Galerie Foto Moldova - România 0-5. Demonstrație de forță a "tricolorilor", care au marcat din toate pozițiile
articol scris de Digi Sport20.11.2022, 22:20
În ziua în care a început Cupa Mondială, România a încheiat anul 2022 cu o victorie la pas, 5-0 în amicalul cu Republica Moldova, disputat la Chișinău.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Moldova - România 0-5. Toți marcatorii au fost diferiți
Elevii lui Edi Iordănescu, care veneau după acel 1-2 cu Slovenia, au arătat, într-adevăr, o altă față, într-o formulă de start cu Târnovanu, Opruț, Moruțan, sau Tudor Băluță.
"Tricolorii" au deschis scorul după numai 9 minute de joc, prin Moruțan, care a înscris cu un șut la vinclu. Moldovenii au cerut penalty la un duel dintre Rață și Cicâldău, neacordat, iar apoi a urmat bara spectaculoasă a lui Drăguș, din minutul 21.
Același Drăguș a reușit să înscrie, în cele din urmă, în minutul 40, după o acțiune frumoasă pe cont propriu. În prima repriză, moldovenii au avut o singură fază mai legată, la lovitura de cap a lui Damașcan, dar trimisă cam slab și reținută de portar.
Moldova - România 0-5. În 2022, "tricolorii" au 3 victorii, 6 eșecuri și două remize
După o oră de joc, echipa lui Edi Iordănescu a marcat din nou. A reușit-o Cicâldău, dintr-o lovitură liberă superbă. A existat însă și o premieră: Daniel Paraschiv a marcat din penalty la debutul său la națională, la a doua atingere de balon.
După ocazia mare a lui Drăgușin, a urmat ultimul gol al meciului, reușit de Rus, în minutul 88. Astfel, tricolorii încheie anul 2022 cu trei victorii, șase înfrângeri și două remize.
LIVE TEXT Moldova - România 0-5. Ultimul meci al "tricolorilor" din 2022
Min. 88: Gol România. După un corner, Rus, devenit căpitan după ieșirea lui Burcă, preia în careu, punne latul și înscrie din apropiere.
Min. 87: Ocazie România. După o centrare în fața porții, Drăgușin reia cu capul, de lângă Armaș, dar portarul scoate de langa bară.
Min. 77: A șasea schimbare făcută de Iordănescu: Nicolae Păun intră în locul lui Cicâldău.
Min 71: Gol România. Paraschiv transformă penalty-ul, la debutul său sub tricolor.
Min. 70: Penalty pentru România, după ce Daniel Paraschiv cade în duel cu Armaș.
Min. 69: Alte trei schimbări în naționala României: Drăgușin intră în locul lui Burcă, Paraschiv îl înlocuiește pe Pușcaș, iar Pantea debutează în locul lui Manea.
Min. 62: Două schimbări făcute de Edi Iordănescu. Ștefănescu și Sefer intră în locul lui Drăguș și Moruțan
Min. 61: Gol România! Cicâldău execută o lovitură liberă și propulsează mingea direct în vinclu. Este al patrulea gol al lui Cicâldău la națională.
Galerie Foto
Min. 51: Ocazie România. După o centrare în careu, Rus și Băluță nu reușesc să lovească mingea, care e deviată de Postolachi peste poartă.
Min. 46: Începe repriza a doua.
Min. 45+2: La pauză, Moldova - România 0-2.
Galerie Foto
Min. 43: Ocazie Moldova. Damașcan trimite cu capul, dar cam slab, iar Târnovanu reține.
Min. 40: Gol România. Denis Drăguș ia o acțiune pe cont propriu și înscrie cu un șut din marginea careului. Este a cincea apariție a lui Drăguș la națională.
Min. 27: Moldoveanul Rață centrează în careu, dar Tudor Băluță respinge cu capul, pe spate, în corner.
Min. 21: Bară România. Moruțan pasează la Drăguș, care șutează în transversală.
Min. 16: Meciul e întrerupt din cauza fumului provocat de torțe.
Min. 15: Moldova cere penalty, după ce Rață cade în careu, în duel cu Cicâldău.
Min. 9: Gol România. Pușcaș pasează la Moruțan, care driblează și apoi înscrie cu un șut din 15 metri, la vinclu.
Galerie Foto
Min. 1: Începe meciul.
UPDATE 19:00 Echipa de start a României: 12. Târnovanu – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă-cpt., 2. Opruț – 20. Olaru, 6. Băluță, 10. Cicâldău – 21. Moruțan, 9. Pușcaș, 7. Drăguș. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 14. M. Marin, 19. Paraschiv, 22. Drăgușin, 23. Cordea, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca
Echipa de start a Moldovei: Celeadnic - Plătică, Dumbrăvanu, Bolohan, Armaș, Reabciuk - Rață, Ioniță - Postolachi, Motpan, Danașcan
Rezerve: Avrem, Caimacov, Clescenco, Cojocari, Dros, Efros, osipoi, Iovu, Jardan, M. Plătică, Răileanu, I. Revenco, Stînă, Turcan
Selecționer: Serghei Clescenco
UPDATE 12:00 Sunt așteptați 8.500 de spectatori, aceasta fiind capacitatea maximă a arenei Zimbru din Chișinău.
- 350 de români și-au achiziționat bilete în sectorul oaspeților.
- România va evolua în echipament albastru, iar gazdele vor juca în galben.
UPDATE 11:00 Organizatorii partidei au pregătit o surpriză pentru această seară. Cele două imnuri de stat, al Moldovei și al României, vor fi cântate de Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul lui Ion Aldea-Teodorovici și al Doinei Aldea-Teodorovici.
Cei doi artiști, foarte îndrăgiți și în România, s-au stins din viață într-un tragic accident de mașină, în 1992, pe teritoriul României, la Coșoreni.
Știrea inițială:
Moldova - România, Live Text, 20:30. Ultimul meci al "tricolorilor" din 2022. Ce așteptări are Edi Iordănescu
- ”Diletta Leotta din Chișinău”, mesaj înainte de Moldova - România: ”Nu e un meci al prieteniei”
EXCLUSIV Se anunță un stadion plin la Republica Moldova - România. “Un meci foarte așteptat și important”
Selecționerul Edi Iordănescu (44 de ani) și-ar fi dorit ca pentru acest meci, la fel ca și pentru testul cu Slovenia, scor 1-2, să aibă parte de cei mai în formă tricolori, numai că Federația Română de Fotbal s-a lovit de refuzul unor cluburi din Europa, ceea ce nu s-a întâmplat cu alte naționale.
Iordănescu jr a vorbit, într-un interviu pentru Digi Sport, despre ”lipsă de respect” și despre faptul că naționala României nu mai are prestanța de altă dată.
"(n.r. - De ce Slovenia a reușit să își ia tot lotul și noi nu am putut?) Probabil că ne-am pierdut respectul. Eu știu ce discuții am avut, personal chiar, am făcut apel la cluburi, am încercat să contactez antrenorii să ne dea jucători.
Era destul de important să avem un ultim test cu toți jucătorii. Plus multe accidentări. Dar în final, priviți în ansamblu Slovenia, a fost foarte subestimată. Vorbim de o echipă cu jucători de zeci de milioane, de o echipă care, exact în formula asta cu care ne-am confruntat noi, au răpus Norvegia, care avea Haaland și Odegaard, victorie și apoi egal la retur. Nu a pierdut cu Suedia și cu Serbia, e o echipă cu un nivel bun spre foarte bun", a spus Edi Iordănescu, într-un dialog cu jurnalistul Digi Sport Marian Codirlă.
- În 2022, România a înregistrat două victorii, șase înfrângeri și două remize.
Moldova - România Live Text, 20:30 | Lotul României pentru meciul cu Republica Moldova
PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)
FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)
MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0), Marius Ștefănescu (Sepsi, 3/0)
ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0).
Moldova - România Live Text, 20:30 | Edi Iordănescu, după criticile primite în urma înfrângerii cu Slovenia: ”Știți de ce sunt un pic trist?”
După înfrângerea de joi, contra Sloveniei, scor 1-2, selecționerul Edi Iordănescu și-a atras un val uriaș de critici, venit din toate părțile.
Foștii mari internaționali români Ionel Ganea, Dorinel Munteanu sau Viorel Moldovan s-au arătat extrem de dezamăgiți de cum a arătat naționala României, mai ales în prima repriză a partidei.
De departe cel mai dur în declarații a fost Ionel Ganea, cel care a afirmat că ”echipa națională nu are selecționer”.
În apărarea sa, Edi Iordănescu a declarat că nu dă curs acelor declarații, dar i-a îndemnat pe toți cei care critică, și nu numai, că vină alături de echipa națională și să încerce să ajute, în loc să ”dea cu parul”.
”Din păcate, regăsim aceleași discursuri, cu aceleași persoane, și cu ceilalți selecționeri. Știți de ce sunt un pic trist? Mi se pare că sunt anumite persoane, foarte puține, care așteaptă momentele astea ca să iasă în felul ăsta. Poate greșesc. Dacă greșesc, îmi pare rău.
Haideți să fim critici, dar să fim obiectivi. Haideți să încercăm să ajutăm echipa națională. De la foști internaționali, oameni de fotbal, cei implicați în fenomen, să vină și să încerce să susțină. Știm cu toții că suntem la un nivel jos, că de aceea nu ne mai calificăm de atâția ani, dar ce facem ca să ridicăm nivelul?”, a declarat Edi Iordănescu, sâmbătă, la conferința de presă premergătoare partidei cu Moldova.
Etichete: romania , edi iordanescu , lot romania , republica moldova , amicale romania , chisinau , meci romania , moldova romania
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...