Roger Federer / Foto: Profimedia

Roger Federer a reacționat, după ce Jannik Sinner a fost prins dopat și apoi exonerat

articol scris de Digi Sport
04.09.2024, 16:10
  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Girona, miercuri, 22:00, DGS 2

Jannik Sinner (23 de ani), numărul unu mondial al tenisului masculin în clasamentul ATP, a fost depistat pozitiv la două controale antidoping, în luna martie a anului 2024.

Sportivul a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, potrivit anunțului făcut de Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Reacția lui Roger Federer, în cazul lui Jannik Sinner: ”Suntem cu toţii convinşi că nu a făcut nimic”

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Jannick Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an.

Roger Federer (43 de ani) i-a luat apărarea lui Jannik Sinner, despre care crede că este complet nevinovat. Fostul mare jucător de tenis a transmis faptul că înțelege, totuși, frustrarea celorlalți tenismeni din circuit, care nu au avut parte de un tratament similar, ca în cazul italianului.

Acest tip de ştiri nu este ceva ce vrem să vedem în sportul nostru. Indiferent dacă el a făcut sau nu ceva greşit, sau orice jucător a făcut ceva greşit, este doar un zgomot pe care nu îl vrem.

Înţeleg că situaţia este delicată. Este coşmarul fiecărui sportiv şi al fiecărei echipe să aibă parte de acest gen de acuzaţii şi probleme, pentru că noi completăm formulare toată ziua. În fiecare dimineaţă când ne trezim, ne întrebăm dacă cineva este la uşă să ne testeze. Aşa că este foarte dificil.

Înţeleg frustrarea oamenilor care se întreabă dacă el a fost tratat la fel ca ceilalţi. Şi cred că aici se termină totul. Suntem cu toţii convinşi că Jannik nu a făcut nimic, dar faptul că nu a fost suspendat când nu eram 100% siguri de ce se întâmplă este o întrebare la care trebuie să se răspundă.

Dar aşa stau lucrurile şi trebuie să avem încredere în proces, precum şi în toţi cei implicaţi în acest caz”, a declarat Roger Federer.

Simona Halep, despre cazul lui Jannik Sinner: ”S-a judecat total diferit și eu am avut foarte mult de suferit. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat”

Simona Halep a vorbit și ea despre acest caz și a susținut că toți sportivii ar trebui tratați la fel, indiferent de locul ocupat în clasament.

Nu cred că este vorba despre a-mi lua apărarea, ci despre ceva foarte clar și foarte vizibil. S-a judecat total diferit și eu am avut foarte mult de suferit, pentru că am așteptat enorm, ceea ce nu mi se pare deloc corect.

Și cred că toți sportivii ar trebui să aibă aceeași judecată și să fie tratați la fel, indiferent că ești numărul 1 sau numărul 200. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat.

Nu vreau să comentez mai mult. Este un subiect pe care vreau să-l las în urmă și să-mi văd de viață în continuare, pentru că viața este frumoasă”, a declarat Simona Halep.

Etichete: roger federer , jannik sinner , dopaj jannik sinner , suspendare jannik sinner , reactie roger federer


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de teamă că operațiunea sa secretă ar fi putut fi descoperită de grup, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”

După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Score&Video Manchester City - Inter Milano 0-0 / PSG - Girona 0-0 / Brugge - Dortmund 0-0, ACUM, DGS 1, 2, 3. Programul

Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism

Live Video&Score Coventry - Tottenham 0-0 | ACUM pe Digi Sport 4. Radu Drăgușin e titular

Răsturnare spectaculoasă de situație: Adi Petre nu se mai lasă de fotbal! Ce club cunoscut l-a ofertat

Citeşte şi

Dimitrov a spart tăcerea după cazul Sinner: ”Știm anumite lucruri din interior. A fost foarte ciudat pentru mine”

După ce a pierdut finala US Open cu Jannik Sinner, Taylor Fritz a spus cine e cel mai bun jucător din lume

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Mircea Lucescu a primit vestea pe care o aștepta cu sufletul la gură! Care este starea lui Valentin Mihăilă citeşte ştirea pe Prosport.ro

A devenit Campion Mondial alături de Lionel Messi, iar acum va fi evaluat psihologic, într-un dosar de viol citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie

Digi World

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului