VIDEO Franţa-România 38-11. "Stejarii" au primit 5 eseuri și au reușit unul în primul meci la CM 2015
23.09.2015, 00:21România a pierdut partida de debut de la Cupa Mondială de rugby din 2015, 11-38 în fața Franței, dar s-a ridicat la înălțimea competiției și a jucat în majoritatea timpului de la egal la egal cu vicecampioana lumii.
Premier League: Nottingham - Tottenham, joi, 17:00, DGS 1
Premier League: Liverpool - Leicester, joi, 22:00, DGS 1
A doua partidă din grupă a "Stejarilor" este duminică, împotriva Irlandei, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, de la 18:45.
Pe stadionul Queen Elizabeth Olympic Park, din Londra, în fața a aproximativ 50.000 de spectatori, România a primit primele 3 puncte de la vicecampioana mondială după 8 minute.
În minutul 18, rugbiştii români au pătruns în terenul de ţintă, dar arbitrajul video nu i-a acordat eseu lui Florin Vlaicu. Oficialii au considerat că românul nu a culcat mingea în zona francezilor. Vlaicu s-a revanşat un minut mai târziu şi a adus primele puncte pentru România la această Cupă Mondială dintr-o lovitură de penalitate din 5 metri.
Tot el a trecut pe lângă şansa de a-i aduce pe "Stejari" în avantaj 6 minute mai târziu, când a ratat a doua lovitură de pedeapsă primită de elevii lui Lynn Howells. Echilibrul primei reprize s-a rupt din minutul 30. Paulică Ion a primit cartonaşul galben, România a evoluat 10 minute în inferioritate numerică, timp în care Franţa a reuşit două eseuri. Scorul pauzei a fost 17-6 pentru vicecampioana mondială, după a doua transformare a lui Vlaicu, dintr-o nouă lovitură de penalitate.
În repriza secundă, Franţa a mai legat două eseuri într-un interval de 3 minute şi a obţinut şi punctul bonus ofensiv. A doua încercare a lui Guitoune a fost una controversată, după ce francezul a jucat balonul de jos din două mișcări pentru a-l culca în terenul țintă. Cu mai puţin de 10 minute rămase, Valentin Ursache a reuşit primul eseu pentru naţionala lui Lynn Howells la turneul final. Vlaicu a ratat transformarea pentru cele două puncte suplimentare.
Partida s-a încheiat cu încă un eseu al francezilor, care s-au impus cu 38-11.
După acest meci, România a rămas fără victorie la Cupa Mondială în fața vreunei echipe din Turneul celor 6 Națiuni.
Andrei și Valentin Ursache sunt primii frați din istoria rugby-ului românesc care sunt prezenți la o Cupă Mondială. De altfel, acesta din urmă a reușit și singurul eseu al "Stejarilor" la meciul cu Franța.
"Stejarii" au aliniat cea mai experimentată echipă a României la Cupa Mondială, cu 647 de selecții în total pentru primul 15.
România joacă a doua partidă a grupei, cu Irlanda, în direct pe Digi Sport 2, duminică, de la 18:45.
Bilanțul întâlnirilor Franța - România:
52 de meciuri
42 de victorii pentru Franța
2 egaluri
8 victorii pentru România
24 mai 1990 este data ultimei victorii a României în fața Franței.
LIVE TEXT
Min. 80: Fluier final. Franța - România 38-11.
Min. 79: 38-11 pentru Franța! Kockott transformă fără emoții și "Cocoșii galici" se distanțează la 27 de puncte.
Min. 79: 36-11 pentru Franța! Gael Fickou a reușit un eseu cu ușurință, iar francezii refac diferența de 25 de puncte. Al cilcilea eseu al "Cocoșilor galici".
Min. 75: Vlaicu ratează conversia și rămânem doar cu cele 5 puncte din încercarea lui Ursache.
Min. 74: 31-11 pentru Franța! Eseu pentru România! Vali Ursache culcă mingea în terenul țintă al francezilor, după o schemă bine lucrată la o repunere din tușa dreaptă.
Min. 70: 31-6 pentru Franța! Kockott transformă și francezii conduc la 25 de puncte.
Min. 69: 29-6 pentru Franța! Încă o încercare pentru "Cocoșii galici", de această dată Fofana este cel care a culcat mingea în terenul țintă al României. Punt bonus pentru francezi, care au reușit al patrulea eseu.
Min. 68: 24-6 pentru Franța! Parra transformă fără probleme.
Min. 66: 22-6 pentru Franța! Arbitrul cere arbitraj video la o fază în care francezii au culcat mingea în terenul țintă al României. În cele din urmă, le-a dat câștig de cauză "Cocoșilor galici" și este încercare pentru Franța, reușită de Guitoune.
Min. 59: Joc destul de echilibrat în această repriză secundă.
Min. 58: Schimbare la România: iese Otar Turashvili și intră Andrei Rădoi.
Min. 50: România scapă dintr-un moment greu, după o lovitură de pedeapsă a francezilor în 22-ul nostru. Fercu s-a apărat bine, iar România a câștigat posesia în propriul 22.
Min. 47: Schimbare România: iese Dănuț Dumbravă și intră Csaba Gal.
Min. 41: Începutul reprizei secunde. Selecționerul Franței și-a certat jucătorii la pauză. Deși Franța conduce pe tabelă, dar România stă mai bine din punct de vedere statistic.
Min. 40: Pauză la Londra, acolo unde România este condusă de Franța la 11 puncte diferență după prima repriză. Franța - România 17-6.
Min. 40: Paulică Ion revine pe teren după cele 10 minute petrecute pe margine, în urma cartonașului galben primit înaintea primului eseu al Franței.
Min. 40: 17-6 pentru Franța! Florin Vlaicu aduce 3 puncte în dreptul României, transformând o lovitură de pedeapsă de la circa 30 de metri, după ce Dumbravă a ratat un dropgol.
Min. 37: România urcă frumos pe stânga, prin Apostol și Fercu. Acesta din urmă este placat și scos în margine, iar francezii au tușă din apropierea propriului teren țintă.
Min. 35: 17-3 pentru Franța! Parra transformă din nou și francezii se desprind în doar 5 minute.
Min. 34: 15-3 pentru Franța! "Cocoșii galici" culcă din nou mingea în terenul țintă al României, de această dată prin Nyanga, tot aproape de colțul drept al terenului.
Min. 32: 10-3 pentru Franța! Morgan Parra transformă pentru încă două puncte și Franța de distanțează la 7 puncte.
Min. 30: 8-3 pentru Franța! Eseu pentru francezi, reușit de Guitone, care a culcat balonul în terenul de țintă al României chiar lângă colțul drept al terenului.
Min. 30: Cartonaș galben pentru Paulică Ion, care a prăbușit molul și va sta 10 minute pe margine.
Min. 26: Vlaicu ratează conversia dintr-o lovitură de pedeapsă de la circa 35 de metri, care putea aduce România pentru prima dată în avantaj în fața Franței.
Min. 19: Franța - România 3-3! Florin Vlaicu transformă fără probleme lovitura de pedeapsă din 5 metri, după ce românii au ales să trimită direct la buturi.
Min. 18: România a ratat pentru doar câțiva centimetri primul eseu al meciului! "Stejarii" au pătruns în terenul țintă al Franței, dar nu au reușit să și culce balonul. Lovitură de penalitate pentru România. A fost nevoie și de analiza probei video, care a relevat că românii nu au culcat mingea și Franța a scăpat ca prin urechile acului.
Min. 17: Margine pentru România lângă terenul țintă al francezilor și împingem foarte bine mingea către primul eseu al partidei.
Min. 8: 3-0 pentru Franța! Morgan Parra a transformat fără emoții lovitura de penalitate și aduce primele puncte ale meciului în dreptul Franței.
Min. 7: Lovitură de pedeapsă pentru francezi, după un offside al lui Dumbravă. "Cocoșii galici" aleg să trimită la buturi din 3 metri, în locul unei grămezi din care ar putea forța un eseu.
* Circa 50.000 de spectatori se află pe stadionul Queen Elizabeth Olympic Park, din Londra, la meciul dintre Franța și România.
Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Franța și România, debutul "Stejarilor" la Cupa Monială de rugby 2015.
UPDATE ora 21:58: Cele două echipe au intrat pe teren și se intonează cele două imnuri. Cel al Franței este primul, urmează "Deșteaptă-te, române!".
24 mai 1990 este data ultimei victorii a României în fața Franței.
Bilanțul întâlnirilor Franța - România:
51 de meciuri
41 de victorii pentru Franța
2 egaluri
8 victorii pentru România
"Stejarii" sunt încrezători înaintea debutului la Cupa Mondială de rugby, împotriva Franţei. Meciul se joacă miercuri, de la ora 22:00, şi va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.
Primul XV al României: 1. Mihai Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Dănuţ Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu
Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horaţiu Pungea, 19. Ovidiu Toniţă, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionuţ Botezatu, 23. Csaba Gal
Primul XV al Franţei: Dulin - Guitoune, Fickou, Fofana, Nakaitaci - Tales, Parra - Ouedraogo, Picamoles, Nyanga - Flanquart, Le Roux - Atonio, Szarzewski (căpitan), Debaty
Rezerve: Kayser, Ben Arous, Mas, Maestri, Chouly, Kockott, Michalak, Basta. Selecţioner: Philippe Saint-Andre
Palmaresul Franţei, care a câştigat 41 dintre cele 51 de meciuri directe cu România, nu-i sperie pe elevii galezului Lynn Howells.
"Este un meci foarte important pentru noi, este primul meci la această ediţie a Cupei Mondiale şi este un meci, într-adevăr, foarte greu. Cu siguranţă o să facem un meci mare şi o să fie bine", a declarat dinamovistul Tudorel Bratu.
"Ne dorim să demonstrăm că România are rugby de valoare şi că putem concura în orice moment cu echipe puternice ca cea a Franţei", a completat Mihăiţă Lazăr, care evoluează chiar în Franţa, la Castres.
Olivier Rieg are şi el încredere în băieţii lui Lynn Howells. Preparator fizic al naţionalei României încă din 2011, francezul este convins că "Stejarii" vor reuşi cel mai bun rezultat al lor la Cupa Mondială. Cu excepția ediţiilor din 1995 şi 2011, România a câștigat mereu câte un meci.
"Lucrez de patru ani cu echipa României. Faţă de ultima ediţie a Cupei Mondiale, sunt extrem de optimist, pentru că am făcut un stagiu de pregătire bun, Sper ca pentru prima dată în istoria rugby-ului românesc vom reuşi să obţinem două vitorii", a precizat Rieg.
În acelaşi timp, selectionerul Romaniei, galezul Lynn Howells, si-a avertizat elevii că nu este uşor să joci împotriva Franţei, în faţa a 82.000 de spectatori, dar are mare încredere în elevii săi.
La actualul turneu final s-a consemnat deja o mare surpriză - victoria Japoniei cu Africa de Sud - iar "Stejarii" speră să producă încă una. România are printre adversare trei echipe care joacă în Turneul celor 6 Naţiuni - Franţa, Irlanda şi Italia.
"Cred că avem o oportunitate, jucăm împotriva echipelor din Turneul celor 6 Naţiuni şi dacă evoluăm la potenţialul nostru maxim, cred că orice e posibil", a spus Howells.
Aflat pentru prima oară la o Cupă Mondială din postura de principal, galezul care antreneaza România vede deja o finalistă clară a competiţiei.
"Mi-ar plăcea să pot spune Ţara Galilor, dar nu pot. Din păcate, Ţara Galilor se va lupta pentru ieşirea din grupă. Deşi nu-mi place, trebuie să recunosc că Anglia e favorită, mai ales că joacă acasă", a afirmat Howells.
Etichete: franta , romania , cupa mondiala rugby , live romania franta , romania franta cm 2015
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Premierul Marcel Ciolacu a publicat miercuri seară, într-un videoclip postat pe TikTok, trei...