”Ne-am gândit și la sabotaj”. Avocatul Simonei Halep, dezvăluiri despre procesul jucătoarei
articol scris de Digi Sport28.04.2024, 15:57
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Simona Halep (32 de ani) a reușit să-și salveze cariera la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce Sport Resolutions dictase o suspendare de patru ani pentru dopaj.
Unul dintre avocații jucătoarei, Bogdan Stoica, a dezvăluit cum s-a construit strategia de apărare și a spus este convins că acest caz va schimba radical lumea sportului.
Avocatul Simonei Halep a dezvăluit că au fost luate în calcul mai multe variante și s-a studiat inclusiv posibilitatea că a fost vorba despre un sabotaj
Simona Halep a reușit să obțină la Lausanne reducerea substanțială a pedepsei, iar cei patru ani de suspendare s-au transformat în doar nouă luni. Instanța a explicat că nu este vorba despre dopaj, ci de o contaminare accidentală a produsului nutritiv pe care angajații academiei Patrick Mouratoglou l-au cumpărat de la o companie din Canada.
Avocatul Simonei Halep a dezvăluit că angajații academiei aveau acces la toate medicamentele, suplimentele, alimentația și băuturile jucătoarei și a dat de înțeles că a luat chiar în calcul varianta unui sabotaj. Nu a spus clar că este vorba de o acuzație la adresa antrenorului francez sau a celor din echipa acestuia.
“Am citit și am încercat să încadrăm cazul Simonei în cazuistica cu care se mai confruntaseră alte sporturi și tenisul. La început am avut absolut toate scenariile pe masă. Când zic toate scenariile mă refer nu numai la contaminare, ci și la sabotaj.
Căci ne-am gândit inclusiv la asta, la sabotaj. După ce am făcut primele testele de păr la Paris a devenit 100% cert că e vorba de contaminare”, a declarat Bogdan Stoica.
- Citește și: Simona Halep s-a "trezit" cu o echipă anti-doping la București! Ce mesaj a avut pentru ANAD
Apărătorul jucătoarei din România este convins că acest caz va produce schimbări majore în lumea sportului, unde această noțiune, de ”contaminare accidentală” a fost destul de rar acceptată.
“A durat mult până am reușit să descoperim sursa. Era cel mai important lucru în toată economia dosarului nostru. În lipsa descoperirii sursei, nu poți vorbi decât de o sancțiune de patru ani.
Regulamentul prevede by default (n.r. – din oficiu) patru ani. Dosarul va crea un precedent, de care niciun alt tribunal nu va putea să nu țină seama”, a mai spus Stoica.
- Citește și: Scandalul de dopaj nu a lăsat-o fără bani. Halep e pe locul 3 all time în clasamentul câștigurilor din tenis
Avocatul Simonei Halep nu este mulțumit că jucătoarea a fost suspendată nouă luni
Faptul că Simona Halep și-a reluat activitatea și că s-a întors deja în competițiile oficiale, nu-l mulțumește pe Stoica. Avocatul a susținut că în echipa de la TAS, opinia profesorului profesorul Ulrich Haas, membrul ales de ITIA, a cântărit extrem de mult.
“Noi considerăm că acele nouă luni sunt nemeritate. În sensul în care sancțiunea care s-a aplicat putea să fie mai mică. Dar trebuie să înțelegeți că există și o componentă de politică acolo și că hotărârea a fost dată în unanimitate.
Asta înseamnă că inclusiv expertul numit de ITIA (n.r. – Ulrich Haas) a fost de acord cu sancțiunea de nouă luni, în condiții în care, putem să ne imaginăm, ceilalți doi arbitri s-ar putea să fi fost de acord cu o sancțiune mult mai mică”, a mai spus Bogdan Stoica pentru podcastul “Vreau să știu”.
Simona Halep a jucat un singur meci de când a revenit pe terenul de tenis, cu Paula Badosa la Miami și se pregătește de un proces cu firma care i-a livrat produsul contaminat. Conform unor surse neoficiale, avocații ei vor cere despăgubiri de zece milioane de dolari.
Etichete: simona halep proces , simona halep tas , simona halep avocat
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții