Simona Halep / Foto: captură Digi Sport

Video Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6 | ”Simo” a fost eliminată de la WTA Hong Kong. ”Mulțumim, Simona!” VIDEO

articol scris de Digi Sport
03.10.2024, 13:10
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Porto - Man. United, joi, 22:00, DGS 2

Simona Halep (33 de ani, 1130 WTA) a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, după ce a fost eliminată de Anna Blinkova (26 de ani, 78 WTA), scor 2-6, 1-6.

Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6 | Simona a ratat trei șanse consecutive de break

Sportiva noastră nu a putut să-i facă față adversarei din Rusia, care a practicat un tenis de mare clasă.

De altfel, după meci, Blinkova a spus că ”am reușit cel mai bun meci de tenis din viața mea”.

La final, Simona a fost aplaudată la scenă deschisă. ”Mulțumim, Simona!”, au spus organizatorii, în uralele publicului.

Fostul lider mondial a început promiţător şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi nu a mai reuşit să câştige niciun game în primul set, care s-a încheiat 2-6. Halep a părut lipsită de mobilitate, de condiţie fizică şi a avut procentaje slabe la serviciu, cu cel puţin 20 de procente sub adversara sa la punctele cu ambele servicii. Românca a avut trei şanse consecutive de break, dar nu a reuşit să fructifice niciuna.

Halep rămâne cu un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA pentru evoluţia sa de la Hong Kong.

Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist feminin, 6-2, 4-6, 6-4 cu australianca Arina Rodionova (34 ani, 114 WTA), miercuri, în prima rundă a turneului WTA 125 de la Hong Kong.

Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6 

Halep nu mai obţinuse o victorie în tenisul profesionist din iulie 2022, când trecea de rusoaica Anastasia Potapova cu 6-4, 3-6, 6-3, în primul tur la Cincinnati.

Halep nu mai jucase din mai, când era nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler.

Simona Halep, fostă dublă campioană de Grand Slam (Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019), a fost fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în data de 20 martie, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancţiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni.

VIDEO cu rezumatul partidei Simona Halep - Anna Blinkova


Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6. Cel mai disputat game, câștigat de ”Simo”

Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6. GAME, SET și MECI Blinkova.

UPDATE 13:10. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-5. Blinkova a preluat total comanda partidei.

UPDATE 13:05. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-4. BREAK Blinkova. Simona pare a nu găsi soluții pentru a rămâne în joc, iar un factor important pare a fi oboseala.

UPDATE 12:02. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-3. Blinkova a refăcut diferența 

UPDATE 12:58. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-2. În sfârșit, Simona a reușit să mai câștige un punct, pe propriul serviciu. A fost cel mai lung game al acestui meci, cu dese răsturnări de situații. Sportiva noastră a contracarat și cu as și cu lung de linie, lovitura ei preferată, dar, cel mai important, a depus un efort uriaș.

UPDATE 12:45. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 0-2. ”Simo” pare fără reacție în acest moment, deși luptă din greu pentru a găsi punctul câștigător.

UPDATE 12:45. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 0-1. BREAK Blinkova! Simona a servit și în start de set secund, dar a pierdut punctul la zero.

UPDATE 12:37. Simona Halep - Anna Blinkova 2-6. GAME și SET BLINKOVA! Rusoaica a tranșat  primul set în favoarea ei. A știut mereu cum să contraatace loviturilor lansate de Simona.

UPDATE 12:37. Simona Halep - Anna Blinkova 2-5. BREAK BLINKOVA! Simona a pierdut, pentru a doua oară, game-ul pe propriul serviciu. Pare într-o criză de idei în acest moment, deși a încercat să se încurajeze.

UPDATE 12:33. Simona Halep - Anna Blinkova 2-4. Rusoaica a luat avantaj de două puncte după un serviciu excelent, la care Halep nu a avut reacție.

UPDATE 12:29. Simona Halep - Anna Blinkova 2-3. BREAK BLINKOVA. Din păcate, Simona a pierdut primul game pe propriul serviciu. Sportiva noastră a răbufnit, în timpul game-ului: ”Hai, fă game-ul ăsta. Ia-ți alte repere”.

UPDATE 12:26. Simona Halep - Anna Blinkova 2-2. Simona a avut șansa de a face un break, dar a ratat șansa și a pierdut, mai apoi, și punctul.

UPDATE 12:20. Simona Halep - Anna Blinkova 2-1. Simona, mult mai sigură pe ea, la acest serviciu, nu a avut emoții. A câștigat la zero.

UPDATE 12:14. Simona Halep - Anna Blinkova 1-1. Rusoaica s-a chinuit, la rându-i, să câștige acest punct pe serviciul ei, dar a egalat situația.

UPDATE 12:14. Simona Halep - Anna Blinkova 1-0. Sportiva noastră a început partida cu dreptul, chiar dacă a câștigat punctul cu ceva emoții. Halep a salvat o minge de break, după care a revenit la conducere.

UPDATE Ora 12:10. Simona Halep - Anna Blinkova 0-0. A început partida. ”Simo” este la serviciu.

UPDATE Ora 11:58. Deoarece nu este primul meci al zilei, ora de start a partidei Simonei a fost amânată cu câteva minute. Cel mai probabil, va începe la 12:10.


Fostul lider WTA, Simona Halep (33 de ani), în prezent numărul 1130 mondial, o va întâlni azi pe Anna Blinkova (26 de ani, 78 WTA), a șaptea favorită a competiției. 

Aceasta va fi prima întâlnire între cele două sportive în circuitul WTA.

Rusoaica este campioana din 2022 de la Transylania Open.

Partida va fi cea de-a doua disputată azi pe terenul central și nu va începe mai devreme de ora 12:00, au anunțat organizatorii.

Tot azi, la WTA Hong Kong, Gabriela Ruse (93 WTA) o va întâlni pe Ajla Tomljanovic, locul 107 WTA, în primul meci al zilei pe terenul central, cu începere de la ora 09:00.

Simona Halep - Anna Blinkova LIVE TEXT | Primul duel dintre cele două sportive

Simona Halep și Anna Blinkova nu s-au mai duelat niciodată în circuitul WTA. Blinkova este originară din Rusia și a câștigat de-a lungul carierei doar un titlu WTA, cel cucerit la Transylvania Open în 2022.

În cariera sa, rusoaica a adunat 283 de victorii și 219 de înfrângeri. Cea mai înaltă poziție ocupată în clasamentul WTA a fost 34, pe 7 august 2023.

Este important de precizat că Blinkova are în palmares și două titluri la dublu. Unul câștigat alături de Mayar Sherif la Monastir în acest an și unul alături de Raluca Olaru în 2018 la Rabat.

Anna Blinkova a fost la începutul acestui an în centrul atenției, după ce a eliminat-o pe Elena Rybakina (24 de ani) în turul doi la Australian Open, după un meci cum rar se vede, scor 6-4, 4-6, 7-6 (22-20). Setul decisiv a durat nu mai puțin de o oră și 34 de minute.

Rusoaica a reușit să salveze șase mingi de meci ale Elenei Rybakina și a închis setul și meciul din a opta încercare din tie-break!

Tie-break-ul de 42 de puncte jucat de Anna Blinkova și de Elena Rybakina este cel mai lung din istoria turneelor de Grand Slam la simplu. Recordul a fost deținut până acum de un meci al Anei Bogdan.

Gesturile făcute de Simona Halep la Hong Kong, imediat după prima ei victorie în 777 de zile

Galerie Foto

Simona Halep (33 de ani, 1.130 WTA) a eliminat-o pe Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, în prima rundă a turneului de la Hong Kong.

Românca s-a impus la capătul unui meci de peste două ore, iar pe final s-a văzut că este de-a dreptul istovită. Dar nu a cedat, iar imediat după ultima minge a făcut mai multe gesturi care au arătat cât de mult a însemnat această victorie pentru ea. 

Imediat după ce Rodionova a trimis afară mingea de meci, Halep a ridicat ambele mâini în aer, în uralele publicului format majoritar din români. 

Apoi, Halep și-a salutat adversara la fileu, unde a mai rămas preț de câteva secunde, pentru a face o plecăciune în fața celor din tribune. 

A fost prima victorie a Simonei după mai mult de doi ani (777 de zile). Ultima dată câștigase pe 17 august 2022, în primul tur de la Cincinnati, în fața Anastasiei Potapova, 6-4, 3-6, 6-3.

În urma acestui succes, sportiva din România și-a asigurat un cec în valoare de 2.000 de dolari și 15 puncte WTA.

Etichete: simona halep , wta hong kong , anna blinkova , ro , simona halep anna blinkova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Româncă stabilită în Liban: „Țara e distrusă, oamenii sunt speriați, înfometați și dorm pe străzi”

Sub teroarea războiului, o româncă stabilită în Liban povestește cum de o săptămână bombardamentele nu s-au oprit, iar oamenii trăiesc cu teama că locuințele lor ar putea fi lovite de rachete sau bombe. „Tresărim de fiecare dată când auzim un zgomot mai puternic”.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

Surpriză la aeroport! Becali a văzut noul look al lui Octavian Popescu și a spus ce se va întâmpla cu decarul FCSB-ului

Simona Halep - Arina Rodionova 6-2, 4-6, 6-4. Românca a ”spart gheața”, după 777 de zile

Antrenorul lui Rangers a rupt tăcerea! Ce a spus de Ianis Hagi, după ce l-a reprimit la echipa mare

Cum l-a numit Philippe Clement pe Ianis Hagi, după ce șefii lui Rangers l-au pus să îl reprimească în lot

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dorin Goian l-a dat de gol pe Gigi Becali, înainte de PAOK - FCSB

Exclusiv Kapetanos a mers la hotelul din Salonic la care e cazată FCSB! Cum l-a numit pe Gigi Becali, care a făcut deplasarea cu echipa

Galerie Foto A fost filmată zeci de secunde de către cei de la WTA. Cine a atras atenția la meciul Halep-Blinkova

Gigi Becali s-a hotărât: oferta pentru jucătorul care e în TOP 3 din SuperLigă! Transferul e iminent

Citeşte şi

Blinkova a spus cum a învins-o pe Halep: ”Am jucat cel mai bun tenis din viața mea. Am făcut meciul vieții”

Pas important pentru Simona Halep. Pe ce loc se va clasa după turneul de la Hong Kong

PEROZCine e superba viitoare noră a lui Michael Schumacher. Laila s-a născut în Bosnia, a vrut să devină criminalist, dar a ajuns model

FILM NOWMomentul stânjenitor când Melanie Griffith a făcut-o să roșească pe fiica ei, Dakota Johnson, în fața lui Obama: „Am murit”

Gabi Tamaș, poveste impresionantă. ”După meci îl sunam pe tata și-l înjuram la propriu. 10-15 minute ne înjuram reciproc” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ilie Năstase o critică dur pe Simona Halep: "Face o mare greșeală! N-a înțeles nimic!" citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga susține că viața ei s-a schimbat complet de când l-a cunoscut pe Michael Polansky: „Este cel mai bun prieten!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga susține că viața ei s-a schimbat complet de când l-a cunoscut pe Michael Polansky: „Este cel mai bun prieten!”

Digi World

Trei obiceiuri pe care să le prioritizezi pentru o viață lungă. Somnul e mai important decât ai putea crede

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului