Jannik Sinner (stânga) și Rafael Nadal (dreapta), la French Open 2020 / Foto: Getty Images)

Verdictul lui Rafael Nadal după ce Jannik Sinner a fost prins dopat: "Dreptatea este dreptate!"

articol scris de Digi Sport
03.09.2024, 12:33
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Jannik Sinner (23 de ani, 1 ATP), cel mai în formă jucător de tenis al momentului din circuitul masculin, a fost implicat recent într-un scandal de dopaj.

Spaniolul Rafael Nadal (38 de ani, 154 ATP), fost lider mondial în circuitul profesionist, i-a luat apărarea italianului Jannik Sinner, actualul număr unu mondial, care a scăpat fără suspendare după ce a fost testat pozitiv la o substanţă interzisă, informează EFE, citat de Agerpres.

Rafael Nadael: "Îl cunosc pe Sinner şi nu cred că a vrut să se dopeze"

Rafael Nadal a explicat că decizia autorităților competente a fost una cât se poate de corectă, spre deosebire de opinia sârbului Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP), care a acuzat o "lipsă de coerență" în lupta împotriva dopajului după cazul Sinner.

"De obicei cred în buna credinţă a oamenilor. Îl cunosc pe Sinner şi nu cred, în niciun caz, că a vrut să se dopeze. Iar apoi, un alt lucru: în cele din urmă, dreptatea este dreptate.

Nu cred că trebuie să ne placă justiţia doar atunci când se rezolvă aşa cum gândim noi. Până la urmă, dreptatea este dreptate şi eu cred în dreptate", a declarat Nadal într-un interviu acordat unui post de televiziune spaniol.

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în martie 2024, la opt zile distanţă: pe 10 martie în timpul turneului de la Indian Wells şi pe 18 martie în afara competiţiei, cu puţin înaintea turneului de la Miami. În urina sa au fost găsite urme de clostebol, un anabolizant.

"Înţeleg frustrarea jucătorilor din cauza lipsei de coerenţă. Am înţeles că al său caz era decis în momentul în care a fost dezvăluit. Trecuseră însă cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa. Aşa că da, sunt o mulţime de probleme în sistem, vedem lipsa unor protocoale clare şi standardizate.

Alţi jucători au avut cazuri asemănătoare fără ca deznodământul să fie acelaşi. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care îl va putea apăra mai bine", a comentat Djokovic în cadrul unei conferinţe de presă la New York, înainte startului US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, aflat în plină desfăşurare la New York.

Jannik Sinner, prima reacție după ce a fost prins dopat și apoi exonerat: ”Înțeleg frustrarea altor jucători”

Italianul a acordat un amplu interviu, după ce a fost exonerat de ITIA și după ce lumea sportului-alb s-a revoltat ca urmare a acestei decizii.

Sinner a explicat de ce a scăpat de suspendare, dar a recunoscut că a trecut prin mari emoții în ultimele luni de când totul a ieșit la iveală. Acum, înainte de US Open 2024, Jannik a lăsat de înțeles că nu se află în formă maximă, pentru că nu s-a putut antrena așa cum și-ar fi dorit.

”Este clar că nu este o situație ideală pentru mine înaintea unui Grand Slam. În mintea mea am știut întotdeauna că nu am făcut nimic rău. Am trăit câteva luni cu această problemă, dar mi-am amintit mereu că nu am făcut nimic greșit.

Am respectat mereu regulile anti-doping și voi face asta întotdeauna. A fost un proces foarte lung. Acum, a trebuit să iau niște decizii după verdict. Sunt fericit că totul a ieșit la lumină, într-un fel este o ușurare pentru echipa mea, dar și pentru mine.

Este clar că pregătirea pentru acest Grand Slam nu a decurs perfect din cauza acestor circumstanțe. Am suferit mult în ultimele luni. Eram îngrijorat că s-ar putea afla totul la un moment dat. La început, viziunea mea a fost diferită, dar totul s-a complicat ceva mai mult.

Le-am spus colaboratorilor și avocaților mei că sunt doar un simplu jucător de tenis. Am cooperat cu ei pentru a obține cel mai bun rezultat posibil, mai ales cunoscând nevinovăția mea în acest caz”, a declarat Sinner, citat de puntodebreak.com.

Etichete: novak djokovic , rafael nadal , jannik sinner


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Îmbrăcat în echipamenul FCSB-ului, Ciprian Tătărușanu a anunțat: ”Vă aștept”

Presa din Spania: "Fiul lui Hagi nu joacă nici măcar la Rangers B". Concluzia trasă în același articol

Oficial AS Roma și-a anunțat noul antrenor în aceeași zi în care l-a dat afară pe Daniele De Rossi

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

Citeşte şi

Dimitrov a spart tăcerea după cazul Sinner: ”Știm anumite lucruri din interior. A fost foarte ciudat pentru mine”

Nu le-a venit să creadă: Novak Djokovic, striptease pe terenul de tenis. O fană și-a pus mâinile în cap

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului