(P) Ioana Puiu, o prezență fresh în peisajul social media
21.03.2022, 13:00Mulți își închipuie că este foarte ușor să devii un influencer online cunoscut. De fapt, însă, conturile cu mulți urmăritori se construiesc cu multă muncă, nu doar cu talent și creativitate, fără îndoială importante, dar nu suficiente. Simple fotografii realizate cu telefonul, poze pe care, apoi, le urci needitate într-o platformă populară nu sunt suficiente pentru a primi sute sau mii de like-uri și comentarii de apreciere. Întregul proces creativ este complex, durează și implică multă muncă de cercetare pentru identificarea conceptului postării, urmată de aranjarea recuzitei necesare pentru a putea pune în scenă ideea cât mai aproape de concept, finisarea cadrului și, înainte de publicare, editarea și retușurile finale.
Liga Națiunilor: Croația - Portugalia, luni, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Spania - Elveția, luni, 21:45, DGS 3
Ioana Puiu a reușit să devină rapid o voce apreciată pe Instagram, în principal pentru că și-a pus la punct un stil vizual unic care reflectă foarte bine personalitatea naturală a creatoarei, un stil care a fost caracterizat de mulți urmăritori drept un univers fantastic, al basmelor, ce prinde viață sub formă de imagini și animații creative, îmbinate cu gust din pasiunea pentru audio și video.
Conținutul inventiv și, bineînțeles, original stă la baza ascensiunii Ioanei Puiu, un influencer care reușește să își mențină o prezență fresh în peisajul social media local. Băncile facultății sunt locul unde a luat naștere pasiunea Ioanei pentru foto/video și unde a învățat cum să editeze, să finiseze, să-și dezvăluie și să-și pună la muncă creativitatea într-un mod original, dar, în același timp, extrem de personal.
Ioana ia în brațe fără efort și rolul de învățător, pentru că nu se rezumă să posteze exclusiv fotografii și animații simpatice, ea învățându-și deseori urmăritorii diverse trucuri și lucruri utile legate de editare și Instagram, dezvăluind, fără teamă, o parte din secretele care îi permit să folosească, în principal, telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a pune în scenă o nouă idee, în momentele când se simte inspirată.
Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?
De câte ori sunt întrebată: "Cine este Ioana Puiu?" nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit... să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.
După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor... cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.
Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?
Am cochetat prima dată cu ASUS în urmă cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit... se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).
Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export... timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.
Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.
Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?
Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că, în imaginile mele, se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.
Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.
O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?
Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și, mai ales, într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.
~~~
Trebuie amintit că, la cumpărarea unui laptop nou ASUS Vivobook Pro 14X OLED, se oferă automat acces gratuit, timp de trei luni, la suita Adobe Creative Cloud, cunoscuta colecție software cu peste 20 de programe concepute pentru creatorii de conținut, la care se adaugă și 100 GB de spațiu de stocare în cloud pentru proiectele tale.
În același timp are loc, în paralel, și campania Părerea ta contează care oferă gratuit un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED. Tot ce trebuie să faci este să postezi o recenzie scurtă în urma experienței de utilizare a produsului pe una dintre platformele care participă la această promoție.
Etichete: advertorial asus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Președintele Biden a autorizat utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acțiune...