Novak Djokovic, la finalul meciului cu Alcaraz / Foto: Profimedia

Novak Djokovic a recunoscut supremația lui Carlos Alcaraz după finala de la Wimbledon

articol scris de Digi Sport
14.07.2024, 20:10
  • SuperLiga: UTA - Hermannstadt, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP) a pierdut finala turneului de la Wimbledon după ce a fost învins de Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP) cu scorul de 2-6, 2-6, 6-7.

Pentru jucătorul din Serbia, actul final de la Wimbledon a reprezentat a 10-a finală disputată pe iarba londoneză.

Novak Djokovic, după ce a pierdut finala de la Wimbledon: ”Carlos este un câștigător absolut meritat

Novak Djokovic a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Carlos Alcaraz, după finala pierdută de la ”All England Club”. Sârbul a avut puterea să recunoască că jucătorul din Spania a jucat la un nivel foarte bun și că victoria lui Alcaraz este de necontestat.

Cu siguranță Carlos a avut un joc foarte bun astăzi (n.r. 14 iulie). Normal că nu este rezultatul pe care l-am dorit. Mai ales în primele două seturi, jocul meu nu s-a ridicat la standardele obișnuite. I-au ieșit toate astăzi lui Carlos.

Am salvat 3 mingi de meci și am reușit să prelungesc meciul puțin, dar Carlos este un câștigător absolut meritat astăzi.

Am încercat să prelungesc jocul cât mai mult după primele trei mingi de break, dar până la urmă nu am reușit. Felicitări Carlos pentru că la 21 de ani ai mulți ani în față de acum încolo.

Acum sunt puțin dezamăgit, pentru că am pierdut, dar când o mă gândesc la asta din nou, în următoarele săptămâni, îmi voi spune că sunt foarte mulțumit de munca mea și de parcursul de la Wimbledon, de anul acesta.

De fiecare dată când ies pe terenul central se simte ca și cum aș face-o pentru prima dată. Mulțumesc foarte mult echipei mele pentru aceste săptămâni și organizatorilor de la Wimbledon pentru această ediție”, a declarat Novak Djokovic, la finalul meciului cu Alcaraz.

Carlos Alcaraz: ”Ridicarea trofeului de la Wimbledon este minunată și incredibilă!”

La finalul meciului cu Djokovic, Alcaraz a avut un discurs emoționant. Spaniolul a transmis că succesul de la Wimbledon 2024 a venit după ce adversarul său a avut o prestație slabă în primele două seturi.

A fost un joc complet, sunt mândru de cum l-am gestionat, mai ales mental, pentru că am avut mulți nervi. Dar, în același timp, am jucat foarte calm, gândind clar.

În primul și al doilea set, Djokovic nu a jucat cel mai bun tenis al său. Au fost multe greșeli de care am profitat destul de bine, iar asta m-a ajutat foarte mult în fața setului al treilea, în care el a ridicat nivelul.

Este un nivel foarte înalt, pentru care muncim în fiecare zi. Sunt vise pe care le împlinim puțin câte puțin. Ridicarea trofeului de la Wimbledon este minunată și incredibilă.

Încerc să îl normalizez în cel mai natural mod posibil. Trebuie să îl prețuiești și, în același timp, să îl iei în mod natural”, a declarat Carlos Alcaraz.

  • La 21 de ani, Alcaraz a câştigat deja US Open 2022, Wimbledon 2023 şi Roland-Garros 2024.

Etichete: novak djokovic , finala wimbledon , carlos alcaraz


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Fratele lui Michael Jackson a murit, în timp ce conducea

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani, în urma unui infarct, în timp ce conducea, informează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Rapid a dat lovitura verii în România

Debut de coșmar: autogol în minutul 6, cartonaș roșu și înfrângere la scor ”de maidan”

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Alex Mitriță a răbufnit, după ce a ratat un penalty și Universitatea Craiova a pierdut cu Poli Iași

Dezamăgiri peste dezamăgiri pentru Mircea Lucescu, după discursul ținut în vestiar la România - Lituania

Manchester City riscă să fie EXCLUSĂ din Premier League

Gigi Becali, încă o măsură după CFR - FCSB: "Să le fie frică lui Pintilii și Charalambous!"

Citeşte şi

Verdictul lui Rafael Nadal după ce Jannik Sinner a fost prins dopat: "Dreptatea este dreptate!"

Reacția clară a lui Novak Djokovic, după ce a fost eliminat încă din turul III de la US Open

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWLiz Hurley, irezistibilă într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat, la petrecerea lui Hugh Grant. Arată fabulos la 59 de ani

Marea surpriză pe care Mircea Lucescu o ia în calcul pentru naționala României! A fost la FCSB! „Îl vedeți în curând” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Începe ”Procesul secolului” în sport. Colosul Manchester City se poate prăbuși citeşte ştirea pe ziare.com

Indicatorul rutier care le dă mari bătăi de cap șoferilor din România. Mulți nu știu ce să facă în momentul în care îl întâlnesc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a coborât rapid de pe scenă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a coborât rapid de pe scenă

Digi World

Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să fii nebun!”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit