Geantă cu dolari / Foto: Profimedia

S-a retras din sport și "întoarce banii cu lopata": 340 de milioane $ într-un an și jumătate!

articol scris de Digi Sport
14.05.2024, 13:50
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Serena Williams (42 de ani) a jucat ultimul său meci din carieră în urmă cu un an și jumătate, la US Open 2022.

Serena Williams a câștigat 340 milioane $ de când s-a retras din tenis: "Pentru tot ce am, credeți-mă, am muncit din greu!"

Galerie Foto

Legendara sportivă americană a vorbit, în cadrul unui podcast, despre începuturile carierei și care au fost țelurile ei.

"Când m-am apucat de tenis, îmi amintesc că jucam pe terenurile din Compton, California, de unde sunt, și viața mea era minunată. Simțeam că nu am nevoie de nimic. Pentru mine, banii nu au reprezentat niciodată o motivație.

Îmi amintesc că la început, ne scriau cecuri după ce câștigat câte un turneu. Și mereu uitam să încasez acele cecuri. Și astfel, la finalul anului, ei îmi spuneau 'Serena, avem aceste cecuri pentru tine'. Iar eu ziceam 'O, Doamne!'. La acea vreme, aveam un contabil care mi-a spus 'Serena, mi-au trimis toate aceste cecuri pe care tu ai uitat să le ridici după turnee'.", a spus Serena Williams, informează Yahoo Sports.

Serena Williams s-a retras în septembrie 2022, după ce a câștigat 73 de titluri, dintre care 23 de Grand Slam, și 94,8 milioane $ premii în bani.

"Succesul din punct de vedere financiar nu a fost niciodată un țel pentru mine. Mi-am dorit dintotdeauna să câștig turnee, să mă distrez și să fiu o mare jucătoare de tenis. Și, sincer, mi-am dorit să câștig un turneu de Grand Slam. Serios, pentru mine tot ce a venit pe lângă a fost un bonus.

Pentru tot ce am, credeți-mă, am muncit din greu. Nu am primit nimic gratis, nu am obținut nimic ușor. Totul a fost super greu pentru mine. Dar e frumos să privesc în spate și să văd ce succes am avut din punct de vedere financiar. Acum, încerc să înmulțesc banii pe care i-am câștigat din tenis.", a mai afirmat marea campioană din SUA.

Jurnaliștii de la Yahoo Sports scriu că Serena Williams și-a depășit câștigurile din tenis, în doar un an și jumătate de la retragere. Ea a câștigat 340 milioane $, din 2022 încoace, din afaceri și contracte de sponsorizare.

"De când s-a îndepărtat de tenis, Serena Williams a devenit un investitor prolific în interiorul și în afara lumii sportului, cu acțiuni la clubul de fotbal Angel City FC și franciza de golf Los Angeles Golf Club (LAGC), alături de celelalte întreprinderi ale sale. Chiar înainte de a renunța la tenis, compania lui Williams, Serena Ventures, a investit în 66 de startup-uri, inclusiv 16 unicorni – companii evaluate la peste 1 miliard de dolari. Ea a căutat, de asemenea, să susțină antreprenorii în mod tradițional subreprezentați – 78% dintre startup-urile în care investise Serena Ventures au fost create de femei și oameni de culoare.", notează CNN.

Transformarea Serenei Williams, la 18 luni de la retragere. A anunțat că vrea să intre în alt sport

Galerie Foto

După ce a renunțat la tenis, Serena Williams s-a concentrat pe afaceri, iar acum presa din SUA scrie că aceasta plănuiește să cumpere o echipă din WNBA, Liga Profesionistă de Baschet Feminin din SUA.

"Clar sunt interesată (n.r. să investească în WNBA). Pe piața potrivită, evidentă că aș fi foarte interesată să investesc.

Nu există niciun factor de risc. Sportul feminin este captivant, este foarte interesant de urmărit. Care este diferența?

Cred că au fost mai mulți oameni care au urmărit meciurile feminine de baschet de colegiu, decât pe cele masculine.

Cred că lumea realizează că e interesant să urmărești sporturi feminine.", a spus Serena Williams, pentru CNN.

CV Serena Williams

Galerie Foto

Serena Williams a câștigat 23 de trofee de Grand Slam și a jucat ultimul meci din carieră la US Open 2022, turneu pe care l-a câștigat de șase ori.

  • Serena Williams a fost liderul WTA în intervalul 2002-2017, în total 319 săptămâni.
  • Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute.
  • Serena Williams a câştigat peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, mai mulţi bani decât orice altă sportivă din circuit.
  • Serena Williams a câştigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Etichete: serena williams , avere serena williams


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-1, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” au dat lovitura în Giulești

Italienii au dat verdictul despre Dennis Man, după ”dezastrul” Parmei din meciul cu Udinese

Decizia radicală luată de fanii Rapidului care l-au ironizat pe Șumudică, la 5 zile după ce ”au făcut pace” cu antrenorul

Notele primite de Man și Mihăilă, după dezastrul din meciul Parma - Udinese. Românii au reușit câte un assist

Citeşte şi

La 2 ani de la retragere, Serena Williams a apărut în tribune la US Open și i-a lăsat "mască" pe fani cu noul look

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit