute în La Liga, contra celor de la Betis
Real Betis Balompie v Rayo Vallecano - La Liga EA Sports
Marius Șumudică a anunțat TREI transferuri la Rapid! ”Ținta numărul 1” e din SuperLigă + Doi jucători din Serie A
marius-sumudica1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media