Ion Țiriac / Foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Ion Țiriac nu s-a mai ferit de cuvinte: ”Nu Ceauşescu, ci alt 'escu'” / ”Bagă-i în puşcărie!”

articol scris de Digi Sport
20.04.2024, 13:35
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Țiriac Open a luat startul la începutul acestei săptămâni, după o pauză de opt ani. Ultima oară a fost organizat în România în 2016, după care a fost mutat la Budapesta.

Turneul are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti şi e dotat cu premii totale de 579.320 de euro, iar acesta poate fi urmărit la Digi Sport.

Ion Țiriac a răbufnit la adresa lui Mugur Isărescu

Miliardarul român a fost contestat recent din cauza faptului că nu a acordat wild card-uri jucătorilor români la turneul care are loc în București, iar replica acestuia nu a întârziat să apară.

Ion Țiriac nu s-a oprit aici și l-a ”atacat” și pe Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. Fostul jucător de tenis a afirmat că din cauza acestuia turneul nu a mai putut fi organizat la arenele BNR și a fost mutat la baza sportivă Marica/Năstase.

”Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (n.r. - Arenele BNR). Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi, şi nu Ceauşescu, ci alt 'escu'. Şi dacă îl ia alt 'escu' şi nu există lege în România... asta s-a întâmplat (n.r. - a plecat turneul). Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem.

Mulţumesc domnilor Marica şi Năstase că ne găzduiesc. O să facem aici peste drum (n.r. - arenă de tenis), o să dureze 2 ani. Din păcate modificările la legea fundaţiilor, modificări spre bine, au fost anulate complet. Mi s-a spus că motivul este că se pierd 1 miliard şi ceva pentru că hoţii fură, toţi cu ONG-urile au numai Mercedes... păi bagă-i în puşcărie pe hoţi, că de aia e puşcărie. Dar pe ăştia care fac ceva de dat, dacă îi schingiuieşti, ei nu mai au cum să facă.

Să fac eu o sală de 10-15.000 de locuri mă costă 80 de milioane sau 100 de milioane, şi mai dau încă 20 de milioane statului. Păi de unde şi de ce? De ce, pentru că o fac pentru ei, nu pentru mine. N-a trecut legea, asta este, vom vedea în viitor", a declarat Ion Țiriac, notează Agerpres.

Ion Țiriac și-a prezentat noua mașină, Mercedes AMG One, care a costat 2,8 milioane €: "Este ceva unic!"

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care va fi expusă la salonul Ţiriac Collection din Otopeni.

Galerie Foto

Mercedes AMG One are un motor V6 Hybrid E-turbo, 1600 cc, 1.063 CP, transmisie automată în 7 trepte, poate să ruleze cu viteze de peste 300 km/h şi are la bază monopostul de Formula 1 Mercedes-AMG F1 W06, din 2015.

"Ideea producătorului exista din 2017, însă fabricarea acestei maşini a întârziat. Ea a fost lansată în 2022. Mercedes-AMG One costă 2,8 milioane de euro, iar aceasta pe care o vedeţi este numărul 84 din cele 275 care se vor fabrica. Acest model se găseşte şi pe piaţa liberă şi se vinde cu 5 milioane, dacă se găseşte.

Este însă ceva unic, pentru că este o treabă care se întâmplă numai pe circuitul de Formula 1, dar acum se poate utiliza şi pe stradă. Pentru colecţie AMG One înseamnă un mare plus, pentru că sunt foarte puţine şi nu multe dintre ele vor putea fi accesate de public", a  afirmat Ion Ţiriac.

FOTO Colecția impresionantă de mașini a lui Ion Țiriac

Galerie Foto

Etichete: ion tiriac , tiriac open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, Maia Sandu se menţine detaşat în fruntea preferinţelor electoratului din Republica Moldova, dar creşte semnificativ şi proporţia alegătorilor indecişi, astfel că, dacă aceştia s-ar hotărî în cele din urmă să voteze pentru ea, există şanse ca actuala şefă a statului să fie realeasă din primul tur de scrutin, arată datele unui sondaj dat publicităţii joi.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Ce loc va ocupa România în clasamentul FIFA, după victoriile cu Cipru și Lituania

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

A fost la petrecerea din Suedia a lui Mbappe și a spus totul: "Ne-au pus telefoanele într-o cutie!"

Exclusiv ”Mâine dăm banii”. Gigi Becali a anunțat un transfer la FCSB! Suma pe care o plătește patronul campioanei

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Mircea Lucescu l-a sunat pe Daniel Pancu, după scandalul din Giulești. Ce a făcut în primele 15 minute ale discuției

Exclusiv Decizia luată de Daniel Pancu, după ce Rareș Ilie a înjurat-o pe Steaua în Giulești, la România U21 - Elveția U21

Exclusiv Dinu Gheorghe a revenit în direct: cum l-a numit pe Dan Șucu

Dan Șucu, decizie finală în cazul lui Marius Șumudică! ”Toate șansele de pe pământ”

Citeşte şi

Ion Țiriac l-a descris într-un singur cuvânt pe Mircea Lucescu, după victoriile pe bandă rulantă din Liga Națiunilor

David Popovici nu mai vrea să conducă niciuna dintre mașinile primite de la Ion Țiriac! ”Acum am ocazia să spun”

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWAl Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu putea fi mai simplă"

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie extraordinară a Anei Bogdan! A învins o mare favorită și s-a calificat în sferturi citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Dorian Popa, primele declarații despre noua iubită: „Am dreptul să-mi găsesc fericirea!” El s-a despărțit anul trecut de Claudia Iosif

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Dorian Popa, primele declarații despre noua iubită: „Am dreptul să-mi găsesc fericirea!” El s-a despărțit anul trecut de Claudia Iosif

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”