"Mi-e rușine că puteam face așa ceva". Momentul în care totul s-a schimbat pentru Simona Halep: "Am lucrat cu un psiholog"
articol scris de Digi Sport15.11.2020, 16:47
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Simona Halep este una dintre cele mai constante jucătoare din lume din toate timpurile, însă performanțele sale se leagă și de o pregătire psihologică pe măsură.
Ocupanta locului 2 WTA a dezvăluit cum a reușit să o schimbe antrenorul Darren Cahill, dar și psihologul cu care a lucrat.
De altfel, transformarea campioanei noastre este cu atât mai mare cu cât se vede și diferența față de jocul ei din urmă cu câțiva ani.
"Darren a spus mereu că un antrenor bun trebuie să-l facă pe jucător să-şi dea seama singur de ceea ce face greşit pe teren şi să se corecteze el acolo. De aceea nici nu am vrut să facem on-court coaching foarte des.
La mine cel mai greu lucru de progresat, cea mai grea parte a fost atitudinea: să nu mai fiu negativistă pe teren, să nu mă mai critic şi atunci când sunt într-un moment greu să fiu eu alături de mine, adică să nu dau şi eu în mine, că suficient dă adversara, suficient dă situaţia respectivă, eu să mă protejez cumva.
Aici am progresat mult, dar am şi lucrat cu o doamnă psiholog. Când mă uit la meciurile de acum 2-3 ani mi-e ruşine uneori. Mi-e ruşine de mine că puteam să fac astfel de lucruri, dar nu le controlam foarte bine şi de aceea le făceam, dar încerc să mă accept şi cu momentele acelea", a spus Simona Halep pentru emisiunea "500 de apropo-uri".
Munca pe care Simona Halep a făcut-o cu psihologul a schimbat-o total
Munca pe care Simona halep a făcut-o cu antrenorul și cu psihologul, dar și cu ceilalți membri din staff o face să gândească altfel turneele la care participă.
Jucătoarea de 29 de ani poate lua acum decizii radicale înaintea unor turnee.
"După Wimbledon 2-3 luni eram în nori. Nu am mai jucat prea bine, dar eram complet ieşită din stres. Parcă toată greutatea pe care am avut-o ani de zile era departe.
Am ajuns la nivelul la care mă gândesc de fiecare dacă când merg la un turneu că am o şansă bună să îl câştig", a precizat Simona.
Simona Halep, 335 de săptămâni consecutive în Top 10 WTA
Începână de luni, 9 noiembrie, Simona a intrat în a 335-a săptămână consecutivă în care se menține în primele 10 jucătoare ale lumii. Performanța, care o pune pe Simona Halep pe locul 8 all-time, este cu atât mai grea cu cât se obține în timp, iar constanța este cuvântul de căpătâi.
Totul început pe 27 ianuarie 2014, iar din acel moment, ea nu a mai ieșit din această ierarhie, ceea ce înseamnă că oscilațiile ei au fost mici și, automat, constanța a fost mare.
Astfel, Simona este cea mai longevivă jucătoare aflată în activitate din acest punct de vedere. În clasamentul all-time, Halep a depășit-o pe Lindsay Davenport. Americanca a bifat 333 de săptămâni la rând în top 10 WTA în perioada 10 iunie 1996 – 27 octombrie 2002.
- Până la finalul anului, Halep va bifa 341 de săptămâni consecutive în Top 10 WTA.
Interesant este că, în iulie 2022, Simona ar putea urca pe locul 7, dacă rezultatele ei vor continua să fie foarte bune și ar putea trece peste o altă jucătoare de legendă, Hana Mandlikova, care are 421 de săptămâni consecutive.
Mai departe, pe 5 septembrie 2022, ea ar depăși-o și pe Arantxa Sanchez Vicario, care s-a oprit la 429 de săptămâni.
Acest clasament este unul extrem de select. Lider este Martina Navratilova (1.000 de săptămâni consecutive), urmată de Chris Evert (746 de săptămâni), Steffi Graf (625 de săptămâni), Gabriela Sabatini (508 săptămâni) și Pam Shriver (458 de săptămâni).
Top 10 all-time prezențe consecutive în Top 10
- Martina Navratilova 1000 săptămâni
- Chris Evert 746
- Steffi Graf 625
- Gabriela Sabatini 508
- Pam Shriver 458
- Arantxa Sánchez Vicario 429
- Hana Mandlikova 421
- Simona Halep 341
- Lindsay Davenport 333
- Conchita Martinez 319
Etichete: simona halep , darren cahill
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții