Exclusiv Dragoș Suciu: ”Au fost greșeli mari în strategia de apărare a Simonei Halep!”
articol scris de Digi Sport08.02.2024, 23:43
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Audierile în cazul procesului dintre Simona Halep (32 de ani) și Agenția Națională de Integritate a Tenisului (ITIA) se desfășoară în perioada 7-9 februarie.
În cea de-a doua zi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) s-a prezentat și Patrick Mouratoglou (53 de ani). Fostul antrenor al româncei și-ar fi asumat răspunderea pentru faptul că în organismul fostei sale eleve a fost descoperit roxadustat.
Dragoș Suciu: ”La pașaportul biologic au fost diverse tentative de manipulare a sângelui”
Jurnalistul Digi Sport, Dragoș Suciu, a vorbit despre audierile Simonei Halep de la TAS și crede că una dintre problemele principale care au condus la o suspendare atât de mare este legată de modul în care a încercat să se apere.
”Au fost mari greșeli în strategia de apărare a Simonei. Este o eroare prin omisiune a Simonei. La pașaportul biologic au fost diverse tentative de manipulare a sângelui. E de luat în seamă și concluzia finală, când s-a spus ”probabil doping”. E greu să vorbești despre o probabilitate și nu despre o certitudine. Patrick Mouratoglou a venit la aceste audieri din partea apărării a Simonei Halep.
Noi speculăm. Ceea ce e de logica bunului simț, e clar că Simona nu s-a dus să își comande singură medicația. E o problema mai mare în ceea ce privește administrarea medicamentelor de către Academia lui Patrick Mouratoglou. El a garantat pentru acea echipă. Candice Gohier e subiect principal. Inclusiv acest roxadustat e aprobat de ea.”, a declarat jurnalistul Dragoș Suciu, la Liga Digi Sport.
În mod normal, verdictul final în cazul Simonei Halep ar putea fi făcut public la trei luni de la încheierea audierilor, ceea ce înseamnă începutul lunii mai.
”Opt luni ar mai fi de ispășit. Ar începe sezonul 2025 dacă vedem suspendarea de doi ani. E foarte clar că va exista o suspendare. Dacă Simona e achitată, e același lucru. O suspendare o să există și numele ei se va lega de acest scandal de dopaj. De ce s-a ajuns aici? Vorbim despre culpă, nu despre intenție. Tenisul e o industrie. Nu ai cum să fii expert în microbiologie. Acolo echipa își poate face treaba bine sau poate greși capital.
La nivel de imagine ar fi o lovitură extrem de dură pentru Academia lui. Imaginea contează enorm. Mi se pare ciudat pentru că au fost sportivi de top acolo precum Serena Williams. Din câte știu, pudra de colagen funcționa pentru Simona când juca la temperaturi ridicate. Când a trecut către Canada, au apărut dureri la articulații. De acolo a intervenit necesitatea pudrei din lotul contaminat.”, a mai spus Dragoș Suciu.
Trei judecători se ocupă de cazul Simonei Halep la TAS
Chiar înaintea audierilor, Halep a luat o hotărâre neașteptată pentru unii: a ales să fie judecată de un ”arbitru” american, deși avea și opțiunea unui român. Probabil însă că a vrut să evite orice speculație în acest sens.
Dacă Simona Halep și-a ales ca arbitru un american, ITIA, organizația care a suspendat-o pentru patru ani, și-a ales un arbitru german, considerat "eminența cenușie" de la TAS.
Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (Statele Unite ale Americii) și Ulrich Haas (Germania) sunt cei trei judecători care se ocupă de procesul dintre Halep și ITIA.
Etichete: simona halep , dragos suciu , audieri halep
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții