Doar palmaresul din 1999 încoace aparține clubului lui Becali? Motivarea ÎCCJ în cazul mărcii "Steaua"
19.02.2015, 13:52VIDEO Steaua - Astra 3-0. La finalul partidei din Ghencea, Valeriu Argăseală, președintele roș-albaștrilor a spus că motivarea instanței în ceea ce privește verdictul ÎCCJ a sosit pe adresa clubului și că aceasta va deveni și publică.
Argăseală a susținut mereu că actuala grupare finanțată de către Gigi Becali a pierdut doar sigla și că numele și palmaresul pot fi folosite în continuare. Potrivit motivării instanței, care a fost publicată de către prosport.ro, actuala FCSB (Fotbal Club Steaua București), denumirea care a fost folosită oficial la meciul din semifinalele Cupei Ligii, nu are drept de folosință decât asupra palmaresului echipei din 1999 încoace. Adică din anul în care secţia de fotbal s-a despărţit de CSA, iar societatea a fost preluată pentru prima dată de către Viorel Păunescu.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Dar, acestea nu sunt singurele lucruri pe care le pierd roș-albaștrii.
Iată, concret, care sunt principalele trei chestiuni pe care se bazează motivarea ÎCCJ:
1. A încercat Becali să înregistreze fraudulos marca?
Potrivit judecătorilor, societatea lui Gigi Becali a încercat să înregistreze marca fără acordul celor de la CS Steaua.
"Simpla utilizare a mărcii ulterior înregistrării, chiar fără împiedicarea directă a unui alt competitor de a o utiliza, nu este suficientă pentru reţinerea bunei-credinţe la înregistrare”, se arată în motivare, referitor la buna credinţă de care oamenii lui Gigi Becali susţin că au dat dovadă în 2004. Mai mult, în motivare se mai spune: "De altfel, urmărind aceeaşi logică, reclamantul (n.r. adică CSA Steaua) era mult mai îndreptăţit să-şi folosească propria marcă larg cunoscută pentru toate aceste clase, marca notorie fiind protejată."
2. Palmaresul n-ar fi fost transferat de la CS Steaua la FC Steaua
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au demontat practic și decizia Curții de Apel, care a dat câștig de cauză societății lui Becali în 2013. Concret, magistrații susțin că Instanța de Apel n-a ținut cont de două aspecte importante și anume:
-cooptarea de către societatea lui Becali a unor foști angajați de la fosta secție de fotbal.
- înregistrarea mărcii anterioare (emblema în formă de scut cu acel vultur și cele două steluțe deasupra).
Astfel, s-a ajuns la concluzia greșită, susțin magistrații, că în 1999, la acel protocol semnat, s-ar fi transmis și marca de identificare.
"Instanţa de Apel a înlăturat, în plus, în mod nejustificat de la analiza intenţiei frauduloase la înregistrarea mărcii în cauză două aspecte importante, considerându-le nerelevante, şi anume cooptarea de către intimata pârâtă (n.r. societatea lui Becali) a unor foşti angajaţi ai apelantei şi înregistrarea mărcii anterioare (n.r. emblema în formă de scut cu vulturul şi cele două steluţe deasupra), elemente fără de care a ajuns la concluzia GREŞITĂ că prin protocolul din 1999 încheiat cu Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti s-ar fi transmis marca de identificare legată de activitatea fotbalistică şi care ar fi tocmai cea a cărei anulare se cere în prezenta cauză, în temeiul art.47 lit c) din Legea nr. 84/1998."
Palmaresul Stelei, după 1999 (deţinut de clubul lui Gigi Becali):
- 5 titluri de campioană a României 2000–01, 2004–05, 2005–06, 2012–13, 2013–14 (din totalul de 25)
- 1 Cupă a României: 2010–11 (din totalul de 21)
- 3 Supercupe ale României: 2001, 2006, 2013 (din totalul de 6)
Totodată, conform motivării ICCJ, clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali nu se poate lăuda nici cu marile performanţe europene, tocmai pentru că au fost obţinute înainte de 1999, respectiv Cupa Campionilor Europeni (1986) şi Supercupa Europei (1986).
Etichete: steaua , digisport , palmares steaua , marca steaua , motivarea decizie marca steaua , motivarea iccj steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...