Motivarea deciziei TAS în cazul Simonei Halep a fost publicată! A durat 7 luni
articol scris de Digi Sport10.10.2024, 22:50
SuperLiga: FC Botoșani - FCSB, joi, 20:00, DGS 1
Media: Fotbal Club, joi, 22:00, DGS 1
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus suspendarea Simonei Halep (32 de ani) de la patru ani la nouă luni pe data de 5 martie, dar motivare în acest caz a venit abia acum.
Deoarece perioada de suspendare a început să curgă de pe 7 octombrie 2022, românca a putut juca tenis într-un timp foarte scurt, întrucât se consideră că perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023.
Motivarea TAS în cazul Simonei Halep are 58 de pagini
În cursul zilei de joi, 10 octombrie, pe site-ul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), a apărut și motivarea în cazul Simonei Halep. Este vorba de un document de 58 de pagini în care sunt explicate toate probele aduse de cele două părți și cum au fost ele analizate.
Echipa Simonei Halep a demonstrat că substanța Roxadustat a ajuns în corpul ei printr-o contaminare, iar la acest lucru a ajutat Jean Claude Alvarez, unul dintre experții angajați de fostul lider WTA.
De asemenea, un alt fapt important a fost că echipa Simonei a arătat că proba de sânge din pașaportul biologic al sportivei nu a fost transportată și depozitată corespunzător.
Proba de sânge ar fi atins și 0 grade în timpul transportului, în timp ce temperatura admisă este între 4 și 15 grade Celsius. În motivarea instanței se arată că proba Simonei a stat două ore și 36 de minute a stat la temperaturi necorespunzătoare, precum se arată în comunicat.
Procesul în care Simona Halep cere 10.000.000$ despăgubiri a intrat în impas
Simona Halep, prin avocații săi angajați în SUA, a inițiat în luna februarie a acestui an Tribunalul Suprem de la New York un proces prin care a solicitat daune de 10 milioane de dolari companiei Quantum Nutrition (Canada), dar și RJ Packaging și General Ingerdient.
La aproape opt luni de la inițierea procesului, Simona Halep întâmpină probleme în notificarea companiei, conform legislației.
Astfel, sportiva a depus cerere la începutul acestei luni pentru a prelungi termenul de notificare al pârâților cu 180 de zile, act care trebuie pus pe cale oficială și sub semnătură de primire. Fără ca acest pas să fie făcut, procesul nu poate începe.
Marea problemă a Simonei Halep este că aceste companii evită să fie notificate oficial. Recent, a apărut un avocat care a transmis că nu este autorizat să accepte o astfel de notificare.
”Având în vedere lipsa evidentă de curtoazie profesională care există de obicei între avocați și poziția adoptată de Schinoussa în contradicție cu principiile eficienței judiciare, avocatul doamnei Halep a decis că este necesar să se adreseze cu promptitudine Curții spre a solicita prelungirea termenului pentru a finaliza notificarea pârâților și pentru ca notificarea pârâtului Schinoussa să fie considerată finalizată”, își justifică apărătorii Simonei cererea către tribunalul newyorkez, potrivit gsp.ro.
- O altă veste proastă este că societatea RJ Packaging nu mai există. Aceasta s-a dizolvat în octombrie 2022, imediat după ce a început ”scandalul Halep”.
Simona Halep a cerut totuși instanței din SUA să înceapă procesul, fără a se mai ține cont de piedicile întâmpinate: ”Pârâții sunt efectiv informați cu privire la existența prezentului proces și, prin urmare, cunosc foarte bine natura pretențiilor doamnei Halep împotriva lor. Acest lucru este evident nu numai datorită acoperirii mediatice abundente a subiectului la nivel mondial, (…) dar și pentru că Schinoussa a angajat un avocat special pentru a o reprezenta în prezentul proces și același avocat l-a contactat pe avocatul doamnei Halep în legătură cu prezentul proces”, mai anunță sursa citată.
Etichete: simona halep , tas , suspendare , roxadustat
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții