Novak Djokovic, campion la Australian Open 2023, după un meci cu Stefanos Tsitsipas / Foto: Profimedia

Stefanos Tsitsipas, după finala Australian Open: "Novak Djokovic e cel mai bun din istorie!"

articol scris de Digi Sport
29.01.2023, 15:50
  • Liga 2: FC Bihor - FCU Craiova, luni, 16:00, DGS 1

  • Liga 2: Csikszereda - CSM Focșani, luni, 20:00, DGS 1

Stefanos Tsitsipas a pierdut finala Australia Open în fața lui Novak Djokovic, 3-6, 6-7 (4), 6-7 (5), iar după meci, grecul s-a "înclinat" în fața adversarului său.

Sârbul a primit distincția neoficială din partea adversarului său de "cel mai bun jucător din istorie".

Galerie Foto

Stefanos Tsitsipas, după finala Australia Open 2023

"Nu știu ce să spun, Novak! Ceea ce ai reușit vorbește de la sine. Felicitări nu doar ție, ci și echipei și familiei tale. A fost o călătorie incredibilă. Admir ceea ce ai făcut pentru sportul nostru. Am avut privilegiul de a juca multe meciuri cu intensitate. Dar Novak scoate ce e mai bun din mine. Cred că Novak e cel mai bun din istorie.

Vreau să îți mulțumesc pentru limitele pe care le-ai dus mai departe în sportul nostru. Ne-ai provocat pe toți la maxim. Nu e ușor să pierd și a doua finală de Grand Slam, dar întotdeauna sunt pragătit să muncesc mai mult.

Vreau să mulțumesc și fanilor greci. Întotdeauna mă fac să mă simt ca acasă aici. Mulțumesc tuturor", a spus Stefanos Tsitsipas, după meci.

  • 22 de trofee de Grand Slam are Novak Djokovic în palmares, cele mai multe din istorie, la egalitate cu Rafael Nadal

Reacția lui Novak Djokovic după triumful de la Australian Open

Nole a jucat a zecea finală la Australian Open și are un procentaj imaculat de reușită. Victoria de la Melbourne a fost, pentru Djokovic, cea mai importantă a carierei, după cum chiar el a recunoscut.

"A fost unul dintre cele mai dificile turnee din viața mea date fiind circumstanțele, că nu am jucat anul trecut. Vreau să le mulțumesc tuturor care m-au făcut să mă țin confortabil. E un motiv pentru care am jucat mereu cel mai bun tenis al meu aici, la Melbourne.

Doar familia și echipa mea știu prin ce am trecut în ultimele săptămâni. Aș spune că e cea mai importantă victoria din viața mea. Țin să le mulțumesc organizatorilor pentru tot, sper să ne vedem din nou anul viitor", a spus Novak Djokovic, după meci.

Novak Djokovic revine pe prima poziție ATP

Djokovic va reveni de luni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

"Nole" nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Djokovic are, începând de duminică, 11-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele zece dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului.

De partea cealaltă, Tsitsipas a jucat pentru prima dată finala de la Australian Open. Grecul a fost semifinalist anul trecut şi a jucat pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Şlem, după cea din 2021 de la Roland Garros, pierdută chiar în faţa sârbului.

Etichete: novak djokovic , stefanos tsitsipas , australian open 2023


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
ANALIZĂ Cum se vor împărţi voturile Dianei Şoşoacă după eliminarea sa din cursa prezidențială. Ce arată sondajele PSD, AUR şi USR

După ce Curtea Constituţională a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru Cotroceni, a rămas o întrebare-cheie: către ce candidat se vor duce voturile liderului SOS România? Mai ales că electoratul său se ridică la cel puţin 500.000 de votanţi, cifre confirmate la alegerile europarlamentare din iunie. Strategii PSD susţin că George Simion nu va putea transfera voturile Dianei Şoşoacă pentru că electoratele AUR şi SOS România „se detestă profund”, potrivit cercetărilor sociologice. În schimb, sondajele AUR, USR şi PNL arată că George Simion este a doua opţiune pentru electoratul SOS România, susţin surse politice pentru News.ro. În acest scenariu, şansele lui Simion de a prinde finala prezidenţială ar creşte, iar principalul beneficiar ar fi, prin ricoşeu, Ciolacu, după modelul Iliescu-Vadim Tudor din 2000.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Foto Imagini horror! Căpitanul lui Real Madrid riscă finalul carierei, după o accidentare greu de privit

Exclusiv Intrat în ultimul an de contract, Nicolae Stanciu a anunțat la ce echipă din România vrea să joace

Marius Șumudică a anunțat în vestiar că vrea să-și dea demisia! Ce urmează la Rapid

Exclusiv OUT! Gigi Becali a anunțat că nu-l mai vrea la FCSB, deși a semnat acum o lună! Nici Darius Olaru n-a scăpat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Discuția pe care Gigi Becali a avut-o cu soția sa aproape de miezul nopții: ”Vezi, prostiile astea pot să ne coste”

Scoțienii au văzut mesajul scurt postat de Ianis Hagi și au reacționat: ”O rușine enormă”

CFR Cluj încearcă să deturneze un transfer la FCSB! Gigi Becali a făcut public totul

Echipa etapei a 12-a din SuperLigă! Surpriză: penultima clasată are cei mai mulți jucători în primul 11 ideal

Citeşte şi

Nu le-a venit să creadă: Novak Djokovic, striptease pe terenul de tenis. O fană și-a pus mâinile în cap

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZDavid Beckham, la bustul gol, doar cu fes pe cap și un prosop în jurul taliei. Răsfățul de weekend, la sauna scumpă din propria curte

FILM NOWEva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza făcută, puștiul a fost delicios

I-a transmis un mesaj clar lui Dan Șucu legat de demiterea imediată a lui Șumudică. „Asta trebuie acum la Rapid” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ar fi transferul anului în fotbalul românesc. Gigi Becali, gata să îl aducă pe Nicolae Stanciu la FCSB: ”Oricând vrea el vine” citeşte ştirea pe ziare.com

Locul unde rușii și ucrainenii fug ca să trăiască în pace, fără război: "Aici nu există conflict între națiuni" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Soția lui Jorge a furat toate privirile la nunta Lorei. Ramona e trecută de 50 de ani, dar pare de 30: "Aveți o soție splendidă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Soția lui Jorge a furat toate privirile la nunta Lorei. Ramona e trecută de 50 de ani, dar pare de 30: "Aveți o soție splendidă"

Digi World

Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care poți bea doar apă

Digi Animal World

Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit virale