Andrey Rublev, jucător în circuitul ATP / Foto: Profimedia

După îndemnul Dariei Kasatkina, Andrey Rublev ia în calcul să-și schimbe cetățenia rusă: ”Vreau să-mi continui cariera

articol scris de Digi Sport
19.07.2022, 20:49
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 8 ATP) a anunțat că ia în calcul să-și schimbe cetățenia rusă, idee întărită de Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA).

Rublev a ajuns la această concluzie, după ce nu i s-a permis participarea de către organizatori la turneul de la Wimbledon, din cauza războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Andrei Rublev și-ar putea schimba cetățenia rusă

Andrey Rublev spune că și-ar putea schimba cetățenia, pentru că vrea să să-și continue cariera în circuitul ATP.

Am înțeles că dacă îți schimbi cetățenia, ai voie să participi la Wimbledon. Dacă vom fi excluși din toate competițiile, eu vreau să-mi continui cariera și atunci una dintre opțiuni ar fi schimbarea cetățeniei.

Am fost foarte supărat pentru ce s-a întâmplat la Wimbledon. Cheltuiești atât de mult, investești în tine, iar în final nu poți juca. Am oferit opțiuni care ar putea ajuta. Ne-am oferit să jucăm la dublu sau mixt cu jucători ucraineni, să folosească platforma de tenis pentru a arăta cât de importantă este pacea mondială. Acesta este cel mai important lucru în acest moment.

Eu sunt jucător de tenis. Și datorită jocului de pe teren, datorită acestei platforme, pot transmite un mesaj bun, corect. Dar răspunsul la toate a fost același: guvernul rus va folosi rezultatele rușilor împotriva tuturor. Nu contează ce spui: Răspunsul de la Wimbledon a fost același indiferent de ce am fi spus noi”, a declarat Andrey Rublev, pentru bloggerul Vitaly Kravchenko.

Daria Kasatkina, către tinerii sportivi ruși: "Schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile"

Galerie Foto

În contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, sportivii ruși și bieloruși au fost interziși din mai multe competiții sportive, inclusiv de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Daria Kasatkina le-a sugerat tinerilor tenismeni ruși să-și schimbe cetățenia, iar afirmațiile eu îndrăznețe au stârnit "valuri" în Rusia.

"Cred că generația care are acum 16-17 ani are încă o șansă. Ei joacă deja, există șanse să plece și să joace pentru alte țări. Nu au fost norocoși, dar încă mai au o șansă. Iar pentru cei care sunt mai tineri... Nu știu. Toți cei care pleacă din Rusia și pătrund la un nivel înalt în următorii ani, nu știu, cinci ani, sunt niște oameni asumați", a afirmat Daria Kasatkina, conform eurosport.ro.

"Cred că mulți copii talentați, ai căror părinți vor avea ocazia, își vor schimba probabil cetățenia. Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toții, pentru că am văzut cu toții, am fost suspendați de la Wimbledon și nu știm ce se va întâmpla în continuare. Și chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile", a mai spus Kasatkina.

Etichete: atp , wta , daria kasatkina , andrey rublev , cetatenie rusa , schimbare cetatenie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Gabriela Ruse a produs surpriza la US Open și a urcat spectaculos în clasamentul WTA

Jannik Sinner, liderul mondial din tenis, prins dopat! Decizia luată de ITIA

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia