ilie
Exclusiv Ilie Dumitrescu n-a uitat! L-a certat pe Neil Lennon, dat afară de la Rapid după doar șase meciuri
WhatsApp Image 2024-09-09 at 15.14.55
Fiul lui Zeljko Kopic s-a transferat în SuperLiga! Cu ce echipă a semnat
Screenshot 2024-09-11 at 17.02.37
Exclusiv A semnat și s-a schimbat liderul salariilor din SuperLigă: 75.000 de euro pe lună! Primii trei sunt de la același club
Digi Sport 1 Live
Acum
Rapid Rapid
1 - 1
Dinamo Dinamo
Du 18.08.2024 21:30

Rapid - Dinamo 1-1! Derby-ul din Giulești, decis de două penalty-uri! Elevii lui Neil Lennon rămân fără victorie

18.08.2024, 23:30

  • Handbal: Dinamo - Fredericia, joi, 19:45, DGS 2

  • Liga 2: FCU Craiova - Unirea Ungheni, joi, 20:00, DGS 1

Derby-ul Rapid - Dinamo s-a terminat la egalitate, scor 1-1. 

  • Meciul din Giulești a putut fi urmărit pe Digi Sport 1, dar și pe site-ul digisport.ro, cât și în aplicația Digi Sport, de abonații Digi România.

Rapid - Dinamo 1-1

După o repriză fără prea multe faze de poartă, cea de-a doua parte a început cu un penalty obținut de Luka Gojkovic. În minutul 50, cel poreclit ”Xavi al Serbiei” a fost faultat în careu de Kennedy Boateng, iar Claudiu Petrila a transformat lovitura de la 11 metri două minute mai târziu. 

Dinamo a început asaltul pentru egalare, iar Astrit Selmani a obținut și el un penalty în minutul 77. Același Selmani a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă și a ajuns la 4 goluri în acest sezon de Liga 1.  

Scor final 1-1, iar Rapid rămâne fără victorie în această stagiune. De cealaltă parte, ”Câinii” urcă temporar pe podium.

Screenshot 2024-08-18 234001
Clasament Liga 1 / Captură Digi Sport

VIDEO cu rezumatul partidei 


Rapid încă nu a reușit să obțină nicio victorie în noul sezon al SuperLigii, dar speră să ”spargă gheața” la derby-ul cu Dinamo.

De partea cealaltă, cei de la Dinamo au un moral mult mai bun. Elevii lui Zeljko Kopic au înregistrat până acum două victorii, două remize și o înfrângere în actuala stagiune.

Înaintea confruntării directe din etapa a 6-a a SuperLigii, Rapid se află pe locul 15, cu doar 4 puncte, în timp ce Dinamo se află pe locul cinci, cu opt puncte.

Rapid și Dinamo s-au întâlnit de 115 ori până în prezent în campionat.

Rapid s-a impus de 40 de ori în fața lui Dinamo, 25 de confruntări s-au încheiat la egalitate, în timp ce ”Câinii Roșii” s-au impus de 50 de ori.

De obicei, meciurile dintre cele două formații sunt spectaculoase, cu o medie de 3,1 goluri per joc.

Iulian Călin, arbitrul derby-ului Rapid - Dinamo

Iulian Călin (37 de ani) este arbitrul delegat la centrul partidei dintre Rapid și Dinamo, din cadrul etapei a 6-a a SuperLigii.

Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții Mihai Marica și Florin Neacșu.

Arbitru de rezervă la acet joc va fi Iulian Dima.

În camera VAR se vor afla Cătălin Popa și Adrian Popescu.

Obervator de arbitri la acest joc va fi Cristian Nica.

Ce a spus Neil Lennon, înaintea meciului cu Dinamo

Cred că este de înțeles faptul că fanii nu sunt satisfăcuți de rezultatele de până acum. Am luptat foarte mult pentru a obține o victorie, însă nu am reușit. Tot ceea ce simt fanii, eu simt înzecit.

În cariera mea am câștigat 24 de trofee majore. Știu să câștig, doar că la momentul actual e nevoie de puțin timp pentru a schimba cultura, profesionalismul. Înțeleg complet frustrarea fanilor, iar eu simt o presiune autoimpusă care e mai mare decât presiunea de la oricine altcineva. Mesajul meu pentru fani? Și noi ne dorim la fel de mult ca voi.

Da, vor fi modificări în primul 11, dar nu multe. Sunt mulțumit de modul în care a arătat echipa și de modul în care a controlat jocul. Din punct de vedere defensiv am arătat foarte bine. La meciul trecut, golul adversarilor a venit dintr-o fază fixă.

Am ratat și câteva ocazii importante spre final. Dacă am fi marcat, nu am mai fi avut acum toate aceste discuții legate de faptul că echipa nu câștigă. Trebuie să mergem mai departe și să continuăm să credem. Sunt convins că rezultatele vor veni”, a spus Neil Lennon, la conferința de presă.

Zeljko Kopic: ”Dennis (n.r. – Politic) era în formă bună, sunt supărat”

Dinamo are probleme de lot, chiar înainte de meciul cu Rapid. Căpitanul Dennis Politic este accidentat, iar Zeljko Kopic a dezvăluit că acest lucru îl supără. 

În absența atacantului lateral, cel care va purta banderola de căpitan va fi francezul Eddy Gnahore. 

”Dennis (n.r. – Politic) era în formă bună, sunt supărat. E important pentru noi, era aproape de cea mai bună formă a sa. Dar vom accepta situația și vom încerca să prevenim, să nu mai pățim asta pe viitor, să-l protejăm. Prima estimare este de trei săptămâni (n.r. pentru Politic și Petru Neagu). Vom da totul pentru a îi recupera cât mai rapid. Hakim este apt. A participat la ultimele două antrenamente. Cred în el, în mentalitatea și atitudinea lui. Va fi pregătit pentru jocul de mâine”, a spus Kopic.

Captură de ecran 2024-07-22 005522
Dennis Politic / Foto: Sport Pictures

Eddy Gnahore: ”Cred că voi fi căpitan, ținând cont că Dennis absentează”

La conferința de presă premergătoare partidei din Giulești, Eddy Gnahore a dezvăluit că el va fi liderul din teren al ”alb-roșilor”. 

”Cred că voi fi căpitan, ținând cont că Dennis absentează. Este un sentiment special, fiind un derby al orașului. Trebuie să fim concentrați, însă îl vom trata ca pe oricare alt joc și vom încerca să obținem cele trei puncte.

I-am analizat pe cei de la Rapid, știm că sunt într-o situație dificilă, însă asta nu contează. Motivația va fi diferită. Vor fi 90 minute de luptă, iar la finalul lor, echipa mai bună va obține toate cele trei puncte.

Este un joc în deplasare, știu că sentimentul va fi diferit, însă vom fi pregătiți. Am lucrat la nivel mental. Ca fotbalist, trebuie să știi să gestionezi presiunea unei astfel de partide, să poți performa în fața fanilor rivali. Înțelegem situația, știm că astfel de partide sunt ca niște finale. Vom da totul pe teren”, a spus Eddy Gnahore.

Mesajul lui Cătălin Cîrjan pentru Rapid: ”Nu m-au apreciat la valoarea mea”

Cătălin Cîrjan (21 de ani) a prefațat duelul cu Rapid, din cadrul etapei a șasea a SuperLigii. Jucătorul ofensiv al ”câinilor roșii” își dorește ca Dinamo să se impună pe Giulești. 

Cîrjan nu a uitat de perioada petrecută alături de ”alb-vișinii” și i-a ”taxat” pe giuleșteni, înainte de confruntarea de duminică.

Am fost și în tabăra cealaltă, dar nu am jucat în niciun derby. Pentru mine acesta va fi primul derby. Sunt pregătit sută la sută și sper să luăm cele trei puncte.

Ne pregătim ca la fiecare meci, vrem să dăm tot ce avem mai bun și cu siguranță va fi altceva acest joc, pentru că este un derby.

Toate derby-urile sunt trăite la intensitate maximă. Va fi o atmosferă incendiară, dar suntem pregătiți. Denis Politic este un jucător foarte important, este căpitanul nostru, ne va lipsi, dar avem jucători de calitate, avem o echipă foarte bună și sunt sigur că oricine va intra, va face față și va juca bine.

Nu e o dorință mai mare decât la celelalte meciuri. La fiecare meci îmi doresc să marchez. Toată lumea zice că îmi doresc mai mult cu Rapid, că aș avea ceva de demonstrat.

După părerea mea, nu am nimic de demonstrat. Eu știu ce jucător sunt. Așa a fost să fie atunci. Ei nu m-au apreciat la valoarea mea și nu am jucat acolo. Am venit la Dinamo, îmi trăiesc visul și mă bucur de fotbal.

S-au schimbat foarte multe lucruri la Rapid. S-a schimbat și antrenorul, s-au schimbat și mulți jucători. Au o echipă bună, sunt jucători foarte buni, nu e un singur jucător care să facă diferența”, a declarat Cătălin Cîrjan, potrivit sport.ro.

  • 350.000 de euro este cota de piață a lui Cătălin Cîrjan, potrivit Transfermarkt.
  • În 5 partide disputate pentru Dinamo în acest sezon, Cătălin Cîrjan a marcat două goluri.
  • 19 meciuri a jucat Cătălin Cîrjan pentru Rapid în sezonul trecut, în toate competițiile.

Dennis Politic, despre derby-ul Rapid - Dinamo: ”Mă aștept să luăm cele 3 puncte”

Nu știu exact cât voi mai fi departe de gazon, depinde de cum evoluează recuperarea mea. Câteva săptămâni sigur va mai dura. Eu sper să fie cât mai curând posibil.

Suntem într-un moment foarte bun, iar ei (n.r. rapidiștii) nu trec prin cea mai bună perioadă. Moral, stăm mai bine decât ei. Chiar mă aștept să luăm cele 3 puncte.

Noi, dacă ne facem treaba și respectăm planul de joc impus de 'Mister' (n.r. Zeljko Kopic), vom obține maximum de la acest derby. Așa trebuie să gândim mereu.

Eu cred că Astrit Selmani va marca și mi-aș dori foarte mult ca și Cătălin Cîrjan să fie pe lista marcatorilor”, a declarat Dennis Politic.

Daniel Pancu: "Rapid este favorită în derby, ținând cont de absențele lui Dinamo"

Daniel Pancu a împlinit vârsta de 47 de ani, sâmbătă, 17 august. Fostul fotbalist, care a scris istorie în tricoul Rapidului, a prefațat derby-ul pe care giuleștenii îl vor disputa pe teren propriu, împotriva rivalei Dinamo, într-un interviu pentru iamsport.

Actualul selecționer al naționalei U21 o vede pe Rapid favorită în derby-ul cu Dinamo, din cauza absențelor cu care se confruntă "câinii roșii".

"Întotdeauna starea de spirit contează foarte mult, în general în fotbal, dar în derby contează și mai mult. Dinamo pare că are niște absențe și nu are un lot atât de puternic, lucru care va conta până la finalul sezonului.

Părerea mea, în condițiile astea, Rapid pleacă favorită, ținând cont de absențele celor de la Dinamo.", a transmis Pancu.

Întrebat de evoluțiile slabe pe care le-a a avut Rapidul în primele etape, Daniel Pancu este de părere că Neil Lennon (53 de ani), antrenorul giuleștenilor, mai are nevoie de timp pentru a se acomoda cu fotbalul din România.

Nu are un start foarte bun, așteptările erau mult mai mari, dar sunt și multe cauze obiective. Antrenorul are nevoie de timp pentru a se adapta la fotbalul românesc, au avut și ei situații la limită în care puteau să marcheze și să câștige cele 3 puncte.

E presiune mare, întotdeauna la Rapid este presiune, și dacă lucrurile merg bine tot presiune e.

Au nevoie să se deblocheze, au nevoie de un rezultat pozitiv mâine seară (n.r. duminică) și încă o dată spun, cred că pornește cu o șansă în plus", a mai spus Daniel Pancu.

  • Daniel Pancu a marcat 37 de goluri în 153 de partide pentru Rapid București.
  • Daniel Pancu s-a retras din activitate în 2018.
  • Daniel Pancu a câștigat un campionat cu Rapid (1999) și trei Cupe ale României (1998, 2002, 2006).
  • Ca antrenor, Daniel Pancu a promovat Rapidul din Liga a 3-a în Liga a 2-a, în 2019

Clasamentul SuperLigii

clasamentul-superligii
Clasamentul SuperLigii / Foto: Captură Digi Sport
Rapid Rapid
Dinamo Dinamo
  • 90+8 final
    Final meci
  • 90+7 s
    Schimbare Dinamo

    Răzvan Patriche intră în locul lui Ahmed Bani! 

  • 90+4 oc
    Ocazie Dinamo

    Ahmed Bani șutează din colțul careului, dar balonul lovește doar plasa laterală a porții! 

  • 89 s
    Schimbare Dinamo

    Cătălin Cîrjan este înlocuit de Cristian Licsandru! 

  • 88 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Astrit Selmani este avertizat! 

  • 86 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Andrei Borza este avertizat! 

  • 82 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Cătălin Cîrjan este avertizat! 

  • 77 gp
    Gol din penalty Dinamo

    Astrit Selmani marchează din penalty și egalaează! 

  • 76 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Cristian Ignat este avertizat! 

  • 75 s
    Schimbare Rapid

    Jambor este înlocuit de Borisav Burmaz! 

  • 75 s
    Schimbare Rapid

    Mendes este înlocuit de Răzvan Oaidă! 

  • 75 p
    Penalty

    Ignat îl trage de tricou în careu pe Selmani, iar centralul acordă penalty! 

  • 74 oc
    Ocazie Rapid

    Claudiu Petrila reușește o cursă superbă, șutează din careu, însă Adnan Golubovic parează! 

  • 67 s
    Schimbare Dinamo

    Georgi Milanov este înlocuit de Adrian Caragea! 

  • 67 s
    Schimbare Dinamo

    Cristian Costin intră în locul lui Maxime Sivis! 

  • 65 oc
    Ocazie Dinamo

    Ahmed Bani șutează din careu, dar balonul este prins de Siegrist! 

  • 59 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Ahmed Bani este avertizat! 

  • 59 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Maxime Sivis este avertizat! 

  • 57 oc
    Ocazie Dinamo

    Selmani recuperează, intră în careu, dar șutul său este parat de Benjamin Siegrist! 

  • 53 gp
    Gol din penalty Rapid

    Claudiu Petrila transformă fără probleme lovitura de la 11 metri! 

  • 49 p
    Penalty

    Boateng îl faultează în careu pe Gojkovic, iar Iulian Călin acordă penalty! 

  • 46 s
    Schimbare Rapid

    Rareș Pop intră în locul lui Jayson Papeau! 

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+3 fr1
    Final repriza 1
  • 44 oc
    Ocazie Dinamo

    Gojkovic intră în careu, șutează, dar balonul lovește bara porții lui Adnan Golubovic! 

  • 42 oc
    Ocazie Dinamo

    Sivis centrează în fața porții, dar Braun respinge în corner! 

  • 33 oc
    Ocazie Rapid

    Claudiu Petrila driblează trei dinamoviști, șutează, dar balonul trece pe lângă poartă!

  • 14 oc
    Ocazie Dinamo

    Hakim Abdallah recuperează, mingea ajunge la Astrit Selmani, dar șutul atacantului este prins de Benjamin Siegrist. 

  • 2 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Diogo Mendes este avertizat! 

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Iulian Călin
Iulian Călin
Mihai Marica
Florin Neacșu
teren fotbal
B. Siegrist
C. Braun
A. Pascanu
C. Ignat
J. Papeau
M. Kait
D. Mendes
S. Borza
L. Gojkovic
T. Jambor
C. Petrila
M. Aioani
C. Sapunaru
F. Blazek
C. Manea
R. Oaida
B. Burmaz
F. Hasani
R. Pop
C. Micovschi
O. El Sawy
P. Iacob
Rapid Neil Lennon
A. Golubovic
M. Sivis
Kennedy Boateng
J. Homawoo
R. Oprut
G. Milanov
E. Gnahore
C. Cirjan
A. Bani
A. Seljmani
H. Abdallah
A. Rosca
A. Stoian
R. Pascalau
C. Licsandru
A. Bordusanu
R. Patriche Nichita
A. Caragea
A. Irimia
R. Rotund
A. Florescu
C. Costin
Zeljko Kopic Dinamo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media