(P) Fotbaliști, apoi antrenori! Vezi "harta" tehnicienilor din Liga 1
articol scris de Digi Sport23.09.2021, 13:55
Trecerea de la cariera de jucător profesionist la cea de antrenor de succes se dovedește de multe ori un pas greu de făcut, iar imaginile de ansamblu ale fotbalului românesc și mondial ne spun că tradiția și pedigree-ul din trecut nu se respectă în totalitate în prezent. Foștii fundași nu se transformă neapărat în antrenori defensivi, la fel cum marii atacanți nu devin întotdeauna tehnicieni ultra-ofensivi. E cazul și România, iar joi seară avem parte de un Universitatea Craiova - CFR Cluj, live pe Superbet de la ora 21:30, în care se vor înfrunta doi foști fundași dreapta, Laurențiu Reghecampf și Dan Petrescu, cu stiluri diferite.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
"Moștenirea" lui Șumudică, depășită doar de Iordănescu
La trei zile de la momentul în care Dan Petrescu l-a învins pe Reghecampf, 1-0 în campionat, Universitatea Craiova și CFR Cluj joacă și derby-ul 16-imilor de finală ale Cupei României. Dacă golul marcat de Burcă a fost primul în noul mandat al "Bursucului", fostul fundaș dreapta al lui Chelsea s-a ales cu o moștenire ofensivă impresionantă din partea lui Marius Șumudică: sub comanda lui Șumi, un fost atacant, clujenii au marcat de 13 ori în primele opt etape.
Până la venirea lui Edward Iordănescu pe banca tehnică a celor de la FCSB, ardelenii aveau cel mai bun atac din campionat, dar cele șase goluri înscrise de bucureșteni în poarta marii rivale Dinamo au înclinat balanța spre Iordănescu Junior și apetitul său spre fotbalul ofensiv. O mențiune și pentru Liviu Ciobotariu, fostul fundaș al naționalei datorită căruia FC Voluntari a găsit drumul spre gol de 13 ori!
"Regele" are cea mai bună defensivă
Considerat de mulți cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gică Hagi a fost un artist pe teren, unde sclipirile sale au făcut diferența și au dus Generația de Aur spre marile performanțe ale istoriei moderne. Ca antrenor și mentor al Academiei, Hagi a imprimat un stil ofensiv, un 4-3-3 menit să ducă mai departe atracția sa spre spectacol și filosofia legendarului Johan Cruyff, dar lucrurile s-au schimbat în acest sezon. Echipa lui Hagi s-a maturizat, "Regele" a făcut retușurile necesare în apărare, iar Farul s-a ales astfel cu cea mai bună defensivă din campionat: doar patru goluri primite în primele nouă etape, toate venite în doar trei meciuri (0-2 cu Chindia, 0-1 cu CFR Cluj, 1-1 cu FC U Craiova 1948).
Până în etapa a șaptea, când Rapidul nu primise gol și stabilise un nou record în fotbalul românesc, Mihai Iosif ar fi primit premiul pentru maestru al organizării defensive. Însă reduta giuleșteană a cedat cu Universitatea Craiova (1-2), UTA Arad (2-2) și Gaz Metan (1-2)!
Doi portari conduc cele mai slabe defensive
La polul opus, în subsolul clasamentului și lupta pentru evitarea retrogradării, găsim două situații foarte interesante, în care doi foști goalkeeperi, Sorin Colceag și John Ene, au misiunea de a repune pe picioare cele mai slabe apărări din campionat. "Ajutată" de cele șase goluri încasate de la FCSB în Derby, Dinamo a ajuns la 19 goluri primite în prima parte a campionatului (17 în mandatul lui Dario Bonetti, două în cel al lui Sorin Colceag). O "performanță" pe care a mai reușit-o doar Academica Clinceni, mai întâi sub comanda lui Ilie Poenaru (18 goluri primite în primele opt etape), apoi cu John Ene pe bancă în meciul cu FC Argeș, pierdut cu 1-0. Cei doi interimari vor trebui să apeleze, deci, la toate cunoștințele defensive acumulate în carieră pentru a redresa situația!
Etichete: pariuri sportive , superbet
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...