Cât de bolnavă a ajuns România în ultimii 10 ani. De ce e important să facem măcar 5.000 de paşi pe zi
23.10.2018, 12:00Cifrele alarmante care reflectă sănătatea șubredă a multor români. Şi când te gândeşti că e atât de uşor să fim mai sănătoşi cu ajutorul mişcării!
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Articol susținut de Rexona
România ocupă un loc de podium în UE, dar din nefericire, într-un top negativ. Pentru că ţara noastră este pe poziția a doua în Europa în ceea ce privește sedentarismul. Dacă te numeri printre cei care favorizează această statistică, te invităm să arunci un ochi mai jos, pentru a vedea la ce pericole te expui și hai la mișcare! Dacă faci parte din minoritatea activă, te felicităm și-ți dorim să continui să-i îndemni și pe alții să treacă la acțiune.
Poate că citești acest articol în pauza de masă de la locul de muncă, ori stai lungit pe canapeaua comodă de acasă. Deci e momentul perfect să-ți spunem că 75% dintre români petrec timp stând pe un scaun la locul de muncă și minimum două ore pe canapea, în fața televizorului. Nu ar fi atât de îngrijorător, dacă cei peste 50% dintre români care nu fac niciodată mișcare ar realiza care sunt beneficiile aduse de activitatea fizică.
Aşa ar putea mări procentul de 6% al celor care practică un sport cu regularitate. Şi nici nu este prea complicat. Pentru început, contează şi dacă faci măcar 5000 de paşi pe zi. Da, aşa cum ne-a invitat Simona Halep!
Ne dorim să te știm cât mai sănătos, iar această stare este uşor de obţinut dacă faci un minim efort fizic.
1. Boli cardiovasculare
Burgerii pe care-i mănânci în oraș, la o bere cu amicii, nu sunt cea mai bună decizie. Asta dacă mergi pe principiul „cheat day everyday”.
Burgerii, micii și shaorma arată și miros excelent, te înțelegem. Însă un consum regulat plus sedentarismul de care suferim foarte mulţi conduc la acumularea unui nivel uriaș de colesterol, ce poate favoriza dezvoltarea bolilor de inimă.
Activitatea fizică ajută la scăderea tensiunii, a colesterolului și, implicit, scade riscul dezvoltării unor boli de inimă.
2. Obezitate
Știi deja că un trup armonios nu este compatibil cu un stil de viață care presupune mâncăruri grase și jocuri video. Nu ești singurul căruia îi plac, dar un abdomen striat nu apare peste noapte.
Ştiai că 55% dintre români sunt supraponderali, iar 15% dintre ei suferă chiar de obezitate?
3. Diabet zaharat
Tentațiile sunt la fiecare pas, iar prea multe bombe calorice pot favoriza apariția diabetului, o boală de care suferă 1 din 10 români.
4. Depresie
Un stil de viață activ are un impact puternic atât asupra fizicului, cât și a psihicului. Mișcarea favorizează secreția endorfinelor, numite și hormonul fericirii, responsabile de crearea stării de bine. În loc să te numeri printre cei 7% dintre români afectați de gânduri negre, echipează-te, hai la mișcare și recapătă-ți încrederea în tine! Viaţa este atât de frumoasă!
Pentru a face mișcare, nu ai nevoie de un abonament la sala de fitness. Provocarea pe care ți-o lansează Rexona se numește 5000 de pași pe zi. Dacă până acum preferai să te urci în mașină ca să mergi până la magazinul din colț, ori îți era mai ușor să iei autobuzul până la stația de metrou, amintește-ți de faptul că mai simplu, nu înseamnă neapărat benefic pentru sănătate.
Articol susținut de Rexona
Etichete: simona halep , depresie , obezitate , #5000depasipezi , rexona , 5000 de pași pe zi , campanie pro-mișcare , sedentarism , diabet zaharat
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...