Video Exclusiv Eugen Neagoe, supus unei noi proceduri medicale! Reportaj Digi Sport de la fața locului
20.08.2019, 16:08Eugen Neagoe a suferit o nouă intervenţie chirurgicală după problemele cardiace care au apărut la meciul lui Dinamo cu Universitatea Craiova. Antrenorul a fost transportat de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău pe bancă. Medicii au constatat că suferă de o tahicardie ventriculară şi i-au implantat lui Eugen Neagoe un defibrilator minuscul în apropierea claviculei. Aparatul transmite șocuri electrice către inimă atunci când apar tulburări de ritm cardiac.
Handbal, CE 2024: Serbia - România, marți, 19:00, DGS 1
Cupa României: Afumați - Rapid, marți, 20:45, DGS 1
Tehnicianul a continuat tratamentele, iar în această seară a fost supus unei ablaţii , o procedură care vindecă în majoritatea cazurilor aritmiile şi a devenit terapia de primă intenţie în majoritatea tulburărilor de ritm.
Eugen Neagoe a trecut cu bine peste intervenţia care a durat 5 ore la o clinică privată din Bucureşti. Echipa medicală a fost condusă de un doctor grec care i-a făcut aceeaşi intervenţie şi lui Marian Drăgulescu.
Înaintea intervenției, Eugen Neagoe a fost vizitat de o echipă Digi Sport.
"Nu am nicio emoție. Dimpotrivă, sunt încrezător. Vreau să fac această intervenție pentru că este una importantă. Am vorbit cu el, George (n.r. - Țucudean) m-a sunat înainte de meciul lor din Scoția și chiar m-a încurajat. Vă dați seama că urmăresc și mă uit la toate jocurile care sunt televizate. Nu pot să stau departe de fotbal. Dacă vă referiți la Dinamo, nu este în regulă ce se întâmplă, suntem în 2019. Nu e normal ca suporterii să oprească autocarul, să spargă geamuri. Unde suntem, în junglă?", a spus Eugen Neagoe în exclusivitate la Digi Sport.
"A fost foarte norocos. A făcut stop cardiac și a supraviețuit. Asta datorită medicilor de pe ambulanță care au urmat întocmai protocolul unui pacient în acea stare", a spus și Dimitrios Lysitsas, medic cardiolog.
"Intervenția de astăzi (n.r. - ieri), mai întâi facem un studiu, nu intrăm până în inimă, în cavitatea inimii în ventricolul stâng. Căutăm circuitul electric care este stricat. După ce îl găsim, încercăm să îl ardem. Domnul Neagoe. Sportivii de performanță sunt mult mai dispuși să facă aceste boli", a completat Oren Iancovici, medic cardiolog.
Declarațiile complete le puteți găsi în video-ul de mai jos.
Care sunt avantajele ablaţiei
Conform celor de la medicină intervenţională, după ablaţie, la majoritatea pacienţilor se diminuează sau se întrerupe tratamentul antiaritmic. Ritmul inimii ,,se normalizează”, adică tulburările de ritm anterioare sunt eliminate, pacientul nu mai are simptomele anterioare şi scade inclusiv riscul de accident vascular cerebral ischemic.Riscurile ablaţiei sunt minime. La mai puţin de 5% din pacienţii supuşi acestor proceduri pot apărea complicaţii.
se realizează cu anestezie locală și doar în unele cazuri e nevoie de anestezie generală;
disconfortul și riscurile sunt minime;
durerea postoperatorie este minimă;
majoritatea pacienților pot merge acasă în ziua intervenției sau în ziua următoare;
în funcție de tipul de aritmie, după ablație se produce fie vindecare totală (după procedură pacientul nu va mai lua medicamente pentru a controla aritmia), fie simplificarea tratamentului.
Etichete: marian dragulescu , eugen neagoe , neagoe dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, ar fi implicat într-o schemă...