Maya Joint, calificată în turul 2 la US Open / Foto: Profimedia

Scandal la US Open! S-a calificat în turul doi și nu-și poate revendica cei 125.000 de euro

articol scris de Digi Sport
29.08.2024, 10:25
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Maya Joint (18 ani, locul 135 WTA) s-a impus în fața Laurei Siegemund (36 de ani, locul 94 WTA), în primul tur al US Open, scor 6-4, 7-5.

Jucătoarea de tenis din Australia și-a asigurat pentru prima dată calificarea în turul al doilea al turneului de Mare Șlem și a obținut astfel cel mai mare premiu în bani din cariera sa, 140.000 de dolari, echivalentul a aproximativ 125.000 de euro.

S-a calificat în turul doi la US Open și nu își poate primi banii pentru că are statut de student-atlet

Regulile NCAA (National Collegiate Athletic Association) ar putea să o împiedice să își revendice suma considerabilă din cauza statutului său de student-atlet.

Conform regulilor impuse de NCCA, un sportiv are posibilitatea să încaseze până la 10.000 de dolari anual în premii în bani înainte de înscrierea la colegiu. Sumele ce depășesc acest prag pot fi acceptate doar în cazul în care reprezintă necesități pentru participarea la evenimente sportive.

"Sunt reguli diferite pentru colegiu. Este foarte complicat. Ca student-atlet, poți lua banii din turneu, dar trebuie să faci cheltuieli până la sfârșitul anului.

Deci este diferit de la amatori la studenți. Mama mea se uită la ea și apoi Biroul de conformitate din Texas mă ajută cu toate astea", a declarat Maya Joint, conform ABC News.

  • Maya Joint urmează studiile facultății de psihologie din cadrul Universității din Texas. 

Maya Joint, eliminată de Madison Keys în turul doi al US Open

Joint fost eliminată ulterior în turul doi al turneului de Grand Slam de către americanca Madison Keys, 4-6, 0-6, meci disputat miercuri, 28 august, de la ora 19:15.

https://www.youtube.com/watch?v=-o-hSuyVlT4&t=154s

Gabriela Ruse, salt spectaculos în clasamentul WTA, după victoria cu Barbora Krejcikova din turul doi US Open

Gabriela Ruse (26 de ani) a produs surpriza zilei de miercuri la US Open, după ce a învins-o pe Barbora Krejcikova (28 de ani, 8 WTA), scor 6-4, 7-5, în turul doi al ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Gabriela Ruse a urcat nu mai puțin de 25 de locuri în clasamentul WTA live și se află acum pe poziția a 97-a în ierarhie. După o perioadă mai dificilă cu accidentări, Gabriela Ruse revine astfel în TOP 100.

Cu o victorie în turul trei la US Open, Gabriela Ruse poate ajunge până pe poziția 84 în clasament, însă depinde și de celelalte rezultat de la US Open din această perioadă. Gabriela Ruse o va întâlni în turul următor pe iberica Paula Badosa (29 WTA), care a fost la un moment dat, în aprilie 2022, pe locul doi mondial.

Odată cu această victorie împotriva Barborei Krejcikova, sportiva din România și-a adjudecat un cec în valoare de 215.000 dolari, echivalentul a aproximativ 193.000 de euro, dar și 130 de puncte în clasamentul WTA.

Etichete: us open , laura siegemund , gabriela ruse , ncaa , maya joint


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Au făcut un pact cu diavolul”. O companie uriașă a plătit „taxă de protecție” grupării ISIS ca să își continue afacerile în Siria

În perioada 2013-2014, după ce războiul civil din Siria s-a extins în toată țara, gigantul francez al cimentului, Lafarge, a încheiat o afacere dintre cele mai odioase: a ales să plătească milioane de dolari grupului Stat Islamic, cea mai notorie grupare teroristă din lume aflată în plină expansiune la acea vreme, pentru a-și putea continua operațiunile din această țară, având să îi trateze pe luptătorii ISIS drept aliați strategici, relatează The Guardian.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Marseille l-a adus pe Adrien Rabiot

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Scoțienii l-au atenționat pe Philippe Clement și au spus ce se va întâmpla cu Ianis Hagi: ”Cea mai bună opțiune”

Doi români care nu prind naționalele de tineret, titulari pentru Juventus în Youth League

Cine e favorită să câștige Liga Campionilor. Surpriza reprezentată de Real Madrid

Dani Coman, despre ce are nevoie Marius Șumudică pentru a reuși la Rapid

Citeşte şi

România a anunțat echipa pentru ”optimile” Billie Jean King Cup, turneu la care participă în premieră

Noul clasament WTA: Aryna Sabalenka rămâne în spatele Igăi Swiatek. Pozițiile româncelor în ierarhia mondială

PEROZPriyanka Chopra în costum de baie, la 24 de ani de când câștiga Miss World. Relaxare pe iaht, în sudul Franței, cu Nick Jonas

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Mouratoglou i-a distrus viața Simonei Halep". S-au dat cărțile pe față în privința celor doi citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului