Mihai Rotaru acuză FRF! Câţi bani pot pierde echipele mari dacă nu se califică în Europa
articol scris de Digi Sport27.04.2023, 10:18
Patronul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru (50 de ani), a acuzat una dintre regulile impuse de FRF, adică baraj pentru accederea în Conference League între ocupanta locului 3 din play-off şi câştigătoarea barajului dintre locul 1 şi 2 din play-out.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Rotaru este nemulţumit că există baraj pentru calificarea în cupele europene cu echipa din play-out
Mihai Rotaru consideră că barajul diminuează şansele echipelor mari de a juca în cupele europene. Sumele venite de la UEFA pentru aceste calificări pot acoperi o parte importantă din bugetele echipelor de top din SuperLiga, mai spune patronul grupării din Bănie.
"Mi se pare o prostie barajul pentru locul de Europa. Suntem trei echipe cu peste 10 milioane de euro, cu aport privat. Vine Rapidul cu 8 milioane din spate. O echipă își va juca soarta campionatului într-o singură manșă. Nu poți să joci soarta echiepi la black jack. Toate echipele dau jucători la națională.
Nu este necesar să lași o echipă să joace meci de baraj, ca la cazinou. Plătim mult prea mult pentru acest meci de baraj. Anul trecut era altceva. Într-un meci riști să iei un 'roșu', te trezești în 10 oameni, plus un an în care ai investit, pierzi în fața echipei din play-out”, a spus Mihai Rotaru, la Fotbal Club.
Concret, Mihai Rotaru se referă la un premiu de aproape 3 milioane de euro care se încasează pentru calificarea în grupele Conference League. Împreună cu banii din drepturile TV şi bilete, aceşti bani acoperă cam jumătate din bugetul unei echipe de top de la noi.
În cazul necalificării, singura soluţie rămâne vânzarea de jucători, iar Universitatea Craiova, la fel ca şi cealaltă pretendentă la banii de la UEFA, FCSB, a vândut mai mulţi jucători în ultimele sezoane pentru a putea acoperi bugetul clubului.
Momentan, Universitatea Craiova este pe locul 4, la două puncte de FCSB, care este pe locul 3, ce duce la barajul pentru Conference League cu echipa ce va caştiga barajul din play-out. CFR Cluj a pierdut semifinala cu Sepsi, scor 0-3, și nu va juca pentru trofeu. Dacă ar fi luat CFR Cluj Cupa României, ocupanta locului 4 din play-off ar fi fost cea care susțien barajul.
Rotaru s-ar putea lupta cu echipa lui Mititelu pentru banii UEFA
Dacă Universitatea Craiova va ocupa locul 3 la finalul sezonului, ar putea juca barajul pentru accederea în Conference League cu rivala U Craiova 1948, patronată de Adrian Mititelu, care ocupă prima poziţie din play-out.
De exemplu, pentru rivala FCSB, banii din Conference League au reprezentat o sursă importantă de venit. FCSB a încasat sezonul trecut 2,94 milioane de euro pentru calificare în grupe şi 330.000 de euro pentru cele două egaluri reuşite.
CFR Cluj a încasat şi mai mult, aproape 4,5 milioane de euro, după ce a ocupat locul doi în grupele Conference League și s-a calificat în faza următoare unde a fost eliminată de Lazio.
Bonusurile acordate în Conference League:
- calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
- victorie în grupe: 0,5 milioane de euro
- egalul în grupe: 0,166 milioane de euro
- primul loc în grupă: 0,65 milioane de euro
- locul 2 în grupă: 0,3 milioane de euro
- calificare din grupe: 0,3 milioane de euro
- calificare în „optimi”: 0,6 milioane de euro
- calificare în „sferturi”: 1 milion de euro
- calificare în semifinale: 2 milioane de euro
- calificare în finală: 3 milioane de euro
- campioana: 2 milioane de euro
Etichete: universitatea craiova , adrian mititelu , mihai rotaru , fcsb , conference league
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...