FotoJet
Dan Petrescu l-a descris într-un singur cuvânt pe Dan Șucu
Dan Șucu și Victor Angelescu
Exclusiv A intrat în direct și i-a ”desființat” pe șefii de la Rapid: ”La fel de vinovat ca Niculae! Să dispară!”
Nu! Mircea Lucescu s-a întâlnit cu Dan Șucu, i-a dat răspunsul final și i-a spus pe cine să pună antrenor la Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Ioan Ovidiu Sabău, deranjat de afirmația lui Dan Șucu: ”Nu se poate așa ceva”

articol scris de Digi Sport
25.02.2024, 10:09

Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani), antrenorul celor de la ”U” Cluj, a reacționat, după comunicatul lui Dan Șucu (60 de ani), acționatul majoritar al Rapidului, cu privire la acuzațiile despre ”omenie” ale lui Gigi Becali (65 de ani), finanțatorul FCSB-ului.

Ioan Ovidiu Sabău în timpul unui meci din SuperLiga / Foto: Profimedia
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

În declarația sa din comunicatul dat de către Rapid, Dan Șucu a transmis printre altele: ”Daca aş fi paranoic, m-aş gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenţia, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci?”.

Ioan Ovidiu Sabău, deranjat de ce a transmis Dan Șucu: ”Te face să te simți prost”

Ioan Ovidiu Sabău îl apreciază pe Dan Șucu pentru investițiile pe care le face în fotbalul românesc, însă este de părere că acționarul majoritar al Rapidului ar fi trebuit să fie mai atent cu declarația făcută zilele trecute.

(n.r. despre cum a reacționat Dan Nistor) Cum poți să reacționezi când ți-ai clădit o carieră pe muncă, multe sacrificii și la 35 de ani să auzi așa ceva? Cum ne-am simți fiecare dacă s-ar spune lucruri neadevărate despre noi?

(n.r. – dacă s-a simțit jignit și Ioan Ovidiu Sabău) Sigur că da. Eu am 200% încredere în Nistor. Știu cine e, cum este ca om. Nu se pune problema să ne gândim la așa ceva! Nu întâmplător a ajuns cel mai bun jucător al turului. Cum poți să-ți câștigi altfel încrederea decât prin asemenea evoluții?


Nu se poate așa ceva. Este o declarație care lasă loc de interpretări și care, repet, te face să te simți foarte prost.

Cred că se pricepe, a investit foarte mult în fotbal din ce văd, dar când faci aceste afirmații trebuie să fii foarte atent. Este o chestiune sensibilă pentru că șifonezi imaginea unui om care a fost cel mai bun jucător al turului.

Un om care și-a câștigat respectul și aprecierea oamenilor care se uită la fotbal, prin implicare totală și realizări personale.

Trebuie să fim atenți când facem astfel de declarații. O pun pe seama lipsei de experiență, a neatenției. Totuși, este un om echilibrat. Personal, cred ca nu ar fi trebuit să facă o asemenea declarație, care poate fi interpretată greșit”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, pentru ProSport

Dan Șucu: ”Comentariul despre 'omenie' nu poate fi ignorat”

La finalul partidei ”U” Cluj - FCSB, scor 0-0, Gigi Becali a intrat în direct la Digi Sport.

Patronul FCSB-ului a fost întrebat în legătură cu lupta la titlu, deoarece distanța dintre clubul său și Rapid a rămas de șapte puncte. Gigi Becali a spus despre Hermannstadt că ar fi făcut o ”omenie” pentru a-i ajuta pe giuleșteni în cursa pentru titlu.

La trei zile distanță, Dan Șucu a reacționat și el și a emis un comunicat oficial, postat pe contul de Facebook al Rapidului.

Dan Șucu a respins în totalitate afirmațiile făcute de Gigi Becali și a afirmat că Rapid este un club care nu va participa niciodată la astfel de înțelegeri de mimare a competiției.

“Stimați rapidiști,

Nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat. La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.

Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse.
De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune. Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l disprețuim.

Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi.

Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa. Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?

Firmele mari care își promovau produsele și serviciile prin intermediul fotbalului și-au retras bugetele. Lipsa banilor a dus la falimente și la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite așa, ca într-un cerc vicios, hoția a dus la lipsa de audiență, lipsa de audiență mai departe, la dispariția banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calității fotbalului românesc.

”Omenia” este principalul inamic al fotbalului

Așa-zisă “omenie” este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toți avem obligația de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoții își vor schimba peste noapte caracterul. Si mai știu, ca și dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei “hoțul strigă hoții”.

Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”? De asemenea, daca aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns. Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competițional cu Play-Off și Play-Out, dar și cu înjumătățirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiții sportive corecte și de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc. Optimist, dar vigilent! În încheiere, îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră, în a le ura băieților noștri multă baftă la Iași!

Să dea Dumnezeu să se întoarcă și din capitala Moldovei victorioși, așa cum au făcut-o din capitala Ardealului!”, este postarea de pe Facebook a Rapidului, semnată la final de Dan Șucu.

Etichete: ioan ovidiu sabau , dan nistor , dan sucu , dan sucu rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
liga 2
Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza
amp
E gata! Tottenham a spus ”DA” și fundașul central va pleca la vară
London, England, 2nd April 2024. Ange Postecoglou, Manager of Tottenham Hotspur talks to TNT Sports during the Premier L
”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)
Recomandările redacției
Nu! Mircea Lucescu s-a întâlnit cu Dan Șucu, i-a dat răspunsul final și i-a spus pe cine să pună antrenor la Rapid

Echipa etapei a 9-a din play-off/play-out: Tony da Silva, antrenorul rundei
”Mă retrag într-o peșteră”. Cine este, de fapt, cel care îl ”desființează” pe Istvan Kovacs cu fiecare ocazie
Screenshot 2024-05-14 103800
Englezii au spus ce se va întâmpla cu Radu Drăgușin la vară: ”O prostie incredibilă! Nu se poate”
dragusin
Citește și
Exclusiv Răsturnare de situație la Rapid. Lucescu nu a ieșit din cărți! Ce călătorie a făcut Șucu alături de Il Luce
lucescu
Dan Nistor a reacționat, după ce Dinamo a ajuns la baraj: ”Și noi dacă pierdeam cu ei eram acuzaţi că am fost blatişti”
Screenshot 2024-03-15 200615
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Nicolae Dică, varianta principală pentru a-i lua locul lui Gică Hagi la Farul Constanța, dacă ”Regele” acceptă oferta!
Nicolae Dică, varianta principală pentru a-i lua locul lui Gică Hagi la Farul Constanța, dacă ”Regele” acceptă oferta!
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate
Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
Chipciu și Nistor, OUT? Sabău ar fi anunțat conducerea lui U Cluj
FOTBAL: FC UNIVERSITATEA CLUJ - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (04.05.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”