Video Al cincilea stadion bucureștean pe lista pentru Euro! "Dacă Dinamo nu va reuși, vedem cum îl putem rezolva"
12.04.2017, 18:50Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a făcut o precizare importantă în vederea pregătirii celor 4 stadioane necesare pentru ca Bucureștiul să poată organiza meciuri la Campionatul European din 2020, unde se numără printre gazde. Cel mai mare semn de întrebare este legat de arena lui Dinamo, unde lucrările nu pot demara până când nu vor fi rezolvate problemele de proprietate, dar vicepremierul a dezvăluit care e varianta de rezervă.
SuperLiga: 'U' Cluj - Farul, duminică, 16:00, DGS 1
SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1
Fanii lui Dinamo afișează meci de meci mesaje în care își exprimă dorința de a avea un stadion nou în locul celui actual, dar arena din Șoseaua Ștefan cel Mare ar putea să nu mai ajungă să fie modernizată.
Varianta de rezervă anunțată de Sevil Shhaideh este stadionul din Cotroceni, care aparține Băncii Naționale a României și pe care nu a mai jucat nimeni, de când FC Național a intrat în faliment (2009). Baza s-a degradat constant, deși au fost oferte pentru închirierea acesteia. La un moment dat, chiar Gigi Becali a dorit să mute Steaua acolo, sătul de scandalul cu Armata, dar nu a ajuns la un numitor comun cu reprezentanții BNR. Pe stadion s-au mai organizat, între timp, doar meciuri de oină, sportul tradițional românesc, fără a se mai face investiții în infrastructură.
"Proiectul de hotărâre privind Euro 2020 se referă la actualizarea comitetului interministerial cu privire la coordonarea pregătirilor pentru Euro 2020, era coordonat de vicepremier, ministrul Afacerilor Interne, pe cale naturală trebuie să fie și Ministrul Tineretului și Sportului. Din perspectiva ministerului pe care îl reprezint, Euro 2020 reprezintă reabilitarea a 4 stadioane: Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf și Rapid. În momentul ăsta, 3 stadioane au toate documentațiile pregătite, ca să intre în procesul de pregătire, studii de fezabilitate, proiect tehnic și lucrări. Mai avem discuții cu al patrulea stadion, să vedem dacă rezolvăm și aici toate documentele. Vorbim despre stadionul Dinamo", a declarat Sevil Shhaideh, în conferința de presă de miercuri.
"Pentru cele 3, în acest moment - după ce se vor finaliza toate procedurile legate de documentele de proprietate, certificate de urbanism și așa mai departe - noi sperăm ca în cel mult o lună să înceapă partea de pregătire a proiectelor tehnice. În cazul în care clubul Dinamo nu va reuși să îndeplinească toate condițiile necesare documentațiilor pentru pregătirea unei investiții publice - că, până la urmă, vorbim de o investiție publică - se ia în analiză un al patrulea stadion. Avem stadionul de la BNR și vedem cum îl putem rezolva și pe acesta", a mai spus ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, după o întrebare a reporterului Digi24.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
După cum se ştie, la Stadionul Dinamo sunt mai mulţi proprietari, între care şi fostul președinte Nicolae Badea. Iar acesta ar fi de acord cu reconstrucţia stadionului doar dacă va primi în schimb aceleaşi facilităţi. Lucru cu care CNI nu este de acord. Totuşi, Nicolae Badea a afirmat la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Gazeta Sportului, că în niciun caz el nu se opune reconstrucţiei la Dinamo.
Termenul limită anunţat de FRF pentru stadion a fost depăşit și există emoții cu privire posibilitatea abandonării inițiativei în privința stadionului "câinilor". Inițial, societatea lui Nicolae Badea părea de acord să cedeze în faţa insistenţelor venite mai ales de la suporteri şi să nu mai lege acceptul său de primirea aceloraşi facilităţi pe care le are la actuala arenă - lojele, drumul de acces, unele terenuri de antrenament, tribuna oficială etc - ci să primească drept compensaţie exploatarea unor spaţii comerciale la noul stadion.
Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea la stadionul Dinamo se află:
Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2
WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2
WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2
3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2
Guvernul Năstase a decis, prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobarea închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta". Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.
1995 este anul construirii arenei Progresul, din Cotroceni, primul stadion ridicat după Revoluția din 1989.
VIDEO Declarația vicepremierului Sevil Shhaideh
Etichete: stadion dinamo , stadion cotroceni , stadion dinamo renovare , lucrari stadion dinamo , sevil shhaideh , dinamo euro 2020
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Președintele rus Vladimir Putin nu a atins niciunul dintre obiectivele sale strategice în Ucraina...